Artikel top billede

Apples splinternye iOS holdt ikke længe: Hacket blot 24 timer efter lanceringen

Den nyeste version af Apples mobil-styresystem, iOS 11.1, blev sendt på gaden tirsdag. Onsdag havde sikkerhedseksperter allerede fundet huller.

Den seneste udgave af iOS-styresystemet nåede ikke engang at være tilgængelig i 24 timer, før sikkerhedseksperter havde hacket softwaren.

Det japanske sikkerhedsfirma Trend Micro indledte tirsdag hacker-konkurrencen Mobile Pwn2Own, og allerede onsdag kunne deltagere demonstrere sårbarheder i det netop udsendte iOS 11.1.

Sikkerhedseksperter fra Tencent Keen kunne via sårbarheder i blandt andet den nyeste version af Safari-browseren køre malware på en opdateret iPhone 7, men da der er tale om såkaldte ”white hat”-hackere, der har gode intentioner, er det yderst sparsomt med detaljerne.

Apple skal således have mulighed for at lukke sikkerhedshullerne, inden folkene fra Tencent offentliggør hvordan man udnytter dem, og hvad man kan få ud af det.

Opdagelsen af iOS-sårbarhederne udløste i øvrigt en præmiesum på 70.000 amerikanske dollar.

Sikkerhedshuller i en sikkerhedsopdatering

Udsendelsen af iOS 11.1 var ellers i første omgang gode nyheder på sikkerhedsfronten.

Opdateringen beskytter nemlig iPhone-brugere mod KRACK (Key Reinstallation Attacks), der er en sårbarhed i sikkerhedsprotokollen WPA2, som beskytter alle moderne WiFi-netværk.

KRACK gør det blandt andet muligt at aflytte trafik mellem enheder (som f.eks en iPhone) og router, men det er iOS 11.1-brugere altså beskyttede mod.

Læs også: Apple patcher kritisk WiFi-sårbarhed med ny iOS-opdatering – men ældre iOS-enheder er stadig sårbare

Bug Bounty der virker

Det hurtige fund af sårbarheder i den nye version af iOS er et godt eksempel på, at såkaldt ”bug bounty” virker.

Begrebet dækker over, at virksomheder betaler hackere og sikkerhedseksperter for at finde sikkerhedshuller i deres software, så længe virksomhederne får mulighed for at adressere sårbarhederne, inden de offentliggøres.

Langt de fleste store teknologi-selskaber har etableret bug bounty-programmer, men herhjemme er konceptet mindre udbredt. I sommer valgte KMD at politianmelde en mand, der havde fundet et hul i et KMD system.

Fortællingen om den store virksomhed, der politianmeldte den lille mand, skabte en mindre mediestorm omkring KMD, men sagen var dog ikke helt så ligetil.

Manden arbejder for KMDs konkurrent Netcompany, og han sendte dokumentation for sårbarheden til journalister på Danmarks Radio allerede dagen efter, at han havde opdaget den.

Den sag kan du læse mere om her: 

KMD efter politianmeldelse for hacking: Sådan indberetter du et sikkerhedshul til os uden at blive meldt til politiet

Sikkerhedseksperter kritiserer KMDs politianmeldelse: "Det er grotesk, at man skal være bange for at indrapportere usikre systemer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere