Artikel top billede

Alvorlige sårbarheder rammer alle nyere Intel-processorer: Se her, om du er ramt

Sikkerhedshuller i Intels firmware gør millioner af computere, servere og IoT-enheder sårbare over for hackerangreb.

Hvis du har en nyere computer, indeholder den med stor sandsynlighed et chipsæt fra Intel. Og så er der dårligt nyt på sikkerhedsfronten.

Firmwaren på alle nyere intel-chipsæt indeholder nemlig flere alvorlige sårbarheder, der gør det muligt for hackere at køre kode på offerets computer.

Sårbarhederne ligger blandt andet i undersystemet Intel Management Engine (ME), der udfører opgaver, mens computeren booter og gør det muligt for erhvervskunder at fjern-opdatere medarbejderes computere.

Sårbarheden er særligt alvorlig, fordi ME fungerer som separat CPU, og derfor kan en hacker udnytte det til at køre kode på computeren uden om styresystemet, hvilket betyder, at sikkerhedssoftware ikke vil reagere.

Sårbarhederne berører blandt andet alle nyere versioner af Intels Core-processorer, der langt størstedelen af moderne desktops.

Flere PC-producenter arbejder på firmware-opdateringer, der skal adressere problemet, og blandt andet har Acer og Lenovo udgivet lister over påvirkede modeller, samt hvornår en opdatering kan forventes. For Acers vedkommende er der pt 240 ramte modeller uden en dato for opdatering.

Intel har selv udgivet et værktøj, hvor du kan tjekke, om du er ramt af sårbarhederne, og virksomheden forventer selv at være klar med et fix i december måned.

Du kan tjekke, om dit system er påvirket, her.

Læs også: Firmware-sårbarhed hos Intel rammer computere fra de sidste 10 år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?