Artikel top billede

Kritisk kildekode til iOS lækket online: Største kode-læk nogensinde for Apple

Kildekode til et af de mest kritiske iOS-programmer, iBoot, er blevet postet offentligt og frit på Github. Ekspert kalder lækken det største kode-læk for Apple nogensinde

Nogen har anonymt offentliggjort det, som eksperter kalder kildekode til et af kerne-programmerne i iOS.

Det sker via Github ifølge Motherboard, og koden kan være et redskab for hackere, it-kriminelle eller efterretningstjenester til lettere at kunne bryde ind i iOS.

Koden på Github kaldes iBoot, et program i iOS der er ansvarlig for sikkert at starte operativsystemet - eller sagt på en anden måde: Det er det allerførste program, der eksekveres, når du tænder din iPhone.

Din iPhones svar på en BIOS.

Det er en ældre version af iOS, iOS 9, men der er stor chance for, at dele af softwaren stadig benyttes i den seneste version af iOS 11.

Overfor Motherboard kalder Jonathan Levin, forfatter til en række bøger om iOS og MacOS’ kode, lækken for “det største i Apples historie."

Læs også: Apple klar med akut sikkerhedsopdatering til iPhone, iPad og Mac: Skynd dig at opdatere

Jonathan Levin bekræfter også over for Motherboard, at koden er reel nok, da den stemmer overens med kode, han selv har “reversed engineered” sig til.

Det er uvist, hvem der står bag lækagen, og hvor længe koden har været uden for Apples hænder, men Apple gør sit for at få koden væk fra nettet.

Kun få timer efter koden blev fremvist på Github, var Apple klar med et copyright-brev til Github, som blev bedt om at tage koden ned, da iBoot-kode ikke er open source.

Koden blev fjernet, men i samme omgang bekræftede Apple, at koden var ægte.

Kildekoden til iBoot kan også betyde, at de såkaldte jailbreak-versioner af iOS - uofficielle og modificerede versioner af iOS - vil blive lettere at udvikle i fremtiden.

Læs også: Sløv opstart for Apples ambitiøse plan: Så få apps er augmented reality-apps i iOS
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere