Artikel top billede

Hackere snyder Samsungs "sikre" irisskanner med et foto og en kontaktlinse

Samsung har kaldt selskabets irisskanner for "den mest sikre måde at sikre dine data på", men nu har et tysk hackerhold snydt irisskanneren.

Hackere har snydt Samsung Galaxy S8's irisskanner, en teknologi som Samsung ellers har kaldt "den mest sikre til at måde til at beskytte din smartphone."

Hackerne, som stammer fra det tyske Chaos Computer Club, benyttede et digitaltkamera, en laserprinter (som sjovt nok var fra Samsung, da den virkede bedst til formålet), og en kontaktlinse.

Tricket fungerer ved at tage et billede af telefonens ejermand, hvis øjne låser telefonen op.

Billedet tages med kameraets nightvision-tilstand, så billedet skydes i infrarød, da irisskanneren også ser i infrarød.

Derefter printes et billede ud via en laserprinter, og kontaktlinsen sættes præcist oven på iris på billedet. Herefter kan man tage fotoet op foran telefonen, og Galaxy S8 låses op.

Du kan se CCC's video af fremgangsmetoden herunder.

"Sikkert"

Det er ikke første gang, at der stilles spørgsmål til Samsung Galaxy S8's login-løsning.

Telefonen kommer også med en ansigtsgenkendelse, som blandt andet vi her på Computerworld fik snydt os igennem ved at bruge et billede taget med en iPhone eller sågar et to år gammelt Facebook-foto. 

Læs mere her: Snydt på tre sekunder: Se hvor let det er at snyde ansigtgenkendelsen på din smartphone

Også smartphones fingerskanner er før blevet snydt. Chaos Computer Club har før kunne udtrække et fingeraftryk fra et vandglas og snydt en iPhone (Android-telefoner kan snydes af en tilsvarende løsning).

Videoer og tricks som ovenstående fra Chaos Computer Club minder os om, at selv om vores telefoner virker sikre med biometriske sikkerhedsforanstaltninger, så kan de alle brydes. 

Læs også: De bedste smartphones lige nu: Disse top-telefoner skal Samsungs splinternye S8-telefon slås med

Læs også: Test af [b]Samsung Galaxy S8+: Super lækker smartphone med få, men ærgerlige mangler[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere