Artikel top billede

Alvorlige sårbarheder rammer alle nyere Intel-processorer: Se her, om du er ramt

Sikkerhedshuller i Intels firmware gør millioner af computere, servere og IoT-enheder sårbare over for hackerangreb.

Hvis du har en nyere computer, indeholder den med stor sandsynlighed et chipsæt fra Intel. Og så er der dårligt nyt på sikkerhedsfronten.

Firmwaren på alle nyere intel-chipsæt indeholder nemlig flere alvorlige sårbarheder, der gør det muligt for hackere at køre kode på offerets computer.

Sårbarhederne ligger blandt andet i undersystemet Intel Management Engine (ME), der udfører opgaver, mens computeren booter og gør det muligt for erhvervskunder at fjern-opdatere medarbejderes computere.

Sårbarheden er særligt alvorlig, fordi ME fungerer som separat CPU, og derfor kan en hacker udnytte det til at køre kode på computeren uden om styresystemet, hvilket betyder, at sikkerhedssoftware ikke vil reagere.

Sårbarhederne berører blandt andet alle nyere versioner af Intels Core-processorer, der langt størstedelen af moderne desktops.

Flere PC-producenter arbejder på firmware-opdateringer, der skal adressere problemet, og blandt andet har Acer og Lenovo udgivet lister over påvirkede modeller, samt hvornår en opdatering kan forventes. For Acers vedkommende er der pt 240 ramte modeller uden en dato for opdatering.

Intel har selv udgivet et værktøj, hvor du kan tjekke, om du er ramt af sårbarhederne, og virksomheden forventer selv at være klar med et fix i december måned.

Du kan tjekke, om dit system er påvirket, her.

Læs også: Firmware-sårbarhed hos Intel rammer computere fra de sidste 10 år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance – i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere