Hackere snyder Samsungs "sikre" irisskanner med et foto og en kontaktlinse

Samsung har kaldt selskabets irisskanner for "den mest sikre måde at sikre dine data på", men nu har et tysk hackerhold snydt irisskanneren.

Hackere har snydt Samsung Galaxy S8's irisskanner, en teknologi som Samsung ellers har kaldt "den mest sikre til at måde til at beskytte din smartphone."

Hackerne, som stammer fra det tyske Chaos Computer Club, benyttede et digitaltkamera, en laserprinter (som sjovt nok var fra Samsung, da den virkede bedst til formålet), og en kontaktlinse.

Tricket fungerer ved at tage et billede af telefonens ejermand, hvis øjne låser telefonen op.

Billedet tages med kameraets nightvision-tilstand, så billedet skydes i infrarød, da irisskanneren også ser i infrarød.

Derefter printes et billede ud via en laserprinter, og kontaktlinsen sættes præcist oven på iris på billedet. Herefter kan man tage fotoet op foran telefonen, og Galaxy S8 låses op.

Du kan se CCC's video af fremgangsmetoden herunder. "Sikkert"
Det er ikke første gang, at der stilles spørgsmål til Samsung Galaxy S8's login-løsning.

Telefonen kommer også med en ansigtsgenkendelse, som blandt andet vi her på Computerworld fik snydt os igennem ved at bruge et billede taget med en iPhone eller sågar et to år gammelt Facebook-foto. 

Læs mere her: Snydt på tre sekunder: Se hvor let det er at snyde ansigtgenkendelsen på din smartphone Også smartphones fingerskanner er før blevet snydt. Chaos Computer Club har før kunne udtrække et fingeraftryk fra et vandglas og snydt en iPhone (Android-telefoner kan snydes af en tilsvarende løsning).

Videoer og tricks som ovenstående fra Chaos Computer Club minder os om, at selv om vores telefoner virker sikre med biometriske sikkerhedsforanstaltninger, så kan de alle brydes. 

Læs også: De bedste smartphones lige nu: Disse top-telefoner skal Samsungs splinternye S8-telefon slås med

Læs også: Test af [b]Samsung
 Galaxy S8+: Super lækker smartphone med få, men ærgerlige mangler[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
For 20 år siden blev Netcompany stiftet som modsvar til de etablerede it-leverandører: Her er de tre principper bag Netcompanys milliardsucces
Interview Siden 1999, hvor Netcompany blev etableret, har det danske it-selskab haft tre principper for at drive en succesfuld it-virksomhed. "Vi mente i al beskedenhed, at det måtte kunne gøres bedre ved at modernisere måden at bygge it-systemer på," siger Netcompanys direktør André Rogaczewski, der her udlægger den succesformel, der stort set har været den samme i de seneste 20 år.
Computerworld
Kinesiske TikTok lukker ned i Hong Kong efter indførelse af censur-lov
TikToks kinesiske moderselskab Bytedance lukker for adgang til den populære app i Hong Kong. Til gengæld vil en kinesisk version af appen fortsat være tilgængelig i Hong Kong
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.