Artikel top billede

Bitcoin måske på vej mod spektakulært comeback: Er steget voldsomt de seneste to uger

Flere har dømt den omdiskuterede kryptovaluta bitcoin ude efter voldsomme kursfald her i 2018. Men nu ser udviklingen ud til at have taget en ny drejning - i hvert fald for en stund.

De fleste kryptoinvestorer fik én på sinkadusen i begyndelsen af året, da den ellers ustoppelige bitcoin fik sig en kursmæssig dukkert. 

Fra at have været efterårets helt store kursraket med daglige kursstigninger og nye rekorder faldt kursen i begyndelsen af februar til omkring 7.000 dollar fra et højdepunkt i midten december på lige knap 20.000 dollar. 

Mange har derfor peget fingre af kolleger eller venner, der havde købt sig ind i kryptoeventyret på vej mod toppen, men den seneste tid har bitcoin faktisk vundet terræn igen. Det skriver det svenske medie DI Digital

Læs nogle reflektioner om bitcoins her: Reflektioner over bitcoin og andre kryptovalutaer: Det begyndte at rykke i mit jyske muldvarpeskind for måske lige at følge de unge menneskers eksempel og blive rig i en fart

Fra et lavpunkt på 7.000 dollar har bitcoin siden begyndelsen af februar dag for dag oplevet nye stigninger. I dag ligger kursen på omkring 11.000 dollar. 

Men selv om investorer og spekulanter de seneste fjorten dage altså har genvundet noget af det tabte, så er der (som med de fleste andre investeringer) ingen garanti for, at de positive takter fortsætter. 

Blandt mange er der nu en opfattelse af, at der er tale om en investeringsboble og at det interessante ved bitcoin i virkeligheden er blockchain-teknologien bag ved kryptovalutaen.

Samtidigt har regeringer rundt om i verden har planer om at sætte ind med reguleringer på området, og det har givet markedet et "præg" af usikkerhed i form af en høj grad af volatilitet.

Læs mere her: Goldman Sachs om krypto-valuta efter tab på 500 milliarder dollar: “Det bliver værre endnu”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere