Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Letvægts-version af Windows 10 smeltes ind i Windows 10 som ny ‘mode’ til næste år

Microsoft vil smelte den skrabede letvægts-version af Windows 10 - ‘Windows 10 S’ - ind i Windows 10 som en ny ‘mode’

Microsoft vil i løbet af 2019 lukke for den skrabede Windows 10 S, som istedet vil blive smeltet sammen med Windows 10 og her optræde som et nyt ‘mode.’

Windows 10 S blev lanceret sidste år som en standalone-version af Windows.

Der er tale om en særlig version af Windows 10, som Microsoft har udviklet til skrabede Windows-pc’er i Chromebook-klassen - ikke mindst med skole-pc’er i sigtekornet.

Som det var tilfældet med det gamle Windows RT er det i Windows 10 S kun muligt at installere apps fra Microsofts egen Windows Store, mens der er lukket for exe-filer.

Sælges separat i dag

I dag sælger Microsoft Windows 10 og Windows 10 S som separate løsninger.

Indtil videre findes S-versionen imidlertid kun i Surface Laptop samt i en håndfuld pc’er, som er målrettet undervisnings- og skolebrug.

“Win10S er en mulighed for skoler og virksomheder, der ønsker ‘low-hassle/garanteret performance-versionen. Men næste år bliver 10S en ‘mode’ i eksisterende versioner og ikke en selvstændig version,” lyder det fra Microsofts Joe Belfiore, skriver Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Det betyder, at en ny computer fra 2019 vil kunne starte op med Windows 10 S, hvilket betyder, at udefrakommende .net/win32-programmer vil være blokeret af sikkerheds- og batterimæssige årsager, men hvor du ubesværet kan opgradere til den fulde Windows-version.

Microsoft-bloggeren Pau Thurott har tidligere skrevet, at opgraderingen vil være gratis for ejere af Home-licenser, men koster omkring 300 kroner for brugere af Windows 10 Pro.

Du kan læse mere om Windows 10 S her: Ny Surface Laptop og Windows 10 S: Her er nyhederne fra Microsofts store event.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere