Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Kæmpe organisations-ændring i Microsoft: Masser af danske ansatte skal have nyt job - fyresedler på vej

Microsoft ændrer hele organisationen i stor global manøvre, der berører en lang række af selskabets medarbejdere. Store dele af den danske forretning lægges om. Fyresedler er på vej.

Microsoft er torsdag morgen gået i gang med at eksekvere en stor organsations-ændring i selskabets salgs- og marketing-afdeling, der herhjemme tæller cirka 550 medarbejdere.

Organisations-ændringen er global og medfører afskedigelse af en række medarbejdere globalt.

Også i Microsoft Danmark vil der falde fyresedler i dag eller i morgen. Microsoft vil dog ikke vil fortælle, hvor mange af de danske ansatte, der skal opsiges, men bekræfter, at organisatioinsændringen vil medføre 'ændringer i medarbejderstyrken.'

Organisations-ændringen kommer imidlertid til at berøre langt flere end de medarbejdere, der skal opsiges, i Microsofts salgs- og marketingafdeling, GSMO (Global Sales, Marketing and Operations).

Ifølge Computerworlds oplysninger bliver en stor del af de ansatte i Microsoft Danmark rykket rundt til nye roller og funktioner i en grad, der gør, at langt de fleste ansattes funktioner bliver ændret eller fornyet.

"Vi foretager ændringer, så vi bedre kan servicere vores kunder og partnere. Vi ændrer vores erhvervs- og forbrugermodel, så vi er bedre gearet til at hjælpe vores kunder og partnere med deres digitale transformation. Det medfører også ændringer for vores medarbejderstyrke," skriver Camilla Hillerup, der er HR-direktør i Microsoft Danmark, i en mail til Computerworld.

Ændringerne er så omfattende, at der internt i Microsoft tales om en regulær ‘genopbygning’ af selskabet.

Nye krav til dybe kompetencer

Ifølge Microsoft er der ikke tale om en spare- eller effektiverings-øvelse, men en stor organisations-ændring, der sigter mod at skærpe fokus mod de krav, som kunderne stiller nu og i fremtiden.

Selskabets nuværende organisations-struktur på salgs- og marketingområdet blev etableret for mange år siden og er stort set ikke blevet ændret siden dengang, hvor alting dybest set handlede om at sælge løsninger til pc'er og servere.

Centralt i det nye fokus står derimod cloud’en og dens muligheder, hvor der for fremtiden er brug for stærkt specialiserede medarbejdere med dybe kompetencer indenfor både teknologi og de enkelte industriers særlige forhold.

Generelt betyder det, at den klassiske sælger-rolle, hvor det handler om at sælge løsninger og licenser, er på vej ud, mens de digitale specialister, der kan servicere digitale kunder på højt niveau, er på vej ind.

Microsoft opdeler med organisations-ændringerne salgs-afdelingen i to dele: En rettet mod de største kunder og en rettet mod mindre og mellemstore virksomheder.

Her vil salgsbestræbelserne ifølge Bloomberg blive rettet ind i fire kategorier, nemlig 'moderne arbejdsplads,' 'business applikationer,' 'apps og infrastruktur' og 'data og AI.'

Microsoft kæmper for tiden ikke mindst med Amazon og Alphabet om herredømmet på markedet for enterprise-løsninger i cloud'en, hvor det for virksomhederne i meget højt grad handler om at få sig indrettet, så man kan udnytte mulighederne inden for eksempelvis AI bedst muligt.

Når det gælder forbruger- og device-området - der blandt andet står for salget af Surface, Office 365 og Xbox - indfører selskabet nu seks globale regioner. Også her vil et ny fokus blive AI, mixed reality og Internet of Things.

Computerworld kunne for få dage siden fortælle om de første rygter om, at Microsoft var på trapperne med de store ændringer.

Det kan du læse mere om her: Microsoft kan være på vej med fyresedler til tusindvis af medarbejdere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere