Artikel top billede

For anden gang på en måned: Google fjerner malware-inficerede apps fra sin app-butik

Malware-inficerede apps blev downloadet titusindvis af gange, før Google fjernede dem fra Play-butikken

Henter du kun apps fra Googles app-butik, Play Store, bør og kan du føle dig sikker på, at langt de fleste apps er uskadelige og tjekket efter for ondsindet kode af Google.

Men for anden gang på en måned har Google måttet fjerne applikationer fra sin app-butik, efter en sikkerhedsekspert fra Kapsersky Labs kontaktede kodegiganten.

Det skriver Ars Technica.

Ondsindede apps, som i sin kode har malware kaldet Ztorg, der tidligere har snydt sig igennem Googles malware-tjek, og som kan give kriminelle adgang til din smartphones kernesystem ("root access").

Den ene app, Magic Browser, skulle være en "lynhurtig og simpel browser," men den inficerer computeren med Ztorg. I alt var browseren downloadet over 50.000 gange, før den blev fjernet. 

Ved at få adgang til kernesystemet, kan kriminelle via Ztorg ødelægge din smartphone og dine data, men også installere flere apps på din telefon uden tilladelse eller vise reklamer for brugeren. 

Også en applikationerne Colourblock og Noice Detector blev fjernet tidligere på måneden, efter at Kaspersky-eksperten havde kontaktet Google.

Læs også: Android er næsten 100 procent sikret mod malware - sålænge du bare holder fingrene fra denne knap

Har ikke skadet telefonerne - endnu

Sidste måned fjernede Google en anden Ztorg-app kaldet Privacy Lock, der var downloadet over en million gange, og det samme skete med en falsk Pokémon Go-guide med over 500.000 downloads tilbage i september.

I alle tilfælde uploadede udbyderen af de ondsindede apps en malware-fri version i første omgang til Googles butik og opdaterede derefter appen med den ondsindede kode.

På den måde undgik den kriminelle Googles kontrol.

Ifølge sikkerhedseksperten Roman Unuchek fra Kaspersky Lab, har de nyeste tilfældse såsom Magic Browser ikke "rootet" telefonen endnu, da funktionen endnu ikke var tilføjet - netop for at flyve under radaren hos Google. 

Læs også: Alvorlig sårbarhed i Android åbner en ladeport for trojanere og ransomware
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere