Artikel top billede

Apples splinternye iOS holdt ikke længe: Hacket blot 24 timer efter lanceringen

Den nyeste version af Apples mobil-styresystem, iOS 11.1, blev sendt på gaden tirsdag. Onsdag havde sikkerhedseksperter allerede fundet huller.

Den seneste udgave af iOS-styresystemet nåede ikke engang at være tilgængelig i 24 timer, før sikkerhedseksperter havde hacket softwaren.

Det japanske sikkerhedsfirma Trend Micro indledte tirsdag hacker-konkurrencen Mobile Pwn2Own, og allerede onsdag kunne deltagere demonstrere sårbarheder i det netop udsendte iOS 11.1.

Sikkerhedseksperter fra Tencent Keen kunne via sårbarheder i blandt andet den nyeste version af Safari-browseren køre malware på en opdateret iPhone 7, men da der er tale om såkaldte ”white hat”-hackere, der har gode intentioner, er det yderst sparsomt med detaljerne.

Apple skal således have mulighed for at lukke sikkerhedshullerne, inden folkene fra Tencent offentliggør hvordan man udnytter dem, og hvad man kan få ud af det.

Opdagelsen af iOS-sårbarhederne udløste i øvrigt en præmiesum på 70.000 amerikanske dollar.

Sikkerhedshuller i en sikkerhedsopdatering

Udsendelsen af iOS 11.1 var ellers i første omgang gode nyheder på sikkerhedsfronten.

Opdateringen beskytter nemlig iPhone-brugere mod KRACK (Key Reinstallation Attacks), der er en sårbarhed i sikkerhedsprotokollen WPA2, som beskytter alle moderne WiFi-netværk.

KRACK gør det blandt andet muligt at aflytte trafik mellem enheder (som f.eks en iPhone) og router, men det er iOS 11.1-brugere altså beskyttede mod.

Læs også: Apple patcher kritisk WiFi-sårbarhed med ny iOS-opdatering – men ældre iOS-enheder er stadig sårbare

Bug Bounty der virker

Det hurtige fund af sårbarheder i den nye version af iOS er et godt eksempel på, at såkaldt ”bug bounty” virker.

Begrebet dækker over, at virksomheder betaler hackere og sikkerhedseksperter for at finde sikkerhedshuller i deres software, så længe virksomhederne får mulighed for at adressere sårbarhederne, inden de offentliggøres.

Langt de fleste store teknologi-selskaber har etableret bug bounty-programmer, men herhjemme er konceptet mindre udbredt. I sommer valgte KMD at politianmelde en mand, der havde fundet et hul i et KMD system.

Fortællingen om den store virksomhed, der politianmeldte den lille mand, skabte en mindre mediestorm omkring KMD, men sagen var dog ikke helt så ligetil.

Manden arbejder for KMDs konkurrent Netcompany, og han sendte dokumentation for sårbarheden til journalister på Danmarks Radio allerede dagen efter, at han havde opdaget den.

Den sag kan du læse mere om her: 

KMD efter politianmeldelse for hacking: Sådan indberetter du et sikkerhedshul til os uden at blive meldt til politiet

Sikkerhedseksperter kritiserer KMDs politianmeldelse: "Det er grotesk, at man skal være bange for at indrapportere usikre systemer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere