Artikel top billede

Alvorlig sårbarhed i populære fitness-armbånd: Dybt personlige data kunne opsnappes

Sikkerhedseksperter har fundet en alvorlig sårbarhed i Fitbit-produkterne, der potentielt kunne give uvedkommende adgang til de dybt personlige data, som armbåndet registrerer om brugeren.

De moderne fitness-armbånd rummer et væld af sensorer, der opsamler data om alt fra brugerens søvnrytme til pulsen, fitness-aktiviteter og antal skridt i denne uge.

Nu har sikkerhedsforskere fra universitetet i Edinburg dog opdaget en alvorlig sårbarhed i det populære Fitbit-produkter.

Sårbarheden betyder, at uvedkommende potentielt kan få adgang til data, der udveksles mellem armbåndet og Fitbits servere.

Det skriver britiske V3 og The Daily Telegraph.
Universitetsfolkene har fundet ud af, at det er muligt at opsnappe data fra Fitbit One og Fitbit Flex, når de sendes til serverne for nærmere analyser.

Det har været muligt, selvom Fitbit krypterer dataene, skriver V3. Samtidig fortæller mediet dog, at Fitbit nu har opdateret sin software, så hullet er lukket.

"Vores arbejde demonstrerer, at sikker og privacy, der er implementeret i populære bærbare enheder, fortsat halter bagefter den hastighed, som moderne teknologi udvikles med,” udtaler Paul Patras fra universitet ifølge The Daily Telegraph.

Han roser dog samtidig, at Fitbit har været så hurtig til at få lukket hullet. Selv forklarer fitness-virksomheden, at der over de kommende dage vil blive udrullet opdateringer, der forbedrer sikkerheden - og at krypteringen også bliver forbedret i den forbindelse.

Læs også:

Nu boomer salget: Derfor sælges der pludselig ekstremt mange bluetooth-headsets
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere