Artikel top billede

AMD klar med 16-kernet superprocessor til forbrugerne: Så vild bliver den

AMD har annonceret endnu en Ryzen-processor, og den vil slå benene væk under selv de mest krævende.

Processor-krigen mellem AMD og Intel er på sit højeste, og nu indsætter AMD det helt tunge skyts.

AMD har annonceret endnu en processor i sin forbrugerorienterede Ryzen-serie kaldet Threadripper med 16 kerner og 32 threads.

Ja du læste rigtigt: 16 kerner. I en forbruger-processor.

Det er en processor i den absolutte topklasse og var egentligt ikke forventet at blive annonceret før Computex-messen i starten af juni.

Men på grund af nye rygter om Intels måske-kommende i9-processor med 12 kerner, har AMD altså løftet sløret før tid.

Dog er det endnu sparsomt med detaljer om det nye 16-kernede bæst, men AMD fortæller, at Threadripper er rettet mod de absolut mest krævende forbrugere, gamere og entusiaster. 

Læs også: Test af AMD's nye Ryzen-processor: AMD er tilbage - og slår Intel

Intel skyder igen

Den nye Threadripper vil uden tvivl være et løft til brugere, der udfører tunge, multi-threaded opgaver såsom video- og billedredigering, og i visse spil kan den også give en effekt - særligt hvis du er streamer og trækker på processorens kræfter.

De fleste spil kan dog knap nok gøre brug af mere end to kerner i de nuværende processorer, så Threadripper kan meget vel blive "overkill."

Derudover ved vi endnu ikke mere om Threadripper, men AMD forventes at snakke mere om Threadripper til Computex-messen i Taipei til juni.

Læs også: Købsguide: Fem ting du skal vide før du køber AMD's nye Ryzen-processorer

Intels måske-kommende i9-processor rygtes til at have 12 kerner/hyper-threading bygget på Intels Skylake-familie, og som vil slå Intels nuværende 10-kernede i7-6950X-processor.

Et lækket eksempel på en af Intels kommende i9-processorer er Core i9-7900X: 10C/20T, 3.3GHz/4.3GHz, 13.75MB cache, 140W, 44 PCIe-baner, ifølge PCgamer

Hverken priser på Threadripper eller en potentiel Intel Core i9 er kendte. Intel sælger i øjeblikket sin i7-6950X for astronomiske 13.500 kroner, men AMD overraskede positivt med prissætningen på sin Ryzen-processorer.

Læs også: AMD lancerer næste omgang Ryzen-processorer: Det kommer Ryzen 5 til at koste




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere