Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Mailproblemer gør det umuligt at få dekrypteret filer efter stort ransomware-angreb

It-kriminelle bag den nye ransomware-bølge kræver 300 dollars i bitcoins for at dekryptere de ramte harddiske, men på grund af mailproblemer bliver det svært at få låst sine filer op.

Tusinder af pc’er verden over er blevet ramt af den seneste bølge af ransomware.

Petya er navnet på ransomwaren, og blandt andet er danske Mærsk ramt, hvor flere store containerhavne verden over har været lammet på grund af angrebet.

De kriminelle bag Petya kræver bitcoins svarende til 300 dollars for at låse filerne op igen, men allerede nu kan det vise sig at blive besværligt.

Det skriver The Verge.

De it-kriminelle har nemlig lavet en fejl i forbindelse med opkrævningen af løsesummen.

Tidligere har kriminelle opsat en unik bitcoin-wallet til hver enkel inficeret maskine, så det let kan identificeres, hvem der har betalt eller ej. Folkene bag Petya har i stedet en samlet bitcoin-wallet, som ofrene sender pengene til og skal derefter sende et unikt ID-nummer til en bestemt mailadresse for at bevise, at man har betalt.

Først derefter modtager ofrene en dekrypteringsnøgle for at kunne åbne filerne igen. 

Læs også: Nye opdateringer fra Mærsk: Ramt af Petya-ransomwaren - nu handler det om at minimere skaden

Mailen lukketProblemet er, at den mailadresse allerede nu er blevet spærret af Posteo, hostingselskabet bag mailen.

Posteo udtaler, at "Posteo ikke tolererer misbrug på sin platform,” og har gjort det umuligt for gruppen både at læse og svare på beskeder modtaget på mailadresssen.

Det betyder, at selv hvis man betaler de 300 dollars i bitcoins til Petya-bagmændene har man ingen mulighed for at bevise overfor de kriminelle, at man har betalt, og kan derfor ikke modtage nøglen til at dekryptere sit system.

It-sikkerhedseksperter advarer i forvejen imod at betale løsesum i ransomware-sistuationer, da det kun opildner til mere kriminalitet i fremtiden: Ransomware-angreb vælter ind over Danmark: Allerede dobbelt så mange angreb i 2017 som i hele 2016 - her er grunden 

Læs også: Kæmpe ransomware-angreb spreder sig over hele verden: Ransomwaren Petya udnytter Windows-hul
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.