BREAKING:Han er Danmarks bedste it-sikkerhedsansvarlige: Sune Aggergaard Mortensen er Årets CISO 2022

Artikel top billede

(Foto: Yannis Ntousiopoulos)

Kina satser benhårdt på kunstig intelligens - målet er billioner og verdensherredømme i 2030

Den kinesiske regering regner med at tjene billioner på kunstig intelligens, og Kina skal blive verdens førende nation på området.

I fremtiden skal du måske tale kinesisk til din digitale assistent.

Den kinesiske regering har i hvert fald opstillet en tretrinsplan for at blive førende inden for kunstig intelligens. 

Det skriver ZDnet.com.

Kunstig intelligens er ikke kun det mest benyttede buzzword i2017. Det er også et marked i massiv vækst, og det spås at være billioner af kroner værd, hvis man kan fange markedsandele. 

Ifølge Kinas plan vil landet i første omgang følge med de andre førende lande på AI-området frem til 2020.

Kina forventer en AI-industri med en værdi på knap 141 millarder danske kroner samt AI-relaterede områder med en værdi på 941 millarder danske kroner.

Anden fase går ud på at få udført det juridiske grundarbejde for hele industrien før 2025. Herefter skydes tredje fase igang, der skal resultere i det kinesiske AI-verdensherredømme og en markedsværdi på astronomiske 9,4 billioner danske kroner.

Det hele skal ske ved blandt andet store investeringer i AI-relaterede virksomheder. Det drejer sig både om intelligent hardware og software, robotter og IoT-enheder, hjerneforskning og neurale netværk og quantum-forskning.

En PwC-rapport er enig i Kinas fremskrivning. Her lyder det blandt andet, at det globale BNP vil stige 14 procent i 2030 på grund af kunstig intelligens i en eller anden form, og at Kina vil overgå USA om ti år i “AI-produktivitet.”

De største kinesiske virksomheder med fokus på kunstig intelligens er blandt andet Lenovo, Alibaba og det sociale medie Baidu. Sidstnævnte har netop opkøbt et amerikansk AI-startup og har indgået et partnerskab med Nvidia.

Amerikanske selskaber som Apple, IBM, Google, Facebook og ikke mindst Microsoft har også kig på kunstig intelligens. Blandt andet forsker Microsoft særligt i kunstige kognitive evner, altså evner til at opfatte og analysere. 

Det kan du læse mere om her: Computerworld på Build 2017: Microsofts AI-software er så kraftfuld, at Satya Nadella måtte advare udviklerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


Fremtidens ERP – træf de rigtige strategiske valg

Automatisering, fuld udnyttelse data og muligheden for at knytte leverandører og kunder endnu tættere til virksomheden, og kravene til et moderne forretnings- eller ERP-system er mange. Vær med når vi sætter fremtiden ERP på dagsordnen og diskuterer nogle af de vigtigste og mest relevante spørgsmål om ERP.

13. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital