Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Microsoft på vej med smart OneDrive-funktion der kan redde dig fra et ransomware-angreb

Ransomware er et stigende problem, men nu er Microsoft på vej med en særlig OneDrive-funktion, der betyder, at et ransomware-angreb kan have mindre effekt

Microsoft er på vej med en ny OneDrive-funktion, der kan redde dig, hvis du bliver ramt af et ransomware-angreb.

Ransomware-angreb fungerer oftest ved at kryptere din harddisks indhold og kræve en løsesum, før det kan låses op.

Men Microsoft fremviste ved et Sharepoint-event i San Diego for nyligt en kommende OneDrive-funktion, der vil kunne redde dine data, hvis du bliver ramt af ransomware-angreb..

Har du slået synkronisering til fordelt over hele computeren via OneDrive, vil den i fremtiden kunne synkronisere tilbage i tiden som en anden tidsmaskine og på den måde genoprette dine data fra før ransomware-angrebet - også selvom dine OneDrive-data også er blevet krypteret.

Funktionen kan selvfølgelig også bruges til at redde en slettet version af en fil, og ifølge mspoweruser.com, der var til stede ved eventet, vil Microsoft udgive funktionen i løbet af de kommende uger.

Læs også: Microsoft endelig med på vognen: Skype-samtaler bliver krypteret

Funktionen minder meget om MacOS’ Time Machine-funktion, der fungerer på samme måde via en backup på en ekstern harddisk, men Microsoft tilgang til cloud-funktionen kan være yderst interessant for de OneDrive for Business-brugere, der nu måske ikke bliver helt så hårdt ramt af et angreb.

Også private og kommercielle NAS-servere har ofte tilsvarende funktioner.

Ransomware-angreb som Petya og WannaCry lagde virksomheder ned verden over sidste år med omfattende konsekvenser.

Det kan du læse meget mere om herunder: Det største ransomware-angreb nogensinde: Det vi ved om WannaCry indtil videre
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere