Artikel top billede

Hasse Bergman (tv) og direktøri NNIT, Per Kogut.

Hasse Bergman solgte onsdag it-firmaet Scales for 122 millioner kroner: "Jeg blev budt velkommen hjem af mine tre døtre, der havde lavet et banner, hvor der stod 'Godt gået far'. Det var en fantastisk velkomst"

Interview: Der er stor glæde hos administrerende direktør i Søborg-virksomheden Scales Group, Hasse Bergman, der sammen med de øvrige ejere af selskabet onsdag solgte firmaet til NNIT for 122 millioner kroner. "Jeg har ikke nogle private behov, som ikke er dækket i forvejen, så jeg kan ikke se, hvad jeg skal bruge pengene til på den korte bane," siger han.

Da administrerende direktør i det Søborg-baserede Dynamics-hus Scales Group, Hasse Bergman, rullede ind i indkørslen i Holte klokken 19:30 onsdag aften, mødte der ham en særlig velkomst.

Han havde netop solgt virksomheden til NNIT for 122 millioner kroner, og salget skabte ikke kun glæde blandt forretningspartnere, kolleger og de øvrige ejere af selskabet.

"Jeg blev budt velkommen af mine tre døtre, der havde lavet et banner, hvor der stod 'Godt gået far'Det var en fantastisk velkomst at få klokken 19:30 om aftenen," siger den glade direktør og fortsætter:

"Min kone havde været så forudseende, at hun havde lagt to flasker champagne på køl og stillet nogle jordbær frem. Og så var det jo den første rigtige sommeraften her i Danmark, hvor man kunne sidde ude. Så kan det næsten ikke blive bedre," fortælle Hasse Bergman til Computerworld.

Ingen gaver til sig selv

Der er fest og glade dage på Hasse Bergmans netbank efter gårsdagens salg, hvor han og forretningspartnerne sammen med nogle minoritetsaktionærer indkasserede 122 millioner kroner.

Hasse Bergman har dog ikke nogen plan om at styrte ud og købe en stor gave til sig selv. Han regner med at søge hjælp til den opgave på hjemmefronten.

"Jeg har ikke nogle private behov, som ikke er dækket i forvejen, så jeg kan ikke se, hvad jeg skal bruge pengene til på den korte bane, men det skal jeg nok finde ud af. Jeg har i hvert fald mine tre døtre og min kone, og de skal nok få noget af det til at trille," siger han og griner. 

"Jeg tager dem med på råd om, hvordan de synes, vi skal fejre det."

Fest ved vandet

Der er dog en ting, der ligger fast: Medarbejderne i Scales skal være med til at fejre, at virksomheden er blevet købt af NNIT. 

Det understreger Hasse Bergman, der sammen med med Scales-toppen har planlagt et arrangement, der påkalder det helt store skrud. 

"Vi skal fejre det rigtig meget med vores kolleger. Vi holder en stor firmadag i midten af juni, hvor vi skal overnatte ved en skov i Korsør og holde en stor fest. Der skal vi fejre det alle sammen," siger han.

"Vi håber bare, at vejret bliver halvt så godt som i dag, for vi har arrangeret, at vi skal ned til vandet og se solnedgang og have noget køligt at drikke,"

Det forventes at handlen officielt går igennem omkring 1. juni.

Scales Group er specialiseret i Dynamics-løsninger og har for tiden har 113 medarbejdere i Danmark og Norge fordelt i København, Aarhus, Odense, Aalborg og Oslo. Selskabet omsatte i fjor for 116 millioner kroner og landede et driftsoverskud på 15 millioner kroner.

"Scales og NNIT imødekommer tilsammen den fulde ERP-værdikæde - lige fra outsourcing over applikations-management, drift og videreudvikling af vores kunders ERP-løsning, Dynamics AX," lyder det fra Per Kogut, CEO i NNIT i denne fondsbørsmeddelelse om købet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere