Artikel top billede

Microsoft på vej med smart OneDrive-funktion der kan redde dig fra et ransomware-angreb

Ransomware er et stigende problem, men nu er Microsoft på vej med en særlig OneDrive-funktion, der betyder, at et ransomware-angreb kan have mindre effekt

Microsoft er på vej med en ny OneDrive-funktion, der kan redde dig, hvis du bliver ramt af et ransomware-angreb.

Ransomware-angreb fungerer oftest ved at kryptere din harddisks indhold og kræve en løsesum, før det kan låses op.

Men Microsoft fremviste ved et Sharepoint-event i San Diego for nyligt en kommende OneDrive-funktion, der vil kunne redde dine data, hvis du bliver ramt af ransomware-angreb..

Har du slået synkronisering til fordelt over hele computeren via OneDrive, vil den i fremtiden kunne synkronisere tilbage i tiden som en anden tidsmaskine og på den måde genoprette dine data fra før ransomware-angrebet - også selvom dine OneDrive-data også er blevet krypteret.

Funktionen kan selvfølgelig også bruges til at redde en slettet version af en fil, og ifølge mspoweruser.com, der var til stede ved eventet, vil Microsoft udgive funktionen i løbet af de kommende uger.

Læs også: Microsoft endelig med på vognen: Skype-samtaler bliver krypteret

Funktionen minder meget om MacOS’ Time Machine-funktion, der fungerer på samme måde via en backup på en ekstern harddisk, men Microsoft tilgang til cloud-funktionen kan være yderst interessant for de OneDrive for Business-brugere, der nu måske ikke bliver helt så hårdt ramt af et angreb.

Også private og kommercielle NAS-servere har ofte tilsvarende funktioner.

Ransomware-angreb som Petya og WannaCry lagde virksomheder ned verden over sidste år med omfattende konsekvenser.

Det kan du læse meget mere om herunder: Det største ransomware-angreb nogensinde: Det vi ved om WannaCry indtil videre
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere