Artikel top billede

Kritisk kildekode til iOS lækket online: Største kode-læk nogensinde for Apple

Kildekode til et af de mest kritiske iOS-programmer, iBoot, er blevet postet offentligt og frit på Github. Ekspert kalder lækken det største kode-læk for Apple nogensinde

Nogen har anonymt offentliggjort det, som eksperter kalder kildekode til et af kerne-programmerne i iOS.

Det sker via Github ifølge Motherboard, og koden kan være et redskab for hackere, it-kriminelle eller efterretningstjenester til lettere at kunne bryde ind i iOS.

Koden på Github kaldes iBoot, et program i iOS der er ansvarlig for sikkert at starte operativsystemet - eller sagt på en anden måde: Det er det allerførste program, der eksekveres, når du tænder din iPhone.

Din iPhones svar på en BIOS.

Det er en ældre version af iOS, iOS 9, men der er stor chance for, at dele af softwaren stadig benyttes i den seneste version af iOS 11.

Overfor Motherboard kalder Jonathan Levin, forfatter til en række bøger om iOS og MacOS’ kode, lækken for “det største i Apples historie."

Læs også: Apple klar med akut sikkerhedsopdatering til iPhone, iPad og Mac: Skynd dig at opdatere

Jonathan Levin bekræfter også over for Motherboard, at koden er reel nok, da den stemmer overens med kode, han selv har “reversed engineered” sig til.

Det er uvist, hvem der står bag lækagen, og hvor længe koden har været uden for Apples hænder, men Apple gør sit for at få koden væk fra nettet.

Kun få timer efter koden blev fremvist på Github, var Apple klar med et copyright-brev til Github, som blev bedt om at tage koden ned, da iBoot-kode ikke er open source.

Koden blev fjernet, men i samme omgang bekræftede Apple, at koden var ægte.

Kildekoden til iBoot kan også betyde, at de såkaldte jailbreak-versioner af iOS - uofficielle og modificerede versioner af iOS - vil blive lettere at udvikle i fremtiden.

Læs også: Sløv opstart for Apples ambitiøse plan: Så få apps er augmented reality-apps i iOS




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere