Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Stort Systematic-system et halvt år forsinket - selskabet betaler kompensation / Schneider Electric køber Aveva / Telefirma: Aflever dine data og du får en koncertbillet / Optælling: Huawei sælger nu flere smartphones end Apple

Stort Systematic-system et halvt år forsinket - selskabet betaler kompensation. Schneider Electric køber Aveva. Telefirma: Aflever dine data og du får en koncertbillet. Optælling: Huawei sælger nu flere smartphones end Apple. Nye trafikregler på vej til USA: Skal bane vejen for selvkørende biler.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne torsdag morgen.

Stort Systematic-system et halvt år forsinket - selskabet betaler kompensation

Et stort system med såkaldte elektroniske omsorgsjournaler til Aarhus Kommune med navnet Columna Cura er efter flere udskydelser mindst et halvt år forsinket, skriver Version2.

Det er Systematic, der skal levere systemet, som skal anvendes af 7.000 medarbejdere i kommunen.

Systematic meddeler, at udskydelserne skyldes problemer med datakonvertering og svartider på et tilknyttet planlægningsmodul.

Det aarhusianske it-selskab har betalt en kompensation til Aarhus Kommune, der nu venter, at systemet - der angiveligt har kostet et trecifret million-beløb - kommer i drift 18. september. Den oprindelige data var 13. marts.

Schneider Electric køber Aveva

Franske Schneider Electric køber britiske Aveva for godt 24 milliarder kroner.

De to selskaber har bejlet til hinanden flere gange, men det er altså først nu, at reel fusion kommer på tale.

Med handlen kommer Schneider Electric til at eje 60 procent af Aveva, som til gengæld bliver software-divisionen i Schneider Electric, der købte Invensys i 2013.

Avevas softwareløsning anvendes i olie- og gasindustrien. Selskabet beskæftiger omkring 40 medarbejdere i Danmark, hvor det fra hovedkvarteret i Aalborg omsætter for godt 30 millioner kroner. 

Schneider Electric - med hovedkvarter i Kolding - beskæftiger i Danmark omkring 1.000 medarbejdere.

Læs også: Ny administrerende direktør i Schneider Electric Danmark - skal stå i spidsen for 1.000 medarbejdere.

Telefirma: Aflever dine data og du får en koncertbillet

Amerikanske Verizon - der er blandt de største teleudbydere i USA - er på vej med en tjeneste, hvor selskabet tilbyder koncertbilletter og lignende til brugerne, der til gengæld skal give Verizon adgang til deres personlige oplysninger.

Verizon meddeler, at ‘nogle konkurrenter’ - Facebook og Google - anvender nøjagtigt samme metode, men at de gør det mere eller mindre i skjul.

Optælling: Huawei sælger nu flere smartphones end Apple

Ifølge en ny optælling fra analysehuset Counterpoint Research sælger kinesiske Huawei nu flere smartphones end Apple.

Ifølge firmaet betyder det, at kun Samsung som verdens største smartphone-producent er større end Huawei lige nu.

Alt tyder dog på, at det billede vil ændre sig i de kommende måneder. 

For Apple ventes at lancere en ny iPhone 12. september, og der er - som sædvanligt - meget store forventninger til salget af denne nye telefon. De to tidligere iPhone-modeller - iPhone 6 og iPhone 7 - har været enorme salgssuccesser.

Det er da også sandsynligt, at Apples iPhone-salg i de seneste måneder har lidt under, at køberne hellere vil vente på den nye iPhone.

Nye trafikregler på vej til USA: Skal bane vejen for selvkørende biler

USA er på trapperne med en ny trafik-lov, der skal fjerne nogle af regler, som i dag står i vejen for selvkørende biler.

Den amerikanske regering er på trapperne med en række fundamentale ændringer i den amerikanske færdselslov, som skal bane vejen for de selvkørende biler, som de fleste af de store amerikanske bilfirmaer arbejder på.

Ifølge Reuters vil de nye regler blandt andet forbyde de forskellige delstater at forbyde selvkørende biler, ligesom bilfabrikanterne i det første år vil få mulighed for at levere op mod 25.000 køretøjer, der ikke lever op til de gældende sikkerheds-standarder.

Efter det første år vil bilfabrikanterne få lov til at levere 100.000 biler om året i de følgende tre år, som ikke lever op til gældende sikkerheds-regler.

Ændringerne skal føres igennem hurtigst muligt og ventes offentliggjort om en uges tid.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere