Artikel top billede

Bitcoin måske på vej mod spektakulært comeback: Er steget voldsomt de seneste to uger

Flere har dømt den omdiskuterede kryptovaluta bitcoin ude efter voldsomme kursfald her i 2018. Men nu ser udviklingen ud til at have taget en ny drejning - i hvert fald for en stund.

De fleste kryptoinvestorer fik én på sinkadusen i begyndelsen af året, da den ellers ustoppelige bitcoin fik sig en kursmæssig dukkert. 

Fra at have været efterårets helt store kursraket med daglige kursstigninger og nye rekorder faldt kursen i begyndelsen af februar til omkring 7.000 dollar fra et højdepunkt i midten december på lige knap 20.000 dollar. 

Mange har derfor peget fingre af kolleger eller venner, der havde købt sig ind i kryptoeventyret på vej mod toppen, men den seneste tid har bitcoin faktisk vundet terræn igen. Det skriver det svenske medie DI Digital

Læs nogle reflektioner om bitcoins her: Reflektioner over bitcoin og andre kryptovalutaer: Det begyndte at rykke i mit jyske muldvarpeskind for måske lige at følge de unge menneskers eksempel og blive rig i en fart

Fra et lavpunkt på 7.000 dollar har bitcoin siden begyndelsen af februar dag for dag oplevet nye stigninger. I dag ligger kursen på omkring 11.000 dollar. 

Men selv om investorer og spekulanter de seneste fjorten dage altså har genvundet noget af det tabte, så er der (som med de fleste andre investeringer) ingen garanti for, at de positive takter fortsætter. 

Blandt mange er der nu en opfattelse af, at der er tale om en investeringsboble og at det interessante ved bitcoin i virkeligheden er blockchain-teknologien bag ved kryptovalutaen.

Samtidigt har regeringer rundt om i verden har planer om at sætte ind med reguleringer på området, og det har givet markedet et "præg" af usikkerhed i form af en høj grad af volatilitet.

Læs mere her: Goldman Sachs om krypto-valuta efter tab på 500 milliarder dollar: “Det bliver værre endnu”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere