Artikel top billede

Danske teleselskaber vil have EU til at skride ind mod endnu en udskydelse af nye masseovervågnings-regler

De danske teleselskaber vil have EU til at skride ind over for justitsminister Søren Pape Poulsens beslutning om endnu engang at udskyde ny logningslov. Teleselskaberne er fanget i et dilemma og frygter sagsanlæg.

Regeringens beslutning om igen at udskyde behandlingen af nye regler for teleselskabernes overvågning af danskerne udløser reaktioner fra flere sider.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) er således blev kaldt i samråd for at forklare sig, mens telebranchens organisation, Teleindustrien, har rettet henvendelse til EU.

Reaktionerne kommer efter, at justitsministeren i et brev til Folketingets retsudvalg har meddelt, at han tidligst vil stille forslag om nye logningsregler herhjemme i oktober 2019.

Det sker, selv om de nuværende logningsregler er i strid med loven.

Det kan du læse mere om her: Søren Pape Poulsen udskyder ændring af masseovervågning af danskerne i mindst halvandet år.

I dag er de danske teleselskaber forpligtet til at opbevare visse data fra danskerne telebrug for det tilfælde, at politiet har brug for dem.

I et åbent brev til EU’s regulerings-kommissær, hollænderen Franciscus Timmermans, forlanger Teleindustrien, at EU kigger nærmere på den danske retstilstand.

Teleselskaberne er utilfredse med, at de skal fortsætte med at bryde EU-lov for at overholde dansk lov.

“Den danske telesektor er underlagt en uholdbar juridisk tvetydighed,” lyder det fra telebranchen til EU.

I brevet peger Teleindustrien på, at regeringen ikke har formuleret de nye regler inden for det tidsrum, som den selv har vurderet, at det ville tage.

“Der er ikke blevet foreslået nogen lovgivningsmæssige tilpasninger, og der er ingen umiddelbar løsning i sigte,” hedder det.

Teleselskaberne mener, at de er i ‘overhængende fare’ for at blive sagsøgt, ligesom de ‘er ude af stand til at ‘reagere korrekt’ på henvendelser fra borgere, der forlanger svar på, om teleselskaberne overholder loven.

“Vi opfordrer dig til som kommissær at behandle dette som en sag af allerhøjeste vigtighed,” skriver telebranchen til EU-kommissæren.

Samtidig vil Enhedslisten kalde Søren Pape Poulsen i samråd om sagen endnu engang, skriver Version 2.

Søren Pape Poulsen var i samråd om sagen i foråret.

“Justitsministeren, som selv mener, at han er lov og ordens-minister fra et lov og ordens-parti, ignorerer fuldstændig, at to domme nu har slået fast, at den danske logning og alligevel og fortsætter bare. Det er meget åbenlyst, hvad der skal ske: Når noget er ulovligt, skal det stoppe med det samme. Men forhold, som er åbenlyst ulovlige, ser regeringen højt og flot på,” siger Rune Lund til bladet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere