Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

DF om programmering i skolen: "For få år siden skulle alle børn lære kinesisk. I dag er det pludselig kodning. Det giver ikke mening"

Det giver ikke mening at lære alle børn at programmere, når det kun er et mindretal af eleverne, som kommer til at beskæftige sig med programmering i deres fremtidige job, lyder det fra Dansk Folkepartis Alex Ahrendtsen.

Undervisningsminister Merete Riisagers (LA) forslag om at indføre  "teknologiforståelse" som obligatorisk fag i folkeskolen mødes med skepsis af regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti.

I det nye fag skal eleverne blandt andet undervises i programmering.  

Men ifølge folkeskoleordfører Alex Ahrendtsen (DF) ligger regeringen under for et modelune, når den ønsker at gøre programmering til et obligatorisk fag. 

"For få år siden var det kinesisk, som alle børn skulle lære. I dag er det pludselig kodning. Det giver ikke mening. For alle børn skal ikke ligge og kode. Det er et mindretal, der i fremtiden vil komme til at kode," siger han til Computerworld. 

Læs også: Regeringen vil gøre it-undervisning obligatorisk i folkeskolen: "Planen er, at alle danske børn skal lære at kode," siger undervisningsministeren

Skal være valgfag

I stedet mener Alex Ahrendtsen, at det er tilstrækkeligt, at programmering og teknologiforståelse er et valgfag.

"Det er rigeligt, at det er et valgfag, og derudover kan lærerne inddrage teknologiforståelse i relevante fag. Ministeren går ind for en kortere skoledag, men nu vil hun indføre et ekstra fag. Det hænger ikke sammen," siger han. 

Mener du, at det er tilstrækkeligt at det er et valgfag, hvis man ønsker at ruste børnene til en fremtid, hvor erhvervslivet i stigende grad efterspørger arbejdskraft med digitale kompetencer? 

"Det er i høj grad tilstrækkeligt. Det virker som om, at folk tror, at bare man lærer børnene at kode, så kommer Danmark til at klare sig godt i verden. Men vi vil også gerne give dem praktisk-faglige færdigheder. Vi vil også gerne have, at de kan læse og skrive. Vi vil også gerne have at de er dannede og kan opføre sig ordentligt. Nu må festen slutte," siger han. 

Læs også: It som fag i folkeskolen vil ændre hele måden at undervise på

Organisationer: Programmering skal på skemaet
Erhvervslivet brancheorganisationer har længe slået på tromme for at få indført it og teknologiforståelse som et obligatorisk fag i folkeskolen. 

Derfor betegnede brancheorganisationen IT-Branchen i går undervisningsministerens forslag som en regulær milepæl

Men erhvervslivet og it-brancheorganisationernes ønsker, gør ikke større indtryk på Alex Ahrendtsen. 

"Alle har deres egen lille hassan med ting, som de mener, at folkeskolen skal tage sig af. Du drømmer ikke om, hvor mange henvendelser, jeg får fra folk, der har ideer til ting, som der skal undervises i. Vi kunne have børnene til at gå i skole fra klokken 8 til 24, hvis vi skulle efterkomme det," siger han.

Læs også: 
Brian Mikkelsen erkender årelangt it-svigt i skolerne "Man har bare ladet børnene lege med deres tablets og iPhones i stedet for at sætte fokus på programmering"

Dansk professor og stifter af milliard-virksomhed: Folkeskolen er et bevis på, at Danmark er et visionsløst land




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere