Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Letvægts-version af Windows 10 smeltes ind i Windows 10 som ny ‘mode’ til næste år

Microsoft vil smelte den skrabede letvægts-version af Windows 10 - ‘Windows 10 S’ - ind i Windows 10 som en ny ‘mode’

Microsoft vil i løbet af 2019 lukke for den skrabede Windows 10 S, som istedet vil blive smeltet sammen med Windows 10 og her optræde som et nyt ‘mode.’

Windows 10 S blev lanceret sidste år som en standalone-version af Windows.

Der er tale om en særlig version af Windows 10, som Microsoft har udviklet til skrabede Windows-pc’er i Chromebook-klassen - ikke mindst med skole-pc’er i sigtekornet.

Som det var tilfældet med det gamle Windows RT er det i Windows 10 S kun muligt at installere apps fra Microsofts egen Windows Store, mens der er lukket for exe-filer.

Sælges separat i dag

I dag sælger Microsoft Windows 10 og Windows 10 S som separate løsninger.

Indtil videre findes S-versionen imidlertid kun i Surface Laptop samt i en håndfuld pc’er, som er målrettet undervisnings- og skolebrug.

“Win10S er en mulighed for skoler og virksomheder, der ønsker ‘low-hassle/garanteret performance-versionen. Men næste år bliver 10S en ‘mode’ i eksisterende versioner og ikke en selvstændig version,” lyder det fra Microsofts Joe Belfiore, skriver Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Det betyder, at en ny computer fra 2019 vil kunne starte op med Windows 10 S, hvilket betyder, at udefrakommende .net/win32-programmer vil være blokeret af sikkerheds- og batterimæssige årsager, men hvor du ubesværet kan opgradere til den fulde Windows-version.

Microsoft-bloggeren Pau Thurott har tidligere skrevet, at opgraderingen vil være gratis for ejere af Home-licenser, men koster omkring 300 kroner for brugere af Windows 10 Pro.

Du kan læse mere om Windows 10 S her: Ny Surface Laptop og Windows 10 S: Her er nyhederne fra Microsofts store event.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere