Artikel top billede

Her er den nye topchef for Skats splinternye it-mastodont med 1.000 medarbejdere

Skatteministeriet udnævnet topprofil til ny direktør for Skats nye it-styrelse, der skal varetage al drift, vedligehold og udvikling af nye it-systemer til Skat.

Skat har udnævnt Andreas Berggreen til ny direktør for den såkaldte Udvikling- og Forenklingsstyrelsen, som er en af de syv nye styrelser, som Skat splittes op.

Her bliver Udviklings- og Forenklingsstyrelsen en rendyrket it-styrelse, der med base i København får til opgave at stå for drift, vedligehold og udvikling af nye it-systemer til Skat.

Også behandling af alle skattedata kommer til at høre under styrelsen, som kommer til at beskæftige omkring 1.000 medarbejdere.

Andreas Berggren har tidligere været ansat som som fuldmægtig, specialkonsulent, chefkonsulent og kontorchef i Finansministeriet i en årrække og har i en kort periode været ansat i Deloitte, inden han i 2012 kom til Skatteministeriet som afdelingschef, hvor han har fungeret som højre hånd for ministeriets øverste chef, departementschef Jens Brøchner.

På sin LinkedIn-profil nævner han som sine specialer områder som: Strategi, ledelse, administrative effektiviseringer, databasesystemer og statslige budget- og regnskabsregler.

Andreas Berggren har blandt andet repræsenteret ministeriet i den arbejdsgruppe, som innovationsminister Sophie Løhde (V) nedsatte i foråret og som har fået til opdrag at komme med bud, hvordan staten kan finde nye måder at arbejde med it-projekter på.

Arbejdsgruppen blev nedsat blandt andet efter Computerworld i fjor kunne afsløre, hvordan staten baksede med massiv vendor lock-in på nogle af de store it-kontrakter.

Arbejdsgruppen skulle kigge på løsninger til:

- Bedre prioritering af it-udgifter og it-aktiviteter.

- Styrket opfølgning på samfundskritiske projekter.

- Sikker drift af statens kritiske it-systemer.

Det kan du læse mere om her: Her er gruppen: Disse 12 personer skal støbe kuglerne til statens opgør med dyre evigheds-it-kontrakter

Det er altsammen viden og indsigt, som Andreas Berggren vil få gavn af i stillingen som chef for Skats nyoprettede it-mastodont.

Statens IT-projektråd har tidligere peget på, at staten slet ikke er gearet til de store it-projekter, da staten fungerer i ministerielle siloer, som gør det meget svært at operere på tværs.

Det kan du læse mere om her: Statens It-projektråd: De statslige it-skandaler vil fortsætte, hvis ikke der bliver ændret på basale forhold

It-skandaler

Skat har gennem de seneste år været plaget af fejlbehæftede it-systemer, hvor især skandalen med det kasserede it-projekt EFI trak trukket store overskrifter.

Det kuldsejlede EFI-projekt vurderes at koste den danske statskasse op mod 1,2 milliarder kroner.

Læs også: Rapport: Skats skandale-ramte EFI system var spækket med fejl, men blev taget i brug alligevel

Sagen fik skatteminister Karsten Lauritzen (V) til at sagsøge KMD med erstatningskrav 700 millioner kroner.

Du kan læse mere om Andreas Berggren på hans LinkedIn-profil.

Læs også:

Statens It-projektråd: De statslige it-skandaler vil fortsætte, hvis ikke der bliver ændret på basale forhold

Derfor ender danske it-projekter i kaos: Sådan får vi bugt med it-skandalerne

Skatteministeriet får hård kritik for pivringe styring af stort it-projekt: Økonomien sejler i uklarhed og manglende overblik

Vi får nok aldrig bugt med statens it-katastrofer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere