BREAKING:Mægtige Itadel solgt: Overtages af IT Relation

Artikel top billede

Apples splinternye iOS holdt ikke længe: Hacket blot 24 timer efter lanceringen

Den nyeste version af Apples mobil-styresystem, iOS 11.1, blev sendt på gaden tirsdag. Onsdag havde sikkerhedseksperter allerede fundet huller.

Den seneste udgave af iOS-styresystemet nåede ikke engang at være tilgængelig i 24 timer, før sikkerhedseksperter havde hacket softwaren.

Det japanske sikkerhedsfirma Trend Micro indledte tirsdag hacker-konkurrencen Mobile Pwn2Own, og allerede onsdag kunne deltagere demonstrere sårbarheder i det netop udsendte iOS 11.1.

Sikkerhedseksperter fra Tencent Keen kunne via sårbarheder i blandt andet den nyeste version af Safari-browseren køre malware på en opdateret iPhone 7, men da der er tale om såkaldte ”white hat”-hackere, der har gode intentioner, er det yderst sparsomt med detaljerne.

Apple skal således have mulighed for at lukke sikkerhedshullerne, inden folkene fra Tencent offentliggør hvordan man udnytter dem, og hvad man kan få ud af det.

Opdagelsen af iOS-sårbarhederne udløste i øvrigt en præmiesum på 70.000 amerikanske dollar.

Sikkerhedshuller i en sikkerhedsopdatering

Udsendelsen af iOS 11.1 var ellers i første omgang gode nyheder på sikkerhedsfronten.

Opdateringen beskytter nemlig iPhone-brugere mod KRACK (Key Reinstallation Attacks), der er en sårbarhed i sikkerhedsprotokollen WPA2, som beskytter alle moderne WiFi-netværk.

KRACK gør det blandt andet muligt at aflytte trafik mellem enheder (som f.eks en iPhone) og router, men det er iOS 11.1-brugere altså beskyttede mod.

Læs også: Apple patcher kritisk WiFi-sårbarhed med ny iOS-opdatering – men ældre iOS-enheder er stadig sårbare

Bug Bounty der virker

Det hurtige fund af sårbarheder i den nye version af iOS er et godt eksempel på, at såkaldt ”bug bounty” virker.

Begrebet dækker over, at virksomheder betaler hackere og sikkerhedseksperter for at finde sikkerhedshuller i deres software, så længe virksomhederne får mulighed for at adressere sårbarhederne, inden de offentliggøres.

Langt de fleste store teknologi-selskaber har etableret bug bounty-programmer, men herhjemme er konceptet mindre udbredt. I sommer valgte KMD at politianmelde en mand, der havde fundet et hul i et KMD system.

Fortællingen om den store virksomhed, der politianmeldte den lille mand, skabte en mindre mediestorm omkring KMD, men sagen var dog ikke helt så ligetil.

Manden arbejder for KMDs konkurrent Netcompany, og han sendte dokumentation for sårbarheden til journalister på Danmarks Radio allerede dagen efter, at han havde opdaget den.

Den sag kan du læse mere om her: 

KMD efter politianmeldelse for hacking: Sådan indberetter du et sikkerhedshul til os uden at blive meldt til politiet

Sikkerhedseksperter kritiserer KMDs politianmeldelse: "Det er grotesk, at man skal være bange for at indrapportere usikre systemer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
IT Relation på opkøbstogt: Itadel er femte opkøb på blot seks måneder: Nærmer sig nu omsætning på halvanden milliarder kroner
Itadel med mere end 300 medarbejdere bliver IT Relation femte opkøb siden december. Med købet nærmer IT Relations sig en omsætning på halvanden milliarder kroner og runder nu 1.000 medarbejdere.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.