Artikel top billede

4.000 danske adresser får tilskud til bedre bredbånd: Her er alle bredbåndsprojekterne

72 danske bredbåndprojekter havde søgt om tilskud fra bredbåndspuljen i 2017. 40 projekter har fået et ja. Her får du overblikket.

I starten af oktober kunne vi fortælle, at 72 danske bredbåndsprojekter havde søgt om penge fra bredbåndspuljen.

De 72 bredbåndsprojekter fra 21 kommuner havde søgt om støtte for i alt 150 millioner kroner.

Læs mere om det her: 72 danske bredbåndsprojekter har netop søgt om penge fra bredbåndspuljen: Her skriger man på bedre bredbånd

Nu meddeler Energistyrelsen så, at der er truffet afgørelse om tilskud fra bredbåndspuljen 2017, hvor 102 millioner kroner har været i spil.

“Der er givet tilsagn om tilskud til 40 projekter rundt om i landet. Tilskuddet vil give bedre bredbåndsdækning til cirka 4.000 adresser, hvoraf 80 procent ligger i landzoner,” oplyser Energistyrelsen.

“Energistyrelsen modtog 72 ansøgninger om tilskud fra bredbåndspuljen 2017. Ansøgningerne omfattede 5.700 adresser, og der blev i alt ansøgt om tilskud for cirka 150 millioner kroner,” fremgår det.

“Efter gennemgang af ansøgningerne var der 64 fuldstændige ansøgninger tilbage. De otte øvrige ansøgninger er enten trukket tilbage under sagsbehandlingen eller afvist af Energistyrelsen, da de ikke lever op til de krav, der gælder for puljen.”

Læs også: Her er danskernes bredbåndsforbindelser: Fiber hitter - men kabelmodem og xDSL fylder stadig mest

“De 40 projekter, som modtager fuldt tilskud fra puljen i 2017 inkluderer 2.200 boliger, 425 sommerhuse, 49 virksomheder samt 1254 adresser, der er registreret i BBR med mere end en adressetype (fx adresser, der både er registreret som virksomhed og bolig).”

Du kan på dette kort se, hvilke projekter rundt omkring i landet, der får tilskud fra bredbåndspuljen. Læs mere om de konkrete projekter her

Mange forskellige projekter

Bredbåndspuljen er målrettet områder, hvor der ikke er adgang til mindst 10 Mbit/s i download og 2 Mbit/s i upload.

Bredbåndspuljen er blandt andet blevet etableret, fordi der er stor forskel på bredbåndsmulighederne rundt omkring i landet i dagens Danmark.

Energistyrelsen oplyser, at der har været tale om bredbåndsprojekter af varrierende størrelse i denne omgang.

“Det mindste projekt, der får tilskud, er på 18 adresser, mens det største inkluderer 227 adresser. Der er søgt tilskud på cirka 172.000 kroner som det laveste beløb og knap syv millioner kroner som det højeste beløb.”

Læs også:

Her er danskernes bredbåndsforbindelser: Fiber hitter - men kabelmodem og xDSL fylder stadig mest

Dansk bredbånds-boom: Se ny opgørelse over danskernes downstream- og upstreamhastigheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere