Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Letvægts-version af Windows 10 smeltes ind i Windows 10 som ny ‘mode’ til næste år

Microsoft vil smelte den skrabede letvægts-version af Windows 10 - ‘Windows 10 S’ - ind i Windows 10 som en ny ‘mode’

Microsoft vil i løbet af 2019 lukke for den skrabede Windows 10 S, som istedet vil blive smeltet sammen med Windows 10 og her optræde som et nyt ‘mode.’

Windows 10 S blev lanceret sidste år som en standalone-version af Windows.

Der er tale om en særlig version af Windows 10, som Microsoft har udviklet til skrabede Windows-pc’er i Chromebook-klassen - ikke mindst med skole-pc’er i sigtekornet.

Som det var tilfældet med det gamle Windows RT er det i Windows 10 S kun muligt at installere apps fra Microsofts egen Windows Store, mens der er lukket for exe-filer.

Sælges separat i dag

I dag sælger Microsoft Windows 10 og Windows 10 S som separate løsninger.

Indtil videre findes S-versionen imidlertid kun i Surface Laptop samt i en håndfuld pc’er, som er målrettet undervisnings- og skolebrug.

“Win10S er en mulighed for skoler og virksomheder, der ønsker ‘low-hassle/garanteret performance-versionen. Men næste år bliver 10S en ‘mode’ i eksisterende versioner og ikke en selvstændig version,” lyder det fra Microsofts Joe Belfiore, skriver Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Det betyder, at en ny computer fra 2019 vil kunne starte op med Windows 10 S, hvilket betyder, at udefrakommende .net/win32-programmer vil være blokeret af sikkerheds- og batterimæssige årsager, men hvor du ubesværet kan opgradere til den fulde Windows-version.

Microsoft-bloggeren Pau Thurott har tidligere skrevet, at opgraderingen vil være gratis for ejere af Home-licenser, men koster omkring 300 kroner for brugere af Windows 10 Pro.

Du kan læse mere om Windows 10 S her: Ny Surface Laptop og Windows 10 S: Her er nyhederne fra Microsofts store event.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere