Artikel top billede

Danske teleselskaber vil have EU til at skride ind mod endnu en udskydelse af nye masseovervågnings-regler

De danske teleselskaber vil have EU til at skride ind over for justitsminister Søren Pape Poulsens beslutning om endnu engang at udskyde ny logningslov. Teleselskaberne er fanget i et dilemma og frygter sagsanlæg.

Regeringens beslutning om igen at udskyde behandlingen af nye regler for teleselskabernes overvågning af danskerne udløser reaktioner fra flere sider.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) er således blev kaldt i samråd for at forklare sig, mens telebranchens organisation, Teleindustrien, har rettet henvendelse til EU.

Reaktionerne kommer efter, at justitsministeren i et brev til Folketingets retsudvalg har meddelt, at han tidligst vil stille forslag om nye logningsregler herhjemme i oktober 2019.

Det sker, selv om de nuværende logningsregler er i strid med loven.

Det kan du læse mere om her: Søren Pape Poulsen udskyder ændring af masseovervågning af danskerne i mindst halvandet år.

I dag er de danske teleselskaber forpligtet til at opbevare visse data fra danskerne telebrug for det tilfælde, at politiet har brug for dem.

I et åbent brev til EU’s regulerings-kommissær, hollænderen Franciscus Timmermans, forlanger Teleindustrien, at EU kigger nærmere på den danske retstilstand.

Teleselskaberne er utilfredse med, at de skal fortsætte med at bryde EU-lov for at overholde dansk lov.

“Den danske telesektor er underlagt en uholdbar juridisk tvetydighed,” lyder det fra telebranchen til EU.

I brevet peger Teleindustrien på, at regeringen ikke har formuleret de nye regler inden for det tidsrum, som den selv har vurderet, at det ville tage.

“Der er ikke blevet foreslået nogen lovgivningsmæssige tilpasninger, og der er ingen umiddelbar løsning i sigte,” hedder det.

Teleselskaberne mener, at de er i ‘overhængende fare’ for at blive sagsøgt, ligesom de ‘er ude af stand til at ‘reagere korrekt’ på henvendelser fra borgere, der forlanger svar på, om teleselskaberne overholder loven.

“Vi opfordrer dig til som kommissær at behandle dette som en sag af allerhøjeste vigtighed,” skriver telebranchen til EU-kommissæren.

Samtidig vil Enhedslisten kalde Søren Pape Poulsen i samråd om sagen endnu engang, skriver Version 2.

Søren Pape Poulsen var i samråd om sagen i foråret.

“Justitsministeren, som selv mener, at han er lov og ordens-minister fra et lov og ordens-parti, ignorerer fuldstændig, at to domme nu har slået fast, at den danske logning og alligevel og fortsætter bare. Det er meget åbenlyst, hvad der skal ske: Når noget er ulovligt, skal det stoppe med det samme. Men forhold, som er åbenlyst ulovlige, ser regeringen højt og flot på,” siger Rune Lund til bladet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere