Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Morgen-briefing: Lego-familien køber ordentlig bid af Globeteam / Preben Damgaard: “Har ydmyg holdning til det at sælge virksomheder” / Fynsk robotklynge runder 3.000 medarbejdere / Egmont køber stort e-handelsfirma

Lego-familien køber ordentlig bid af Globeteam. Preben Damgaard: “Har ydmyg holdning til det at sælge virksomheder”. Fynsk robotklynge runder 3.000 medarbejdere. Egmont køber stort e-handelsfirma. Power må skrue ned i Danmark. Dansk legetøjsrigmand vil helst investere i tech. Devoteam investerer millioner i ny forretningsenhed. Dansk IT: It-professionelle er bedre til at beskytte deres personlige data.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Lego-familien køber ordentlig bid af Globeteam

Investeringsselskabet Kirk Kapital - der ejes af en gren af Lego-familien Kirk - køber 34 procent af it-konsulenthuset Globeteam, der har Mogens Elsberg som bestyrelsesformand, meddeler selskabet.

Sælgerne er de hidtidige medejere, medstifter Erik Arnbak, der stopper i selskabet, samt investeringsselskabet C13. 

Globeteam omsætter for omkring 190 millioner kroner og har haft to-cifrede vækstrater i de seneste år. Ifølge parterne betaler Kirk Kapital ‘et betydeligt to-cifret milliopn-beløb’ for ejerandelen.

Globeteam har ret få fastansatte medarbejdere, men har 75 konsulenter tilknyttet.

Selskabet er stiftet af Erik Arnbak, Claus Moldow, der er i dag er administrerende direktør, samt Mikal Konnerup.

Preben Damgaard: “Har ydmyg holdning til det at sælge virksomheder”

Navision-rigmanden Preben Damgaard siger til Børsen, at han efter salget af Navision i 2002 har fået en ‘ydmyg holdning til det at sælge virksomheder.’

Han har siden salget alene været investor og har investeret i en lang række virksomheder.

“Alle kan lave investeringer, næsten alle kan pleje dem, men få kan sælge dem med gevinst. Det i sig selv er en disciplin, og det er ikke altid lige nemt,” siger han til avisen.

Han peger på, at det er vigtigt, at man finder det, som han kalder ‘en sponsor’ hos køberen, hvis man skal have succes med et salg.

Det er en person, der ‘virkeligt vil dig,’ siger han.

Fynsk robotklynge runder 3.000 medarbejdere

Fyn og i særdeleshed Odense har i de senere år manifesteret sig som et centrum for udvikling og produktion af robot-teknologi.

Og faktisk går det langt hurtigere end forventet, lyder det fra Udvikling Fyn.

“I dag beskæftiger den [robot-klyngen, red] 3.200 medarbejdere - et antal virksomhederne selv forventede først at nå i 2020. Samtidig er klyngen vokset til 120 virksomheder med mange nye robotiværksættere,” lyder det fra Udvikling Fyn.

Ifølge organisationen er 43 procent af Odenses robot-virksomheder blevet etableret efter 2010.

Halvdelen af virksomhederne har gang i en eksport-forretning af deres ydelser.

Den allerstørste udfordring er rekruttering af kvalificeret arbejdskraft.

“Vækstpotentialet er langt fra indfriet for robot- og automations-virksomhederne. Tallene viser med al tydelighed, at hvad angår vækst i robotvirksomhederne har vi kun set toppen af isbjerget,” lyder det fra Mikkel Christoffersen, forretningschef i Odense Robotics.

Egmont køber sig ind i Outnorth

Egmont Publishing køber stort set hele den svenske webshop Outnorth for et trecifret million-beløb.

Den svenske netbutik omsætter for små 330 millioner kroner om året og er hovedsageligt beskæftiget med salg af friluftsudstyr.

Med købet er Egmonst Publishing nu medejer af syv nordiske e-handelsvirksomheder.

Målet er at fordoble den årlige omsætning på området til to milliarder kroner, meddeler selskabet her.

Til Børsen siger direktør Torsten Bjerre Rasmussen, at købet ikke mindst handler om at ruste sig mod Amazon, som ifølge ham er ‘verdenmester i at være generalist.’

“Men hvis man er dygtig nok i nicherne og er stor nok, har man en chance,” siger han til avisen.

Power må skrue ned i Danmark

Elektronikkæden Power må fire på ambitionsniveauet i Danmark efter nogle år med ret agressiv ekspansions-strategi og åbning af mange butikker, skriver Finans.

Offensiven har ifølge avisen været dyrere end forventet- faktisk i en grad, så ejerne og den norske bank DNB er nødt til at pumpe yderligere en halv milliard kroner ind i selskabet.

“Vi planlægger at åbne 1-2 nye varehuse i Danmark i år og fire i 2019. Skal vi mere end det, må vi ind over banken. Det er dyrt at ekspandere hurtigt i flere lande på samme tid. Derfor har vi brug for ny kapital og likviditet,” siger direktør Ronny Blomseth til avisen.

Dansk legetøjsrigmand vil helst investere i tech

Den danske legetøjsrigmand Thomas Gjørup, som blev rig på at sælge Top-Toy i 2015, er i fuld gang med at investere en del af formuen - og helst i techfirmaer, skriver Finans.

“Jeg er meget tech-baseret i mine investeringer. Men det skal være ting, hvor jeg føler, at jeg kan bidrage med noget. Og det skal være noget, der fanger min opmærksomhed og interesserer mig. Ellers er det ikke spændende for mig,” siger han til avisen.

Han har blandt andet investeret i et robotfirmaer samt i IoT, som det ifølge ham går ‘rigtigt godt fremad’ for herhjemme.

Devoteam investerer millioner i ny forretningsenhed

Devoteam investerer 10 millioner kroner i opbygningen af en såkaldte data science-enhed over de kommende to år.

Den nye forretningsenhed får navnet ‘Devoteam Discovery,’ og det bliver selskabets største ‘satsning i nyere tid,’ meddeler det.

Målet bliver at levere det, som Devoteam kalder for ‘data science as a service,’ hvormed kunder skal hjælpes til at ‘tage den datadrevne beslutningskraft til sig.’

I første omgang kommer holdet til at bestå af 10 ‘data scientists og data engineers,’ lyder det fra Devoteam.

“Devoteams team af data scientists kan udvikle modeller og algoritmer, der bringer virksomhedens egen data i spil sammen med data om eksterne faktorer, der påvirker dem. Hermed kan Devoteam hjælpe sine kunder med at blive datadrevne,” lyder det.

Dansk IT: It-professionelle er bedre til at beskytte deres personlige data

It-professionelle er markant bedre end ‘almindelige’ danskere til at beskytte deres data, lyder det fra Dansk IT, der baserer oplysningen på en ny undersøgelse.

Ifølge Dansk IT krypterer 33 procent af de it-professionelle altid deres data, mens 45 procent af de it-professionelle altid sætter tape over kameraet på deres telefon eller computer.

Det gør kun de færrest ‘almindelige’ danskere.

“Det bør mane til eftertanke, at nogle af dem, der kender mest til it, er meget mere opmærksomme på at beskytte sig end den almindelige dansker og ved, hvordan man beskytter sig. Der er brug for, at disse kompetencer bliver udbredt til alle, siger lyder det fra Dansk IT’s direktør, Rikke Hvilshøj.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Hvad koster det egentlig…? Tag overblikket tilbage over dine omkostninger i skyen
Mange organisationer arbejder på tværs af flere cloudplatforme – men er udfordret af, at det kan være næsten umuligt at vide, hvad man betaler for og hvorfor.