Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

For anden gang på en måned: Google fjerner malware-inficerede apps fra sin app-butik

Malware-inficerede apps blev downloadet titusindvis af gange, før Google fjernede dem fra Play-butikken

Henter du kun apps fra Googles app-butik, Play Store, bør og kan du føle dig sikker på, at langt de fleste apps er uskadelige og tjekket efter for ondsindet kode af Google.

Men for anden gang på en måned har Google måttet fjerne applikationer fra sin app-butik, efter en sikkerhedsekspert fra Kapsersky Labs kontaktede kodegiganten.

Det skriver Ars Technica.

Ondsindede apps, som i sin kode har malware kaldet Ztorg, der tidligere har snydt sig igennem Googles malware-tjek, og som kan give kriminelle adgang til din smartphones kernesystem ("root access").

Den ene app, Magic Browser, skulle være en "lynhurtig og simpel browser," men den inficerer computeren med Ztorg. I alt var browseren downloadet over 50.000 gange, før den blev fjernet. 

Ved at få adgang til kernesystemet, kan kriminelle via Ztorg ødelægge din smartphone og dine data, men også installere flere apps på din telefon uden tilladelse eller vise reklamer for brugeren. 

Også en applikationerne Colourblock og Noice Detector blev fjernet tidligere på måneden, efter at Kaspersky-eksperten havde kontaktet Google.

Læs også: Android er næsten 100 procent sikret mod malware - sålænge du bare holder fingrene fra denne knap

Har ikke skadet telefonerne - endnu

Sidste måned fjernede Google en anden Ztorg-app kaldet Privacy Lock, der var downloadet over en million gange, og det samme skete med en falsk Pokémon Go-guide med over 500.000 downloads tilbage i september.

I alle tilfælde uploadede udbyderen af de ondsindede apps en malware-fri version i første omgang til Googles butik og opdaterede derefter appen med den ondsindede kode.

På den måde undgik den kriminelle Googles kontrol.

Ifølge sikkerhedseksperten Roman Unuchek fra Kaspersky Lab, har de nyeste tilfældse såsom Magic Browser ikke "rootet" telefonen endnu, da funktionen endnu ikke var tilføjet - netop for at flyve under radaren hos Google. 

Læs også: Alvorlig sårbarhed i Android åbner en ladeport for trojanere og ransomware
IT-JOB

M&J Recycling

Control System Owner

WSP Danmark A/S

Microstation-konsulent

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Azure DevOps engineer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere