Artikel top billede

Alvorlige sårbarheder rammer alle nyere Intel-processorer: Se her, om du er ramt

Sikkerhedshuller i Intels firmware gør millioner af computere, servere og IoT-enheder sårbare over for hackerangreb.

Hvis du har en nyere computer, indeholder den med stor sandsynlighed et chipsæt fra Intel. Og så er der dårligt nyt på sikkerhedsfronten.

Firmwaren på alle nyere intel-chipsæt indeholder nemlig flere alvorlige sårbarheder, der gør det muligt for hackere at køre kode på offerets computer.

Sårbarhederne ligger blandt andet i undersystemet Intel Management Engine (ME), der udfører opgaver, mens computeren booter og gør det muligt for erhvervskunder at fjern-opdatere medarbejderes computere.

Sårbarheden er særligt alvorlig, fordi ME fungerer som separat CPU, og derfor kan en hacker udnytte det til at køre kode på computeren uden om styresystemet, hvilket betyder, at sikkerhedssoftware ikke vil reagere.

Sårbarhederne berører blandt andet alle nyere versioner af Intels Core-processorer, der langt størstedelen af moderne desktops.

Flere PC-producenter arbejder på firmware-opdateringer, der skal adressere problemet, og blandt andet har Acer og Lenovo udgivet lister over påvirkede modeller, samt hvornår en opdatering kan forventes. For Acers vedkommende er der pt 240 ramte modeller uden en dato for opdatering.

Intel har selv udgivet et værktøj, hvor du kan tjekke, om du er ramt af sårbarhederne, og virksomheden forventer selv at være klar med et fix i december måned.

Du kan tjekke, om dit system er påvirket, her.

Læs også: Firmware-sårbarhed hos Intel rammer computere fra de sidste 10 år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere