Artikel top billede

FBI, NSA og CIA om spionage-frygt: Lad være med at bruge Huawei-telefoner

Lederne fra seks forskellige amerikanske efterretningstjenester, heriblandt CIA og FBI, fraråder amerikanske borgere at bruge produkter fra Huawei og ZTE af frygt for at blive overvåget af kineserne

Det er ikke let at være verdens tredjestørste producent af smartphones og samtidig stamme fra Kina.

Amerikanske borgere bliver nu frarådet af seks forskellige efterretningstjenester heriblandt FBI, NSA og CIA fra at benytte sig af produkter fra Huawei og ZTE.

Grunden er frygten for spionage, hvilket ikke er nye beskyldninger mod de kinesiske giganter.

Det skriver CNBC.

FBI’s direktør, Chris Wray har blandt andet fortalt, at man er “dybt bekymret over risikoen for, at en enkelt virksomhed under en fremmed regering, og som ikke deler de samme værdier som os (amerikanerne red.), vil kunne få adgang til kritisk information via telenetværket, hvilket vil være spionage.”

Læs også: Huaweis konstante problem: Er det et spion-firma eller ej?

De amerikanske efterretningstjenester har længe været på nakken af Huawei, der oprindeligt er stiftet af en tidligere ingeniør fra den kinesiske hær.

FBI har før beskyldt Huawei for at være en “forlænget arm til den kinesiske regering,” hvilket Huawei gentagne gange har afvist.

Læs også: Sådan holder Huawei styr på sikkerheden: Alle ansatte skal bestå årlig sikkerhedseksamen - "Det er noget, man kan blive fyret på"

Tilbage i 2014 førte det til, at Huawei ikke kan byde på og vinde kontrakter med den amerikanske regering.

I øjeblikket har Huawei også svært ved at bryde igennem på det amerikanske marked for forbrugere.

Det var ellers planlagt, at Huawei skulle debutere med Mate 10 Pro i januar med en stor aftale med det amerikanske tele-selskab AT&T, men teleselskabet trak sig i sidste øjeblik fra aftalen.

Huawei har svaret på kritikken ved at erklære, at "regeringer og kunder i over 170 lande verden over stoler på Huawei, og at selskabet ikke udgør nogen it-sikkerhedsmæssig risiko i højere grad end andre teleselskaber.”

I Danmark er Huawei en af de mest populære smartphone-producenter efter Apple og Samsung, og det er Huawei, der driver TDC’s netværk.

Læs også: Måske spionage-bagdøre på udstyr fra TDC's nye top-leverandør




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere