Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Offentlig it: Skal staten sættes fra bestillingen? / Danmark ikke rustet til at modstå cyberangreb / Danske Conferize på vej mod børsnotering

Offentlig it: Skal staten sættes fra bestillingen? Danmark ikke rustet til at modstå cyberangreb. Danske Conferize på vej mod børsnotering. Danske virksomheder langt fremme med digitalisering. Hugo Games skal udvikle efterfølgeren til Doodle Jump. Sybo Games satster på bæredygtige investeringer.

Godmorgen fra Computerworld. Her har du overblikket over de hurtige it-nyheder onsdag morgen.

Offentlig it: Skal staten sættes fra bestillingen?

IT-Universitetet i København lægger i eftermiddag lokaler til en debat om offentlig it. Det sker i kølvandet på den lange række af it-skandaler, der i årevis har ramt det offentlige Danmark.

"Skal man sætte det offentlige fra fadet og i stedet lægge udviklingsopgaverne i private hænder? Skal staten opruste med flere it-specialister? Eller ligger løsningen et helt tredje sted?," lyder det i oplægget fra universitetet.

Til arrangementet vil professorerne Kim Norman Andersen og Søren Lauesen diskutere med Lars Frelle-Petersen, direktør i Digitaliseringsstyrelsen.

Det hele begynder klokken 15:00, og du kan følge debatten på livestream direkte fra København her: Debat om problemer i offentlige it-projekter.

Danmark ikke rustet til at modstå cyberangreb

Danmarks nationale cybersikkerhedsstrategi er ikke blevet opdateret, siden den blev vedtaget i 2014, og konsulentfirmaet Deloitte vurderer, at Danmark er det fjerde mest udsatte land i verden, når det gælder cyberkriminalitet, lyder det i Finans.

"Hackerne har bevist, at de godt kan, og de går efter de steder, hvor pengene er. Vi er måske et lille land, men vi er helt sikkert i søgelyset, det er der slet ikke nogen tvivl om, for vi har en god økonomi," siger Leif Jensen, direktør for Kasperskys nordiske afdeling til avisen.

Danske Conferize på vej mod børsnotering

Det danske software-selskab Conferize er - igen - på vej mod en notering på minibørsen First North i København.

Selskabet står bag en online-platform til konferencer og events, som kan anvendes til at ‘samle deltagere, talere og arrangører i et internationalt netværk af bruger.'

Conferize var egentlig også på vej mod en børsnotering i fjor, men dengang blev planerne pludselig afblæst på grund af ‘strategiske overvejelser," som det dengang hed.

"Intentionen med noteringen på First North er at accelerere væksten i brugerskaren gennem udvikling og international markedsføring af platformen," lyder det nu fra Conferize i denne meddelelse.

Danske virksomheder er langt fremme med digitalisering

Danske virksomheder er langt fremme med digitalisering i EU, viser en ny undersøgelse udgivet af Danmark Statistik.

Danske virksomheder er eksempelvis blandt de bedste til brug af sociale medier. 64 procent af de danske virksomheder er aktive på de sociale medier. Det overgåes kun af Holland, Irland og Norge.

Du finder tallene fra Danmarks Statistik her: It-anvendelse i virksomheder - EU-sammenligninger 216.

Hugo Games skal udvikle efterfølgeren til Doodle Jump

Danske Hugo Games skal udvikle efterfølgeren til mobilspillet Doodle Jump, der i en periode var blandt de mest downloadede mobilspil i verden. 

Faktisk har Hugo Games allerede arbejdet på en ny version af spillet i et halvt års tid, men det er først nu, at spillets ejer, Lima Sky, formelt har godkendt en aftale.

Lima Sky har modtaget opdateringer og lignende hver anden uge i denne periode, hvor Lima Sky har haft en såkaldt break away-klausul, der har betydet, at selskabet kunne afbryde samarbejdet når som helst.

Denne klausul er nu fjernet.

"Doodle Jump er et af de mest populære og elskede mobilspil i historien og Hugo Games er stolt over at skulle udvikle et nyt Doodle Jump til gamere overalt i verden, og vi er glade for, at vores samarbejde [med Lima Sky, red] er nået til denne vigtige milepæl," lyder det fra Hugo Games-direktør Henrik Kølle i en meddelelse.

Sybo Games satster på bæredygtige investeringer

Sybo Games - der står bag spilsuccessen Subway Surfers - satser stort på bæredygtige investeringer. Målet er at de skal give så stort et afkast om et par år, at der er penge nok til at ‘kreative storsatsninger.'

"Det skal dække de faste omkostninger, så vi ikke er så presset af et enkelt produkt, og så vi får rum til at skabe nye og bedre produkter. Allerede nu ligger vi på 70 procent, hvis afkastet holder," siger finansdirektør Søren Nordahl Svendsen, til Business.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere