Vild jubel i open source-miljøet: Microsoft har netop taget afgørende skridt med storsatsning på open source

Efter flere års tilløb tager Microsoft nu det afgørende skridt og erklærer den totale satsning på open source.

Microsoft har over de senere år gradvist omfavnet open source mere og mere.

Det sker både på det teknologiske, politiske og organisatoriske plan, og nu har selskabet netop taget det afgørende skridt, der i dén grad understreger, at Microsoft mener det seriøst med open source-snakken.

Microsoft slutter sig nemlig til interesseorganisationen Open Source Initiative (OSI) - og det er endda som hovedsponsor.

OSI skriver, at Microsoft i flere år har været involveret i open source-projekter og udviklermiljøet, men at dette er det hidtil mest dramatiske skridt for selskabet.

"Dette er en afgørende milepæl for OSI og open source software-bevægelsen i bred forstand,” udtaler Patrick Masson, der er general manager og bestyrelsesformand i OSI.

Læs også: Open source har sejret: Derfor deler it-giganterne nu deres kode

Han uddyber, hvorfor Microsofts beslutning er så afgørende:

“Jeg tror ikke, at der findes noget stærkere bevis på open source -modenheden, -levedygtigheden, -interessen og -succesen end, at man ikke alene har Microsofts anerkendelse, men også støtten som sponsor og deltagelsen som bidragsyder til så mange open source-projekter og -miljøer.”

OSI ridser samtidig Mocrosoft open source-rejse op. Den begyndte i 2005, da Microsoft Community License blev lanceret. I 2007 kom Microsoft Permissive License.

Microsofts affære med open source-miljøet
Det var dog først i 2014, at mange for alvor forstod, at Microsoft mente open source-snakken seriøst, da Microsoft gjorde .NET tilgængelig som open source.

Siden er blandt andet Visual Studio Code og Typescript også blevet open source-projekter.

Læs mere her: Microsoft gør hele .NET-platformen til open source

Microsoft skriver selv i et blogindlæg, at selskabet vil fortsætte med at øge investeringen i open source-projekter, og at The Open Source Initiative er omdrejningspunktet for hele open source-miljøet.

“Dagens annoncering repræsenterer et nyt skridt i Microsofts open source-rejse og i forhold til vores øgede rolle som fortaler for brugen af, bidrag til og frigivelsen af open source-software, både sammen med vores kunder og i økosystemet generelt.”

Kør Linux fra Windows-skrivebordet
Microsoft satsning på open source kommer allerede i dag konkret til udtryk i selskabets egne produkter.

Eksempelvis blev det tidligere i år muligt at hente forskellige Linux-distributioner, eksempelvis Ubuntu, via Microsofts egen app-butik og afvikle open source-systemet direkte fra Windows-skrivebordet. Det sker via Windows Subsystem for Linux (WSL).

Læs mere her:

Microsoft giver den fuld gas med Linux-satsning - fjerner beta-stempel fra vigtig funktion i Windows 10

Open source har sejret: Derfor deler it-giganterne nu deres kode

Microsoft gør hele .NET-platformen til open source

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Denne malware er den største trussel mod din virksomhed lige nu
Den mest aktive malware i verden sniger sig ind, og at svært at gøre nøget ved. Se her hvordan du tager dine forholdsregler.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.