Artikel top billede

Alvorlig sårbarhed i populære fitness-armbånd: Dybt personlige data kunne opsnappes

Sikkerhedseksperter har fundet en alvorlig sårbarhed i Fitbit-produkterne, der potentielt kunne give uvedkommende adgang til de dybt personlige data, som armbåndet registrerer om brugeren.

De moderne fitness-armbånd rummer et væld af sensorer, der opsamler data om alt fra brugerens søvnrytme til pulsen, fitness-aktiviteter og antal skridt i denne uge.

Nu har sikkerhedsforskere fra universitetet i Edinburg dog opdaget en alvorlig sårbarhed i det populære Fitbit-produkter.

Sårbarheden betyder, at uvedkommende potentielt kan få adgang til data, der udveksles mellem armbåndet og Fitbits servere.

Det skriver britiske V3 og The Daily Telegraph.
Universitetsfolkene har fundet ud af, at det er muligt at opsnappe data fra Fitbit One og Fitbit Flex, når de sendes til serverne for nærmere analyser.

Det har været muligt, selvom Fitbit krypterer dataene, skriver V3. Samtidig fortæller mediet dog, at Fitbit nu har opdateret sin software, så hullet er lukket.

"Vores arbejde demonstrerer, at sikker og privacy, der er implementeret i populære bærbare enheder, fortsat halter bagefter den hastighed, som moderne teknologi udvikles med,” udtaler Paul Patras fra universitet ifølge The Daily Telegraph.

Han roser dog samtidig, at Fitbit har været så hurtig til at få lukket hullet. Selv forklarer fitness-virksomheden, at der over de kommende dage vil blive udrullet opdateringer, der forbedrer sikkerheden - og at krypteringen også bliver forbedret i den forbindelse.

Læs også:

Nu boomer salget: Derfor sælges der pludselig ekstremt mange bluetooth-headsets
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance – i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere