Artikel top billede

Uheldig bruger blokerer andre personers krypto-valuta for to milliarder kroner: Har du stadig din Ether?

En fejl i en populær krypto-software har kostet brugere 300 millioner dollar i krypto-valutaen ether.

Personen bag kaldenavnet “devops 1999” er sandsynligvis rigtig upopulær i kryptovaluta-kredse lige nu.

Vedkommende har nemlig ved et uheld låst et stort antal brugere ude af deres digitale “wallets”, hvor de opbevarer den digitale valuta ether, og nu har brugerne tilsyneladende mistet ether til en værdi af 300 millioner amerikanske dollars.

Der er tale om wallets fra leverandøren Parity, og hele miseren begyndte med en bug i Puritys software tilbage i juli, som en hacker udnyttede til at stjæle ether til en værdi af 205 millioner kroner.

Sårbarheden i de såkaldte “multi signature-wallets” blev hurtigt patchet, men ifølge Parity indeholdt koden i opdateringen en ny sårbarhed.

Og så er vi fremme ved “devops 1999”.

Multi signature-wallets betyder, at der skal bruges nøgler fra flere brugere for at flytte rundt på pengene. Men den uheldige bruger fik tilsyneladende aktiveret en bug, der gjorde ham/hende til ene-ejer af et stort antal wallets.

I et forsøg på at omgøre det, slettede brugeren den kode, der repræsenterede hans ejerskab af de mange wallets, men det har altså resulteret i, at ingen nu kan få adgang til dem.

“Der kan på nuværende tidspunkt ikke flyttes midler ud af de påvirkede wallets,” skriver Parity i et blogindlæg.

“Vi efterforsker stadigvæk situationen og undersøger alle tænkelige løsninger.”

Helt ny valuta kan være løsningen

En af de løsningsforslag, der lige nu diskuteres, går under navnet “hard fork”.

Hard fork betyder lettere forsimplet, at man skaber en helt ny version af ether og lader som om, at det aldrig er sket. Det er gjort før, men det er en risikabel manøvre, fordi alle brugere helst skal indvillige i at bruge den nye version.

Hvis et stort antal brugere nægter at flytte med over på den nye version af ether, kan det gøre valutaen ustabil og påvirke værdien.

Du kan tjekke, om din ether-beholdning er påvirket her.

Læs også: Valutaspekulanter rydder grafikkort-lagrene hos ProShop igen og igen: "Det er helt vanvittigt for tiden"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere