Artikel top billede

Anbefalinger: Succes med digitalisering i danske virksomheder kræver fem enkle ting - og medarbejderne er helt afgørende

Danmark har alle muligheder for at udnytte nye teknologier. Det mest centrale af alt er medarbejderne. Forstår du ikke det, får du ikke høstet værdien af den smarte it, lyder det i ny rapport.

Medarbejderne står helt centralt, hvis man skal have succes med de digitale projekter. Sådan lyder konklusionen i ny rapport fra den såkaldte SIRI-kommission, der består af 25 medlemmer - herunder en række erhvervs- og it-folk.

Kommissionen er nu klar med sine anbefalinger. De består af fem overordnede anbefalinger til bedre at udnytte nye teknologier:

- Fokusér på at skabe værdi for både virksomheden, kunder og medarbejdere.

- Inddrag medarbejderne.

- Nye kompetencer læres bedst i praksis.

- Digital forandringsledelse handler om at skabe organisatorisk forankring.

- Uddannelsessystemet skal matche bedre.

Leg, nysgerrighed og selvstændighed

“De mest centrale styrkepositioner er traditionen for at involvere medarbejdere og skabe rum til at lege og være nysgerrig, selvstændig og kritisk,” lyder det fra SIRI-Kommissionen.

Ifølge kommissionen er de danske medarbejdere generelt kendte for at være kreative, åbne og i stand til at arbejde på tværs af organisationerne.

Og det er netop disse kompetencer, som Danmark bør satse på i forening med digitaliseringen for at forblive konkurrence-dygtige i fremtiden, hedder det.

Kommissionen har som baggrund for rapporten kigget nærmere på fire cases, nemlig SEB, AO Johansen, Odense Universitetshospital og Mørkhøj Skole.

Her står det klart, at vinderne er dem, der investerer i opkvalificering af medarbejderne og satser på ledere, der ‘anerkender personale som en vigtig udviklingsressource og inddrager dem fra starten,” hedder det.

Ifølge SIRI-kommissionen er det afgørende, at man som udgangspunkt i digitaliseringsprojekter fokuserer på værdiskabelsen for både virksomheden, kunderne og medarbejderne.

Det kan lyde som en simpel ting, men er det ikke nødvendigvis.

Det handler ifølge kommissionen om at ‘se implementering af ny teknologi som andet og meget mere end it-projekter, der skal skabe kortsigtede automatiseringsgevinster.’

“Digitaliseringsprojekter kan være et triple win for både virksomheder, kunder og medarbejdere, hvis implementeringen af ny teknologi ses som en del af et organisatorisk forandringsprojekt,” skriver kommissionen.

I forandringsprojekterne spiller medarbejderne en helt central rolle. Deres motiviation og nysgerrighed er de allervigtigste faktorer for, at digitale udviklingsprojekter lykkes.

Du kan læse mere om SIRI-Kommissionens anbefalinger her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere