Artikel top billede

Vild jubel i open source-miljøet: Microsoft har netop taget afgørende skridt med storsatsning på open source

Efter flere års tilløb tager Microsoft nu det afgørende skridt og erklærer den totale satsning på open source.

Microsoft har over de senere år gradvist omfavnet open source mere og mere.

Det sker både på det teknologiske, politiske og organisatoriske plan, og nu har selskabet netop taget det afgørende skridt, der i dén grad understreger, at Microsoft mener det seriøst med open source-snakken.

Microsoft slutter sig nemlig til interesseorganisationen Open Source Initiative (OSI) - og det er endda som hovedsponsor.

OSI skriver, at Microsoft i flere år har været involveret i open source-projekter og udviklermiljøet, men at dette er det hidtil mest dramatiske skridt for selskabet.

"Dette er en afgørende milepæl for OSI og open source software-bevægelsen i bred forstand,” udtaler Patrick Masson, der er general manager og bestyrelsesformand i OSI.

Læs også: Open source har sejret: Derfor deler it-giganterne nu deres kode

Han uddyber, hvorfor Microsofts beslutning er så afgørende:

“Jeg tror ikke, at der findes noget stærkere bevis på open source -modenheden, -levedygtigheden, -interessen og -succesen end, at man ikke alene har Microsofts anerkendelse, men også støtten som sponsor og deltagelsen som bidragsyder til så mange open source-projekter og -miljøer.”

OSI ridser samtidig Mocrosoft open source-rejse op. Den begyndte i 2005, da Microsoft Community License blev lanceret. I 2007 kom Microsoft Permissive License.

Microsofts affære med open source-miljøet

Det var dog først i 2014, at mange for alvor forstod, at Microsoft mente open source-snakken seriøst, da Microsoft gjorde .NET tilgængelig som open source.

Siden er blandt andet Visual Studio Code og Typescript også blevet open source-projekter.

Læs mere her: Microsoft gør hele .NET-platformen til open source

Microsoft skriver selv i et blogindlæg, at selskabet vil fortsætte med at øge investeringen i open source-projekter, og at The Open Source Initiative er omdrejningspunktet for hele open source-miljøet.

“Dagens annoncering repræsenterer et nyt skridt i Microsofts open source-rejse og i forhold til vores øgede rolle som fortaler for brugen af, bidrag til og frigivelsen af open source-software, både sammen med vores kunder og i økosystemet generelt.”

Kør Linux fra Windows-skrivebordet

Microsoft satsning på open source kommer allerede i dag konkret til udtryk i selskabets egne produkter.

Eksempelvis blev det tidligere i år muligt at hente forskellige Linux-distributioner, eksempelvis Ubuntu, via Microsofts egen app-butik og afvikle open source-systemet direkte fra Windows-skrivebordet. Det sker via Windows Subsystem for Linux (WSL).

Læs mere her:

Microsoft giver den fuld gas med Linux-satsning - fjerner beta-stempel fra vigtig funktion i Windows 10

Open source har sejret: Derfor deler it-giganterne nu deres kode

Microsoft gør hele .NET-platformen til open source
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere