Artikel top billede

Microsoft på vej med smart OneDrive-funktion der kan redde dig fra et ransomware-angreb

Ransomware er et stigende problem, men nu er Microsoft på vej med en særlig OneDrive-funktion, der betyder, at et ransomware-angreb kan have mindre effekt

Microsoft er på vej med en ny OneDrive-funktion, der kan redde dig, hvis du bliver ramt af et ransomware-angreb.

Ransomware-angreb fungerer oftest ved at kryptere din harddisks indhold og kræve en løsesum, før det kan låses op.

Men Microsoft fremviste ved et Sharepoint-event i San Diego for nyligt en kommende OneDrive-funktion, der vil kunne redde dine data, hvis du bliver ramt af ransomware-angreb..

Har du slået synkronisering til fordelt over hele computeren via OneDrive, vil den i fremtiden kunne synkronisere tilbage i tiden som en anden tidsmaskine og på den måde genoprette dine data fra før ransomware-angrebet - også selvom dine OneDrive-data også er blevet krypteret.

Funktionen kan selvfølgelig også bruges til at redde en slettet version af en fil, og ifølge mspoweruser.com, der var til stede ved eventet, vil Microsoft udgive funktionen i løbet af de kommende uger.

Læs også: Microsoft endelig med på vognen: Skype-samtaler bliver krypteret

Funktionen minder meget om MacOS’ Time Machine-funktion, der fungerer på samme måde via en backup på en ekstern harddisk, men Microsoft tilgang til cloud-funktionen kan være yderst interessant for de OneDrive for Business-brugere, der nu måske ikke bliver helt så hårdt ramt af et angreb.

Også private og kommercielle NAS-servere har ofte tilsvarende funktioner.

Ransomware-angreb som Petya og WannaCry lagde virksomheder ned verden over sidste år med omfattende konsekvenser.

Det kan du læse meget mere om herunder: Det største ransomware-angreb nogensinde: Det vi ved om WannaCry indtil videre
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere