Artikel top billede

Kritisk kildekode til iOS lækket online: Største kode-læk nogensinde for Apple

Kildekode til et af de mest kritiske iOS-programmer, iBoot, er blevet postet offentligt og frit på Github. Ekspert kalder lækken det største kode-læk for Apple nogensinde

Nogen har anonymt offentliggjort det, som eksperter kalder kildekode til et af kerne-programmerne i iOS.

Det sker via Github ifølge Motherboard, og koden kan være et redskab for hackere, it-kriminelle eller efterretningstjenester til lettere at kunne bryde ind i iOS.

Koden på Github kaldes iBoot, et program i iOS der er ansvarlig for sikkert at starte operativsystemet - eller sagt på en anden måde: Det er det allerførste program, der eksekveres, når du tænder din iPhone.

Din iPhones svar på en BIOS.

Det er en ældre version af iOS, iOS 9, men der er stor chance for, at dele af softwaren stadig benyttes i den seneste version af iOS 11.

Overfor Motherboard kalder Jonathan Levin, forfatter til en række bøger om iOS og MacOS’ kode, lækken for “det største i Apples historie."

Læs også: Apple klar med akut sikkerhedsopdatering til iPhone, iPad og Mac: Skynd dig at opdatere

Jonathan Levin bekræfter også over for Motherboard, at koden er reel nok, da den stemmer overens med kode, han selv har “reversed engineered” sig til.

Det er uvist, hvem der står bag lækagen, og hvor længe koden har været uden for Apples hænder, men Apple gør sit for at få koden væk fra nettet.

Kun få timer efter koden blev fremvist på Github, var Apple klar med et copyright-brev til Github, som blev bedt om at tage koden ned, da iBoot-kode ikke er open source.

Koden blev fjernet, men i samme omgang bekræftede Apple, at koden var ægte.

Kildekoden til iBoot kan også betyde, at de såkaldte jailbreak-versioner af iOS - uofficielle og modificerede versioner af iOS - vil blive lettere at udvikle i fremtiden.

Læs også: Sløv opstart for Apples ambitiøse plan: Så få apps er augmented reality-apps i iOS
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere