Artikel top billede

For anden gang på en måned: Google fjerner malware-inficerede apps fra sin app-butik

Malware-inficerede apps blev downloadet titusindvis af gange, før Google fjernede dem fra Play-butikken

Henter du kun apps fra Googles app-butik, Play Store, bør og kan du føle dig sikker på, at langt de fleste apps er uskadelige og tjekket efter for ondsindet kode af Google.

Men for anden gang på en måned har Google måttet fjerne applikationer fra sin app-butik, efter en sikkerhedsekspert fra Kapsersky Labs kontaktede kodegiganten.

Det skriver Ars Technica.

Ondsindede apps, som i sin kode har malware kaldet Ztorg, der tidligere har snydt sig igennem Googles malware-tjek, og som kan give kriminelle adgang til din smartphones kernesystem ("root access").

Den ene app, Magic Browser, skulle være en "lynhurtig og simpel browser," men den inficerer computeren med Ztorg. I alt var browseren downloadet over 50.000 gange, før den blev fjernet. 

Ved at få adgang til kernesystemet, kan kriminelle via Ztorg ødelægge din smartphone og dine data, men også installere flere apps på din telefon uden tilladelse eller vise reklamer for brugeren. 

Også en applikationerne Colourblock og Noice Detector blev fjernet tidligere på måneden, efter at Kaspersky-eksperten havde kontaktet Google.

Læs også: Android er næsten 100 procent sikret mod malware - sålænge du bare holder fingrene fra denne knap

Har ikke skadet telefonerne - endnu

Sidste måned fjernede Google en anden Ztorg-app kaldet Privacy Lock, der var downloadet over en million gange, og det samme skete med en falsk Pokémon Go-guide med over 500.000 downloads tilbage i september.

I alle tilfælde uploadede udbyderen af de ondsindede apps en malware-fri version i første omgang til Googles butik og opdaterede derefter appen med den ondsindede kode.

På den måde undgik den kriminelle Googles kontrol.

Ifølge sikkerhedseksperten Roman Unuchek fra Kaspersky Lab, har de nyeste tilfældse såsom Magic Browser ikke "rootet" telefonen endnu, da funktionen endnu ikke var tilføjet - netop for at flyve under radaren hos Google. 

Læs også: Alvorlig sårbarhed i Android åbner en ladeport for trojanere og ransomware
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere