Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Spotify bliver børsnoteret 3. april / Dankort-svindel ved at forsvinde / TDC vinder retssag i Norge

Spotify bliver børsnoteret 3. april. Dankort-svindel ved at forsvinde. TDC vinder retssag i Norge. Hesehus øger omsætningen med 25 procent. Infinidat på vej til at åbne i Danmark. Ny Raspberry Pi lanceret.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Spotify bliver børsnoteret 3. april

Svenske Spotify får første handelsdag på fondsbørsen i New York 3. april, meddelte selskabet torsdag på sin investor-day.

Svenskerne har lidt usædvanligt valgt den direkte vej fremfor at lade turen gå gennem en investeringsbank, som man normalt gør.

Den lidt usædvanlige tilgang til tingene understreges af, at Spotify live-streamede fra investor day. Sådan noget foregår normalt bag lukkede døre.

Spotify har haft stor vækst stort set siden etableringen og omsatte sidste år for 30,5 milliarder kroner.

Selskabet har til gengæld aldrig tjent en krone. I fjor tabte selskabet 2,8 milliarder kroner. Året før 2,6 milliarder kroner.

Spotify har 71 millioner betalende brugere og 159 millioner gratister.

Dankort-svindel ved at forsvinde

Omfanget af dankort-svindel er faldet markant i de seneste år i takt, selv om antallet af svindelforsøge er steget. Det er sket, fordi Nets er ved at bevæge betalingsløsningerne væk fra det fysiske kort, skriver Børsen 

Næste skridt er ifølge Nets den såkaldte Finger Vein-teknologi, hvor man bliver identificeret ved at skanne sit vene-aftryk i fingeren, hvorefter der trækkes penge fra kontoen.

“Hvis man betaler med fingeren, så er det meget hårde metoder, man skal tage i brug, hvis man skal stjæle "kortet,” siger vicedirektør i Nets, Jeppe Juul-Andersen, til avisen.

TDC vinder retssag i Norge

Oslo Tingrett har dømt Telenor for i 00’erne at have forlangt en højere pris af TDC for brug af selskabets norske mobilnetværk, end Telenor forlangte af netværksselskabet Network Norway og mobilselskabet Ventelo.

Telenor blev i 2015 dømt til at betale TDC mere end 16 millioner kroner norske kroner i sagen, men nu er nu blevet dømt til også at betale sagsomkostningerne, skriver Finans.

Hesehus øger omsætningen med 25 procent

Fynske Hesehus, der står bag forskellige web-shopløsninger, har godt gang i forretningen. 

Selskabets omsætning steg i 2017 med 25 procent og overskuddet før skat med 168 procent(!) til 8,6 millioner kroner, meddeler det.

Hesehus blev etableret i 2017 og har i dag 85 medarbejdere.

“Det er et udtryk for et fantastisk teamwork, hvor vi med succes har videreudviklet vores eksisterende kunders løsninger og samtidig har fået nye spændende kunder. Der er ingen tvivl om, at e-handel i dag er blevet et helt centralt ben i de fleste virksomheders strategi og nu er en afgøre,” lyder det fra administrerende direktør Lars Hedahl.

Infinidat på vej til at åbne i Danmark

Storage-firmaet Infinidat er på vej til at åbne kontor i Danmark og har indtil videre ansat en medarbejder til formålet.

Selskabet står bag forskellige storageløsninger.

“Vi har optimeret vores hardware gennem intelligent software, der giver lynende hurtige servere, som samtidig er billigere og fylder mindre i deres datacenter end tilsvarende rene flash-løsninger,” siger Fredrik Arveskär, der er nordisk salgsdirektør i Infinidat, i en meddelelse.

Ny Raspberry Pi lanceret

Raspberry Pi har lanceret en ny Raspberry Pi, nemlig Raspberry Pi 3 Model B+. Det skete faktisk for et par dage siden på den såkaldte Pi-dag.

“Raspberry Pi 3 Model B+ kommer med dual-band 2,4 GHz / 5 GHz WiFi, quad core 1,4 GHz processor, hurtigere ethernet, Bluetooth 4.2/BLE og mulighed for PoE via ekstern PoE HAT,” lyder det fra folkene bag den lille computer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere