Artikel top billede

Kritisk kildekode til iOS lækket online: Største kode-læk nogensinde for Apple

Kildekode til et af de mest kritiske iOS-programmer, iBoot, er blevet postet offentligt og frit på Github. Ekspert kalder lækken det største kode-læk for Apple nogensinde

Nogen har anonymt offentliggjort det, som eksperter kalder kildekode til et af kerne-programmerne i iOS.

Det sker via Github ifølge Motherboard, og koden kan være et redskab for hackere, it-kriminelle eller efterretningstjenester til lettere at kunne bryde ind i iOS.

Koden på Github kaldes iBoot, et program i iOS der er ansvarlig for sikkert at starte operativsystemet - eller sagt på en anden måde: Det er det allerførste program, der eksekveres, når du tænder din iPhone.

Din iPhones svar på en BIOS.

Det er en ældre version af iOS, iOS 9, men der er stor chance for, at dele af softwaren stadig benyttes i den seneste version af iOS 11.

Overfor Motherboard kalder Jonathan Levin, forfatter til en række bøger om iOS og MacOS’ kode, lækken for “det største i Apples historie."

Læs også: Apple klar med akut sikkerhedsopdatering til iPhone, iPad og Mac: Skynd dig at opdatere

Jonathan Levin bekræfter også over for Motherboard, at koden er reel nok, da den stemmer overens med kode, han selv har “reversed engineered” sig til.

Det er uvist, hvem der står bag lækagen, og hvor længe koden har været uden for Apples hænder, men Apple gør sit for at få koden væk fra nettet.

Kun få timer efter koden blev fremvist på Github, var Apple klar med et copyright-brev til Github, som blev bedt om at tage koden ned, da iBoot-kode ikke er open source.

Koden blev fjernet, men i samme omgang bekræftede Apple, at koden var ægte.

Kildekoden til iBoot kan også betyde, at de såkaldte jailbreak-versioner af iOS - uofficielle og modificerede versioner af iOS - vil blive lettere at udvikle i fremtiden.

Læs også: Sløv opstart for Apples ambitiøse plan: Så få apps er augmented reality-apps i iOS
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere