Artikel top billede

4.000 danske adresser får tilskud til bedre bredbånd: Her er alle bredbåndsprojekterne

72 danske bredbåndprojekter havde søgt om tilskud fra bredbåndspuljen i 2017. 40 projekter har fået et ja. Her får du overblikket.

I starten af oktober kunne vi fortælle, at 72 danske bredbåndsprojekter havde søgt om penge fra bredbåndspuljen.

De 72 bredbåndsprojekter fra 21 kommuner havde søgt om støtte for i alt 150 millioner kroner.

Læs mere om det her: 72 danske bredbåndsprojekter har netop søgt om penge fra bredbåndspuljen: Her skriger man på bedre bredbånd

Nu meddeler Energistyrelsen så, at der er truffet afgørelse om tilskud fra bredbåndspuljen 2017, hvor 102 millioner kroner har været i spil.

“Der er givet tilsagn om tilskud til 40 projekter rundt om i landet. Tilskuddet vil give bedre bredbåndsdækning til cirka 4.000 adresser, hvoraf 80 procent ligger i landzoner,” oplyser Energistyrelsen.

“Energistyrelsen modtog 72 ansøgninger om tilskud fra bredbåndspuljen 2017. Ansøgningerne omfattede 5.700 adresser, og der blev i alt ansøgt om tilskud for cirka 150 millioner kroner,” fremgår det.

“Efter gennemgang af ansøgningerne var der 64 fuldstændige ansøgninger tilbage. De otte øvrige ansøgninger er enten trukket tilbage under sagsbehandlingen eller afvist af Energistyrelsen, da de ikke lever op til de krav, der gælder for puljen.”

Læs også: Her er danskernes bredbåndsforbindelser: Fiber hitter - men kabelmodem og xDSL fylder stadig mest

“De 40 projekter, som modtager fuldt tilskud fra puljen i 2017 inkluderer 2.200 boliger, 425 sommerhuse, 49 virksomheder samt 1254 adresser, der er registreret i BBR med mere end en adressetype (fx adresser, der både er registreret som virksomhed og bolig).”

Du kan på dette kort se, hvilke projekter rundt omkring i landet, der får tilskud fra bredbåndspuljen. Læs mere om de konkrete projekter her

Mange forskellige projekter

Bredbåndspuljen er målrettet områder, hvor der ikke er adgang til mindst 10 Mbit/s i download og 2 Mbit/s i upload.

Bredbåndspuljen er blandt andet blevet etableret, fordi der er stor forskel på bredbåndsmulighederne rundt omkring i landet i dagens Danmark.

Energistyrelsen oplyser, at der har været tale om bredbåndsprojekter af varrierende størrelse i denne omgang.

“Det mindste projekt, der får tilskud, er på 18 adresser, mens det største inkluderer 227 adresser. Der er søgt tilskud på cirka 172.000 kroner som det laveste beløb og knap syv millioner kroner som det højeste beløb.”

Læs også:

Her er danskernes bredbåndsforbindelser: Fiber hitter - men kabelmodem og xDSL fylder stadig mest

Dansk bredbånds-boom: Se ny opgørelse over danskernes downstream- og upstreamhastigheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere