Artikel top billede

Test af Razer mus, tastatur og headset: Bliver du en bedre spiller af den samlede pakke?

Test: Er der nogen fordel ved at have mus, tastatur og gaming-headset fra den samlede producent? Vi tager et kig på en samlet pakke fra Razer.

Razer er det mest kendte og største navn inden for tilbehør til gamere i alle typer og størrelser.

Senest har selskabet lanceret en smartphone, der er som skabt til gamere med en særlig 120Hz-skærm - den første af sin slags på en smartphone.

Den kan du læse mere om her: Test af Razer Phone: Hvem havde troet, at et gaming-brand ville lancere årets mobiloverraskelse?

Men Razer er mest kendt for sine mus, tastaturer og headset til gamer-opsætningen derhjemme.

Derfor har vi testet Razers seneste samling af gamer-tilbehør i form af en Razer Mamba-mus, BlackWidow Chroma V2-tastatur og Kraken 7.1 surround sound V2-headset.

Alt sammen med en masse lækker, lækker LED-lys i (u)smagelige farver.

Razer Mamba tournament edition

Razer er producenten bag en af de bedste gamermus på markedet, nemlig Deathadder-musen.

Det er en mus til kun 449 kroner, men skal vi få lidt mere gang i den, lidt mere lir og lidt mere neonlys, så skal du kigge efter en Razer Mamba, Razers “flagskibsmodel” inden for sine mus.

Det er Razers dyreste, men også bedste mus til en pris på 1.300 kroner.

Til den pris får du også trådløse evner, knivskarp præcision og ikke mindst masser af lys og farver i form af LED-tråde ned langs musen, der lyser op som en anden vandmand fra dybhavet.

Det er dog ikke en ny mus - den har eksisteret i mere end et år.

Den oplades og forbindes via en lille stander. Når musen oplades sættes den op på standeren som på en pedestal, og lys cirkulerer langsomt igennem hele farveskalaen. Når den er fuldt opladet, lyser den grønt. Den trådløse mus signalerer selv med rødt blinkende lys, at den skal oplades.

Den har desuden en præcision på “16.000 DPI og 50 G acceleration.” Oversat til dansk betyder tallene blot, at musen er hamrende præcis og reagerer på dine mindste bevægelser.

Til gaming er musen fremragende. Vi oplevede ikke på noget tidspunkt, at den ikke reagerede på vores mindste bevægelse, og imens min score i Overwatch eller LOL ikke er blevet synderligt bedre på grund af musen her (jeg vælger at tro, at jeg bare er blevet bedre), så føles den mere præcis end Deathadder-musen, jeg havde brugt indtil da.

Føles museklikket for fast eller for løst, så medfølger der en lille skruetrækker til at ændre trykket på de to museknapper. Det er virkelig for de ægte muse-connaiserours, og jeg fik aldrig brug for at ændre trykket.

Musen kan også bruges med et medfølgende kabel, og vi kan ikke mærke forskel på præcisionen, hvad end den er trådløs eller kablet.

Det er en god ting.

Vi er store fans af musen, men vi oplever dog lidt forsinkelse, hver gang musen skal tages i brug. Man skal lige ryste musen et par gange frem og tilbage for at registreres, hvilket vi ikke har oplevet på eksempelvis den ægte trådløse Logitech G903.

Kraken 7.1 surround sound V2

Hvis du har set en person - ofte ung fyr - med et neongrønt sort headset med de tre slanger på siden, så ved du, hvordan det gamle Kraken-headset så ud.

Det var af plast, knirkede og lød ærlig talt ikke særlig godt, men havde en god pris og en god brandværdi.

Sidenhen er anden version af Kraken-headsettet udkommet, og der er i en helt anden liga.

Den billige plast er udskiftet med metal, og puderne der dækker ørerne føles langt mere behagelige. Ledningen er stofklædt for at beskytte mod slid, men vi havde til gengæld et stort bøvl med, at den hele tiden snoede sig sammen.

Headsettet vejer 330 gram og byder på to 50mm drivers, og jeg kan love dig for, at de kan brøle. Der er selvfølgelig skruet op for bassen, så eksplosioner og lignende rigtig kan mærkes, og i spil som Hellblade, Senuas Sacrifice, hvor 3D-lyd er en vigtig del af spillet, lyder headsettet fremragende.

Det er dog ikke skabt til musik, for de mellemste toner bliver let mudrede.

Det er dog en kæmpe opgradering i forhold til den første generation af Razers Kraken-headset, som let blev udkonkurreret af Steelseries Arctis-serie, men Razer er tilbage.

Der er også indbygget en mikrofon, som ifølge dem jeg spillede med let fangede min stemme. Ligeledes lyser logoet op i takt med de andre Razer-produkter. Mere om det om lidt.

Razer BlackWidow Chroma V2

BlackWidow-tastaturet fra Razer er et af selskabets mest ikoniske produkter.

Med sin matsorte overflade og højtklikkende og lysende taster er tastaturet et af de bedste på markedet, og selvom det nu er version to, så er det stadig tro mod sit originale design.

Tastaturet føles massivt og modstandsdygtigt selv over de største raserianfald, og skulle du miste en tast eller to, så kan de skiftes. Det er dog ikke vandresistent.

Den testede version af BlackWidow Chrome V2 har mekaniske taster med kontakter af typen “orange.” De forskellige typer af mekaniske knapper er hver navngivet efter en farve, heriblandt Orange.

Det er ikke helt så “klikkende” og larmende som andre typer kontakter såsom Cherry MX Red-kontakter (et andet mærke kontakter, man ofte ser i andre tastaturer). Man kan dog stadig føle klikket, og du er ikke i tvivl om, hvornår dit tryk på “W” er registreret.

Og når jeg skriver “mindre larmende,” så lyder tastaturet altså stadig som en gammel skrivemaskine - bare ikke så meget som mange andre gamer-tastaturer.

Kommer du fra andre mekaniske tastaturer vil du hurtigt vænne dig til Razer BlackWidow Chroma V2 og de orange kontakter, men hvis du ligesom mig finder en dejlig ro i de korte chiclet-taster som på de fleste bærbare computere eller Logitech-tastaturer, så kræver det virkelig tilvænning.

Tastaturet har en skrå hældning, og du kan slå indbyggede fødder ud, så hældningen øget. Ligeledes sidder der en USB-port og en minijack-port på siden af tastaturet, som du kan bruge til eksempelvis dit headset eller til hurtigt at tilslutte en USB-pind. USB-porten er dog kun USB 2.0…

Det er genialt at spille spil med, men jeg vænnede mig aldrig til at skrive på det og lavede ofte tastefejl.

En rigtig positiv ting er den medfølgende håndledsstøtte. Det er en undervurderet stykke tilbehør, som du for evigt vil savne ved alle andre tastaturer.

Dog synes vi, at prisen er meget høj. Du skal give op imod 1.500 kroner for det nye BlackWidow-tastatur, og selvom det uden tvivl er et af de bedste mekaniske spille-tastaturer på markedet, så er det rigtig mange penge.

Hvis ikke de relativt stille “Orange” kontakter er noget for dig, fås BlackWidow V2 også med enten grønne eller gule kontakter med et andet klik og en anden lyd til samme pris.

Styr lyset

Via Razers Synapse-software kan du styre LED-elementerne på alle tre produkter, så de enten alle lyser i takt eller forskeligt. Der er en lang række forskellige funktioner og indstillinger, hvor nogle er mere brugbare end andre. Det ser flot ud, når tastaturet ligner flammer, men er næppe smart at spille på.

Det mest interessante ved Synapse er samspillet med diverse spil. Når du eksempelvis starter et spil League of Legends slukker lyset på alle taster på tastaturet bortset fra QWER, T, D og F. P og B samt 1234.

Det er de taster, som på forskellige måder bruges i spillet, og de får hver sine farver. Det gør det nemt at finde knapperne i et mørkt rum, og det er en undervurderet evne, som du dog også finder i nogle andre spil på andre tastaturer.

I softwaren kan du også oprette macro’er - forprogrammerede handlinger - til de fem ekstra-knapper på den venstre side. Også dette fungerer ganske godt, om end vi ofte har ramt knapperne ved en fejltagelse, da de sidder meget tæt på eksempelvis ctrl og shift.

Konklusion

Razers Kraken V2, Mamba og BlackWidow V2 er langtfra de billigste gaming-produkter på markedet, men det er absolut nogle af de bedste.

Razers gamle Kraken-headset var før i tiden et direkte dårligt headset med dårlig lyd modsat i dag, hvor Kraken V2 både lyder godt, føles godt på hovedet og oser af kram.

BlackWidow V2-tastaturet er et af de dyreste på markedet med en pris på 1.500 kroner, men det er omvendt også et rigtig godt tastatur med et dejligt klik og en medfølgende støttebude til håndleddet, der ikke bare er en gimmick.

Og Mamba er en utrolig præcis mus, der bør passe til de flestes hænder, men som dog har haft lidt forbindelsesproblemer ved hver eneste opstart.

Heldigvis ikke under spilseancer.

Vi kan kun sige, at en hel samling - som eksempelvis en større fødselsdagsgave eller julegave - absolut er anbefalelsesværdigt.

Bliver du en bedre gamer af et samlet sæt? Nej, men hvert af de tre produkter fra Razer er nogle af de bedste på markedet inden for hver sin kategori, og så kan du i hvert fald ikke give tastaturet skylden, hvis du stinker til Overwatch. 

Læs også: Anmeldelse: Her er tre VR-spil der overbeviser enhver virtual reality-skeptiker


Loading ikon