Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

Danske teleselskaber vil have EU til at skride ind mod endnu en udskydelse af nye masseovervågnings-regler

De danske teleselskaber vil have EU til at skride ind over for justitsminister Søren Pape Poulsens beslutning om endnu engang at udskyde ny logningslov. Teleselskaberne er fanget i et dilemma og frygter sagsanlæg.

Regeringens beslutning om igen at udskyde behandlingen af nye regler for teleselskabernes overvågning af danskerne udløser reaktioner fra flere sider.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) er således blev kaldt i samråd for at forklare sig, mens telebranchens organisation, Teleindustrien, har rettet henvendelse til EU.

Reaktionerne kommer efter, at justitsministeren i et brev til Folketingets retsudvalg har meddelt, at han tidligst vil stille forslag om nye logningsregler herhjemme i oktober 2019.

Det sker, selv om de nuværende logningsregler er i strid med loven.

Det kan du læse mere om her: Søren Pape Poulsen udskyder ændring af masseovervågning af danskerne i mindst halvandet år.

I dag er de danske teleselskaber forpligtet til at opbevare visse data fra danskerne telebrug for det tilfælde, at politiet har brug for dem.

I et åbent brev til EU’s regulerings-kommissær, hollænderen Franciscus Timmermans, forlanger Teleindustrien, at EU kigger nærmere på den danske retstilstand.

Teleselskaberne er utilfredse med, at de skal fortsætte med at bryde EU-lov for at overholde dansk lov.

“Den danske telesektor er underlagt en uholdbar juridisk tvetydighed,” lyder det fra telebranchen til EU.

I brevet peger Teleindustrien på, at regeringen ikke har formuleret de nye regler inden for det tidsrum, som den selv har vurderet, at det ville tage.

“Der er ikke blevet foreslået nogen lovgivningsmæssige tilpasninger, og der er ingen umiddelbar løsning i sigte,” hedder det.

Teleselskaberne mener, at de er i ‘overhængende fare’ for at blive sagsøgt, ligesom de ‘er ude af stand til at ‘reagere korrekt’ på henvendelser fra borgere, der forlanger svar på, om teleselskaberne overholder loven.

“Vi opfordrer dig til som kommissær at behandle dette som en sag af allerhøjeste vigtighed,” skriver telebranchen til EU-kommissæren.

Samtidig vil Enhedslisten kalde Søren Pape Poulsen i samråd om sagen endnu engang, skriver Version 2.

Søren Pape Poulsen var i samråd om sagen i foråret.

“Justitsministeren, som selv mener, at han er lov og ordens-minister fra et lov og ordens-parti, ignorerer fuldstændig, at to domme nu har slået fast, at den danske logning og alligevel og fortsætter bare. Det er meget åbenlyst, hvad der skal ske: Når noget er ulovligt, skal det stoppe med det samme. Men forhold, som er åbenlyst ulovlige, ser regeringen højt og flot på,” siger Rune Lund til bladet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere