Artikel top billede

(Foto: Yannis Ntousiopoulos)

Kina satser benhårdt på kunstig intelligens - målet er billioner og verdensherredømme i 2030

Den kinesiske regering regner med at tjene billioner på kunstig intelligens, og Kina skal blive verdens førende nation på området.

I fremtiden skal du måske tale kinesisk til din digitale assistent.

Den kinesiske regering har i hvert fald opstillet en tretrinsplan for at blive førende inden for kunstig intelligens. 

Det skriver ZDnet.com.

Kunstig intelligens er ikke kun det mest benyttede buzzword i2017. Det er også et marked i massiv vækst, og det spås at være billioner af kroner værd, hvis man kan fange markedsandele. 

Ifølge Kinas plan vil landet i første omgang følge med de andre førende lande på AI-området frem til 2020.

Kina forventer en AI-industri med en værdi på knap 141 millarder danske kroner samt AI-relaterede områder med en værdi på 941 millarder danske kroner.

Anden fase går ud på at få udført det juridiske grundarbejde for hele industrien før 2025. Herefter skydes tredje fase igang, der skal resultere i det kinesiske AI-verdensherredømme og en markedsværdi på astronomiske 9,4 billioner danske kroner.

Det hele skal ske ved blandt andet store investeringer i AI-relaterede virksomheder. Det drejer sig både om intelligent hardware og software, robotter og IoT-enheder, hjerneforskning og neurale netværk og quantum-forskning.

En PwC-rapport er enig i Kinas fremskrivning. Her lyder det blandt andet, at det globale BNP vil stige 14 procent i 2030 på grund af kunstig intelligens i en eller anden form, og at Kina vil overgå USA om ti år i “AI-produktivitet.”

De største kinesiske virksomheder med fokus på kunstig intelligens er blandt andet Lenovo, Alibaba og det sociale medie Baidu. Sidstnævnte har netop opkøbt et amerikansk AI-startup og har indgået et partnerskab med Nvidia.

Amerikanske selskaber som Apple, IBM, Google, Facebook og ikke mindst Microsoft har også kig på kunstig intelligens. Blandt andet forsker Microsoft særligt i kunstige kognitive evner, altså evner til at opfatte og analysere. 

Det kan du læse mere om her: Computerworld på Build 2017: Microsofts AI-software er så kraftfuld, at Satya Nadella måtte advare udviklerne




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere