Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Coop vil have sine 1.100 butikker i spil i onlinesatsning / Dansk bitcoin-rigmand trækker sig / Rusland arbejder på statslig kryptovaluta - en ‘kryptorubel’

Coop vil have sine 1.100 butikker i spil i onlinesatsning. Dansk bitcoin-rigmand trækker sig. Rusland arbejder på statslig kryptovaluta - en ‘kryptorubel’. Kombit-video: Se skolesystemet Aula. KMD-direktør stopper: Bliver ny direktør i Danske Medier. Walther Thygesen ny bestyrelsesformand for dansk gigant. Trump: Posten bør hæve prisen for at levere for Amazon.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Coop vil have sine 1.100 butikker i spil i onlinesatsning

Coop vil have koncernens i alt 1.100 butikker i spil som led i selskabets onlinesatsning, skriver Finans.

Ifølge avisen vil Coop sætte de første forsøg i gang i 2018, men målsætningerne er fortsat ret uklare.

“Vi kommer i 2018 til at arbejde med, hvordan vi kan få onlinedelen til at hænge bedre sammen med de fysiske butikker i en fed kundeoplevelse. Vi skal udnytte de aktiver, der ligger i, at vi er tilstede begge steder. Det skal bindes sammen, for sammen kan vi noget, man ikke kan hver for sig,” siger kommerciel direktør Morten Viktor til avisen.

Dansk bitcoin-rigmand trækker sig

Den danske bitcoin-rigmand Niklas Nicolaisen trækker sig fra posten som topchef i sit selskab, Bitcoin Suisse, der har nydt godt af bitcoinens eksplosive stigning i de seneste måneder.

Ifølge Børsen bliver ny topchef schweizeren Arthur Vayloyan, der blandt andet har arbejdet for Credit Suisse i en årrække.

"Jeg tror, at hvis jeg fortsætter i samme tempo, som jeg har gjort de seneste fem år, så kan jeg nok ikke se frem til nogen lang alderdom. Det har været 18-19 timer om dagen, syv dage om ugen, 365 dage om året," siger Niklas Nikolajsen til avisen.

Han fortæller, at sigtet desuden er at sikre Bitcoin Suisse en banklicens, hvilket blandt andet kræver tunge drenge i ledelsen.

Niklas Nikolaisen indtrådte fornylig som ny hovedsponsor for ishockeyklubben i Rungsted, hvis stadion nu skifter navn til 'Bitcoin Arena.'

Rusland arbejder på statslig kryptovaluta - en ‘kryptorubel’

Rusland er ifølge Financial Times godt i gang med at arbejde på en statslig kryptovaluta - en ‘kryptorubel.’

Ifølge avisen skal den digitale valuta blandt andet have til formål at undvige de ret hårde økonomiske sanktion, som det internationale samfund for tiden har pålagt Rusland.

Avisen skriver, at præsident Vladimir Putin blandt andet har holdt møder med russeren Vitalik Buterin, der står bag kryptovalutaen ether.

Den kan du læse mere om her: Valutaspekulanter rydder grafikkort-lagrene hos Proshop igen og igen: “Det er helt vanvittigt for tiden.”

Kombit-video: Se skolesystemet Aula

Til næste år afløses skolernes it-system Skoleintra af det nye Aula-system, som Netcompany og kommunernes it-selskab Kombit er i gang med at udvikle.

Skoleintra er mere end 20 år gammelt og skal udfases, når Aula skal leveres efter sommerferien 2019. Skolesystemet har mere end 1,2 millioner brugere, som logger ind mere end 20 gange i gennemsnit hver måned.

Der vil i udviklingen af Aula blive lagt stor vægt på øget brugervenlighed, som har været blandt de store kritikpunkter af Skoleintra. 

“Selv om der stadig er et stykke tid til brugerne får glæde af Aula, er der allerede nu stor interesse for den kommende løsning til skoler, SFO’er og dagtilbud. Derfor har Kombit lavet en video, så kommende brugere kan få indblik i de mange muligheder, som Aula tilbyder,” lyder det fra Kombit i en meddelelse.

Du kan se videoen her.

Læs også: Han opfandt udskældt SkoleIntra for 20 år siden - nu er det snart slut: "Vi synes faktisk, at vi har gjort noget for folkeskolen med det her system"

KMD-direktør stopper: Bliver ny direktør i Danske Medier

KMD’s kommunikations- og marketingdirektør Morten Langager stopper i selskabet til sommer til fordel for en stilling som administrerende direktør i Danske Medier.

46-årige Morten Langager har tidligere været journalist på en række aviser samt kommunikationschef og spindoktor for Lene Espersen (K), da hun var henholdsvis justitsminister, økonomi- og erhvervsminister samt udenrigsminister.

“Morten Langager kommer med en solid erfaring inden for kommunikation, politisk rådgivning og digital omstilling og skal være med til at positionere de danske medier i en tid med stor konkurrence og mange forandringer,” lyder det fra Danske Medier.

Walther Thygesen ny bestyrelsesformand for dansk gigant

Den tidligere topchef i den danske HP-forretning og CEO i Thrane & Thrane, Walther Thygesen, bliver bestyrelsesformand for den danske bryggeri-kæmpe Royal Unibrew, lyder det i en meddelelse fra selskabet.

Walther Thygesen trak sig i 2007 som administrerende direktør for HP Danmark for at blive administrerende direktør i Thrane & Thrane. Han fortsatte derefter i en årrække som bestyrelsesformand for HP Danmark.

Thrane & Thrane blev solgt til britiske Cobham Satcom i 2012, hvor Walther Thygesen blev underdirektør. Han trak sig fra posten som CEO i Thrane & Thrane i 2014.

Trump: Posten bør hæve prisen for at levere for Amazon

USA’s præsident Donald Trump mener, at det amerikanske postvæsen bør hæve prisen for at levere varer for Amazon.

Som det er tilfældet med PostNord herhjemme, er også United States Post Office alvorligt udfordret på økonomien - ikke mindst på grund af yngre og smartere konkurrenter i markedet.

Donald Trump skriver på Twitter, at United States Post Office ‘should be charging MUCH MORE” [Trumps fremhævning, red], da postvæsenet, som ‘taber mange milliarder dollar’ hjælper Amazon med at ‘blive rigere,’ mens posten bliver ‘dummere og fattigere.’

Skriver præsidenten altså.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere