Artikel top billede

Ny-ansat it-sikkerhedschef i DSV: “Vi udsættes dagligt for angreb”

Transportkæmpen DSV oplever daglige forsøg på at trænge igennnem de it-sikkerhedsmæssige forsvarsværker.

Det er kun et par måneder siden, at den mangeårige it-sikkerhedschef i A.P. Møller-Mærsk og chef for politiets cybercrime-center, Kim Aarenstrup, tiltrådte som ny it-sikkerhedschef i transportkæmpen DSV.

Der var dengang tale om en nyoprettet stilling, som DSV valgte at oprette som en konsekvens af, at ‘it-sikkerhedstruslen er konstant og stigende,’ som det dengang lød fra DSV.

At truslen er reel understreges af, at Kim Aarenstrup i et interview med Børsen fortæller, at han allerede har ‘søsat flere initiativer’ og ansat flere it-sikkerhedsfolk i koncernen med ‘særlige kompetencer.’

DSV udsættes nemlig dagligt for it-angreb, hvor softwarerobotter og lignende ‘banker på’ for at se, om der er huller, som de kan smutte igennem.

“Alle organisationer, både private og offentlige, udsættes for daglige angrebsforsøg, og selvom der er længere mellem de sofistikerede angreb, går der ikke en dag, uden at nogen scanner efter huller i forsvaret som en slags tag i håndtaget for at se, om døren er åben. Den slags ser vi selvfølgelig også i DSV. It-kriminelle scanner konstant internettet for sårbarheder og halvåbne døre,” siger Kim Aarenstrup til avisen.

Kim Aarenstrup har været aktiv inden for it-sikkerhed siden computeren for alvor meldte sin ankomst i begyndelsen af 1980’erne. Han var med til at grundlægge politiets første specialenhed for it-kriminalitet, der i dag har udviklet sig til NC3.

Desuden var han en af hovedkræfterne bag etableringen af Rådet for Større It-sikkerhed i 2008, som i dag er konverteret til Rådet for Digital Sikkerhed og har været formand for verdens førende rådgivende forum for it-sikkerhed og risikostyring, Information Security Forum, fra 2007-2014.

En opgørelse fra Dansk Industri viste fornylig, at en ud af tre danske virksomheder i løbet af det seneste år er blevet ramt af hackerangreb eller virus.

DI mener, at der skal sættes flere midler af til it-sikkerheds-initiativer samt at politiets arbejde på området skal styrkes.

"Borgeres og virksomheders digitale sikkerhed skal styrkes fra myndighedernes side. Når kriminaliteten i stigende grad bliver digital, må virksomhederne også kunne forvente, at politiet følger op med retsbeskyttelse, håndhævelse og bekæmpelse i den digitale verden," lød det dengang fra DI.

Læs også:

Her er listen: Disse brancher bruger flest penge på it-sikkerhed

Kendt dansk sikkerhedsmand advarer mod salgs-gas: "Jeg er meget bekymret over, at virksomheder kommer til at tro, de er compliant med GDPR, fordi de har købt en dims hos et sikkerhedsfirma. Det er de ikke"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere