Artikel top billede

Morgen-briefing: Uber accepterer ny aftale: Tvungne audits 20 år frem i tiden / Apple vil bruge en milliard dollar på at producere film og serier / Indtjening vokser med vilde 70 procent for kinesisk kæmpe-firma

Uber accepterer ny aftale: Tvungne audits 20 år frem i tiden. Apple vil bruge en milliard dollar på at producere film og serier. Indtjening vokser med vilde 70 procent for kinesiske kæmpe-firma. GUI Gnome fylder 20 år.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne torsdag morgen.

Uber accepterer ny aftale: Tvungne audits 20 år frem i tiden

Uber strækker våben efter en række problemer med beskyttelse af både kundernes og chaufførernes persondata samt forskellige grader af bevidst overvågning, sex-chikane og lov-overtrædelser.

Som led i et forlig med amerikanske Federal Trade Commission indfører Uber nu et såkaldt privacy-program, der indebærer, at der skal gennemføres en audit hvert andet år i de næste 20 år.

De skal kaste lys over, om Uber nu også følger de amerikanske privacy-regler.

“De skal tvinge Uber til at tage privacy med i arbejdet hver eneste dag,” lyder det fra FTC.

Selv meddeler Uber, at selskabet har skærpet privacy- og sikkerhedsarbejdet markant i de senere år samt at selskabet vil ‘fortsætte med at investere massivt i disse programmer.’

Apple vil bruge en milliard dollar på at producere film og serier

Apple sætter en milliard dollar til side til produktion af egne film og serier i det næste års tid.

Pengene skal bruges på at producere indhold, der vil gøre Apple i stand til at udfordre ikke mindst Netflix, Time Warners HBO og Amazons Prime.

Apple tror på, at området vil blive et stort forretningsområde, som kan kompensere for det aftagende salg af iPhones og iPad.

Apple er allerede i gang med at producere tv-serien Planet of The Apps, der handler om "apps og deres grundlæggere” og som har blandt andre Gwyneth Paltrow og Jessica Alba på rollelisten.

Indtjening vokser med vilde 70 procent for kinesiske kæmpe-firma

Kinesiske Tencent skovler penge ind. Selskabet er lidt af en blandt landhandel i onlineverdenen og driver både social medie, annonce-firma, spil-firma og mobilbetaling.

Tencent har 600 millioner brugere og står blandt andet bag mobilspillet Honour of Kings, der er blandt de mest populære i hele Asien, samt en af Kinas to store løsninger til mobilbetalinger.

Tencents indtjening i andet kvartal er vokset med vilde 70 procent i forhold til samme periode i fjor til nu 17,2 milliarder kroner - det bedste resultat nogensinde for selskabet.

Selskabets omsætning er steget hvert eneste kvartal siden 2007. Den er i andet kvartal steget med enorme 59 procent til 53,6 milliarder kroner.

GUI Gnome fylder 20 år

Det er i disse dage 20 år siden, at Gnome GUI blev etableret. Ideen bag Gnome-projektet - der i dag består af et komplet sæt desktop-applikationer - var at bygge en GUI (graphical user interface) udelukkende med brug af software, der var licensieret under GPL. Gnome-projektet blev stiftet af Miguel de Icaza og Federico Mena Quintero 15. august 1997.

Siden lanceringen af Gnome 1.0 i 1999 er der udkommet 33 releases. Næste release, Gnome 3.26, ventes lanceret i næste måned.

I dag består Gnome-projektet af otte millioner kodelinier. Omkring 6.000 udviklere har bidraget til koden gennem årene.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere