Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

Guf for hackere: Intetanende virksomheder lækker interne data på åbne hjemmesider

Mange virksomheder renser ikke billeder og andre filer for metadata, inden de offentliggøres online. Det giver hackere let adgang til informationer om ansatte, der kan bruges til CEO-fraud.

”Det er virkelig lavthængende frugt.”

Sådan beskriver Lewis Henderson fra sikkerhedsfirmaet Glasswall de metadata, der følger med, når virksomheder offentliggører billeder, PDF-filer og andre enheder på deres hjemmesider.

Henderson og Glasswall har for BBC undersøgt hjemmesider for udvalgte advokatfirmaer, banker, offentlige myndigheder og forsvars-leverandører for at finde ud af, om de lækker følsomme oplysninger - og det gør de.

Virksomhederne fjerner i mange tilfælde ikke metadata fra de filer, de publicerer, og dermed kan en uskyldig PDF pludselig blive et værdifuldt værktøj for hackere, der gerne vil begå CEO fraud.

Metadata på de undersøgte virksomheders hjemmesider indeholder i mange tilfælde navnet på den person, der havde oprettet filen, men også interne brugernavne og oplysninger om den specifikke software på brugerens computer ligger frit tilgængelige.

”Alle virksomhederne har sikkert en politik, der dikterer, at dette her ikke må ske. Men det betyder ikke, at der også er konkrete processer på plads for, hvordan man undgår det,” siger Lewis Henderson til BBC.

Skræddersyet svindel

CEO-fraud vinder frem i store dele af verden, og herhjemme er det blandt andet gået ud over Statens Museum for Kunst, der i april måned blev narret til at overføre 805.000 kroner til hackere, der udgav sig for at være museumsdirektøren.

Læs også: Tre konkrete råd: Sådan undgår du nemt at blive fuppet med 'CEO-fraud'

Ifølge Lewis Henderson vil det være let for en hacker at bruge sociale medier til at koble navnene fra virksomhedens metadata sammen med virkelige personer, og så er man allerede godt i gang med det målrettede hackerangreb.

”Jo mere information du har, jo mere kan du tilpasse det, du sender til dit mål,” siger han til BBC.

Den britiske sikkerhedsekspert Rik Ferguson fortalte tidligere på året til Computerworld, hvordan nigerianske bander organiserer CEO-fraud i Danmark ved hjælp af lokale freelancere.

Det kan du læse mere om her: 
Sådan organiserer nigerianske bander cyber-svindel i Danmark: Hyrer dansk arbejdskraft på det mørke net
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere