Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Efter ophævelse af navneforbud i Atea-sagen: Her er reaktionen fra de tiltaltes advokater

Det er nogle yderst fåmælte advokater for de tiltalte i Atea-sagen, der nu skal forholde sig til, at navneforbuddet er ophævet.

Forsvarsadvokaterne for de tiltalte i Atea-sagen er yderst fåmælte her kort tid efter, at navneforbuddet i sagen er blevet ophævet.

Med ophævelsen af navneforbuddet kan offentligheden nu få kendskab til identiteten på de centrale personer i den store sag om bestikkelse, der involverer tidligere ansatte i Atea og Region Sjælland.

Det er Østre Landsret, der har besluttet at ophæve navneforbuddet.

Det sker, efter at navneforbuddet faktisk allerede blev ophævet ved det første retsmøde i Byretten i Glostrup tirsdag. De tiltaltes forsvarsadvokater valgte at kære ophævelsen til Østre Landsret - og her er man altså nu også kommet frem til, at navneforbuddet skal ophæves.

“Vi kan ikke have så megen anden reaktion, end at vi må tage det til efterretning.”

Så kort er kommentaren til Computerworld fra Sysette Vinding Kruse, der er advokat for Carsten Willum Ritzau.

Han er tidligere salgsdirektør i Atea og en af folkene bag 3A-it. Han er tiltalt for aktiv bestikkelse og underslæb af særlig grov beskaffenhed.

Det belaster hverdagen

Naja Wærness Larsen er advokat for Michael Mølkær Jensen, tidligere it-direktør i Region Sjælland og it-chef i Rigspolitiet, hvorfra han blev fyret.

Han er tiltalt for at have modtaget tur til Dubai 2012 samt restaurantbesøg i 2011. Tiltalt for passiv bestikkelse og underslæb af særlig grov beskaffenhed. Michael Mølkær Jensen er dog også den tilalte, der er nævnt i færrest forhold. 

Advokat Naja Wærness Larsen har sendt følgende kommentar til Computerworld: 

"Navneforbuddet er blevet ophævet, fordi en repræsentant fra pressen anmodede om det. Min klient er tiltalt i 4 ud af 38 forhold for et beløb, der i alt beløber sig til cirka 73.000 kr., og jeg har svært ved at forstå pressens interesse i at offentliggøre hans navn."

"Der er hverken tale om en omfattende sag for hans vedkommende, og han er ej heller ansat i den offentlige administration længere, så det lugter desværre af et ønske om at hænge folk ud ufornødent. Min klient har gennem de sidste to år fastholdt sin uskyld, og det belaster naturligvis hans hverdag at få offentliggjort sit navn." 
Computerworld har forsøgt at komme i kontakt med samtlige tiltaltes advokater, men indtil videre uden det store held.

Læs også: Retten ophæver navneforbuddet i Atea-sagen: Her er de syv tiltalte

Børsen har fået en kort kommentar fra Michael Skjødt, der er advokat for Michael Steen Hansen, tidligere it-chef i Region Sjælland og it-direktør i Rigspolitiet.

Michael Steen Hansen er tiltalt for at have modtaget tur til Dubai i 2014 og tur til Las Vegas i 2009 - tiltalen går på passiv bestikkelse og underslæb af særlig grov beskaffenhed.

"Det siger sig selv, at en ophævelse øger belastningen for min klient. Både han og jeg er skuffede og overraskede over rettens beslutning," udtaler advokat Michael Skjødt til Børsen på vegne af Michael Steen Hansen.

Arvid Andersen, advokat for Per Juul Andersen - tidligere salgschef i Atea og tiltalt for aktiv bestikkelse og underslæb af særlig grov beskaffenhed - siger samtidig til Børsen, at man respekterer afgørelsen, men grundlæggende er uenig i afvejningen af de forskellige hensyn.

Læs mere om sagen her:

Gourmetmiddage og rejser for 400.000 kroner: Nu starter det vigtigste kapitel i Danmarks største bestikkelsessag




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere