Artikel top billede

4.000 danske adresser får tilskud til bedre bredbånd: Her er alle bredbåndsprojekterne

72 danske bredbåndprojekter havde søgt om tilskud fra bredbåndspuljen i 2017. 40 projekter har fået et ja. Her får du overblikket.

I starten af oktober kunne vi fortælle, at 72 danske bredbåndsprojekter havde søgt om penge fra bredbåndspuljen.

De 72 bredbåndsprojekter fra 21 kommuner havde søgt om støtte for i alt 150 millioner kroner.

Læs mere om det her: 72 danske bredbåndsprojekter har netop søgt om penge fra bredbåndspuljen: Her skriger man på bedre bredbånd

Nu meddeler Energistyrelsen så, at der er truffet afgørelse om tilskud fra bredbåndspuljen 2017, hvor 102 millioner kroner har været i spil.

“Der er givet tilsagn om tilskud til 40 projekter rundt om i landet. Tilskuddet vil give bedre bredbåndsdækning til cirka 4.000 adresser, hvoraf 80 procent ligger i landzoner,” oplyser Energistyrelsen.

“Energistyrelsen modtog 72 ansøgninger om tilskud fra bredbåndspuljen 2017. Ansøgningerne omfattede 5.700 adresser, og der blev i alt ansøgt om tilskud for cirka 150 millioner kroner,” fremgår det.

“Efter gennemgang af ansøgningerne var der 64 fuldstændige ansøgninger tilbage. De otte øvrige ansøgninger er enten trukket tilbage under sagsbehandlingen eller afvist af Energistyrelsen, da de ikke lever op til de krav, der gælder for puljen.”

Læs også: Her er danskernes bredbåndsforbindelser: Fiber hitter - men kabelmodem og xDSL fylder stadig mest

“De 40 projekter, som modtager fuldt tilskud fra puljen i 2017 inkluderer 2.200 boliger, 425 sommerhuse, 49 virksomheder samt 1254 adresser, der er registreret i BBR med mere end en adressetype (fx adresser, der både er registreret som virksomhed og bolig).”

Du kan på dette kort se, hvilke projekter rundt omkring i landet, der får tilskud fra bredbåndspuljen. Læs mere om de konkrete projekter her

Mange forskellige projekter

Bredbåndspuljen er målrettet områder, hvor der ikke er adgang til mindst 10 Mbit/s i download og 2 Mbit/s i upload.

Bredbåndspuljen er blandt andet blevet etableret, fordi der er stor forskel på bredbåndsmulighederne rundt omkring i landet i dagens Danmark.

Energistyrelsen oplyser, at der har været tale om bredbåndsprojekter af varrierende størrelse i denne omgang.

“Det mindste projekt, der får tilskud, er på 18 adresser, mens det største inkluderer 227 adresser. Der er søgt tilskud på cirka 172.000 kroner som det laveste beløb og knap syv millioner kroner som det højeste beløb.”

Læs også:

Her er danskernes bredbåndsforbindelser: Fiber hitter - men kabelmodem og xDSL fylder stadig mest

Dansk bredbånds-boom: Se ny opgørelse over danskernes downstream- og upstreamhastigheder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere