Morgen-briefing: Spotify bliver børsnoteret 3. april / Dankort-svindel ved at forsvinde / TDC vinder retssag i Norge

Spotify bliver børsnoteret 3. april. Dankort-svindel ved at forsvinde. TDC vinder retssag i Norge. Hesehus øger omsætningen med 25 procent. Infinidat på vej til at åbne i Danmark. Ny Raspberry Pi lanceret.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Spotify bliver børsnoteret 3. april
Svenske Spotify får første handelsdag på fondsbørsen i New York 3. april, meddelte selskabet torsdag på sin investor-day.

Svenskerne har lidt usædvanligt valgt den direkte vej fremfor at lade turen gå gennem en investeringsbank, som man normalt gør.

Den lidt usædvanlige tilgang til tingene understreges af, at Spotify live-streamede fra investor day. Sådan noget foregår normalt bag lukkede døre.

Spotify har haft stor vækst stort set siden etableringen og omsatte sidste år for 30,5 milliarder kroner.

Selskabet har til gengæld aldrig tjent en krone. I fjor tabte selskabet 2,8 milliarder kroner. Året før 2,6 milliarder kroner.

Spotify har 71 millioner betalende brugere og 159 millioner gratister.

Dankort-svindel ved at forsvinde
Omfanget af dankort-svindel er faldet markant i de seneste år i takt, selv om antallet af svindelforsøge er steget. Det er sket, fordi Nets er ved at bevæge betalingsløsningerne væk fra det fysiske kort, skriver Børsen 

Næste skridt er ifølge Nets den såkaldte Finger Vein-teknologi, hvor man bliver identificeret ved at skanne sit vene-aftryk i fingeren, hvorefter der trækkes penge fra kontoen.

“Hvis man betaler med fingeren, så er det meget hårde metoder, man skal tage i brug, hvis man skal stjæle "kortet,” siger vicedirektør i Nets, Jeppe Juul-Andersen, til avisen.

TDC vinder retssag i Norge
Oslo Tingrett har dømt Telenor for i 00’erne at have forlangt en højere pris af TDC for brug af selskabets norske mobilnetværk, end Telenor forlangte af netværksselskabet Network Norway og mobilselskabet Ventelo.

Telenor blev i 2015 dømt til at betale TDC mere end 16 millioner kroner norske kroner i sagen, men nu er nu blevet dømt til også at betale sagsomkostningerne, skriver Finans.


Hesehus øger omsætningen med 25 procent
Fynske Hesehus, der står bag forskellige web-shopløsninger, har godt gang i forretningen. 

Selskabets omsætning steg i 2017 med 25 procent og overskuddet før skat med 168 procent(!) til 8,6 millioner kroner, meddeler det.

Hesehus blev etableret i 2017 og har i dag 85 medarbejdere.

“Det er et udtryk for et fantastisk teamwork, hvor vi med succes har videreudviklet vores eksisterende kunders løsninger og samtidig har fået nye spændende kunder. Der er ingen tvivl om, at e-handel i dag er blevet et helt centralt ben i de fleste virksomheders strategi og nu er en afgøre,” lyder det fra administrerende direktør Lars Hedahl.

Infinidat på vej til at åbne i Danmark
Storage-firmaet Infinidat er på vej til at åbne kontor i Danmark og har indtil videre ansat en medarbejder til formålet.

Selskabet står bag forskellige storageløsninger.

“Vi har optimeret vores hardware gennem intelligent software, der giver lynende hurtige servere, som samtidig er billigere og fylder mindre i deres datacenter end tilsvarende rene flash-løsninger,” siger Fredrik Arveskär, der er nordisk salgsdirektør i Infinidat, i en meddelelse.

Ny Raspberry Pi lanceret
Raspberry Pi har lanceret en ny Raspberry Pi, nemlig Raspberry Pi 3 Model B+. Det skete faktisk for et par dage siden på den såkaldte Pi-dag.

“Raspberry Pi 3 Model B+ kommer med dual-band 2,4 GHz / 5 GHz WiFi, quad core 1,4 GHz processor, hurtigere ethernet, Bluetooth 4.2/BLE og mulighed for PoE via ekstern PoE HAT,” lyder det fra folkene bag den lille computer.
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
FutureLegal

FutureLegal giver dig viden og inspiration til at imødegå fremtiden for juridiske ydelser.

28. maj 2019 | Læs mere


Intelligent proces automatisering – et vigtigt værktøj til digitalisering

Med smart sammenkobling af de ‘dumme’ softwarerobotter, procestyrings-teknologi og avanceret machine learning, har du mulighed for at skabe selvlærende robotter, der er i stand til automatisk at forbedre sig. Teknologien hedder IPA - intelligent process automization. Kom og hør om anvendelsesmulighederne - og de fem teknologier, der ligger bag IPA.

28. maj 2019 | Læs mere


Microsoft Azure: Få det maksimale ud af din cloud-platform

Azure er en af de mest populære cloud-platforme, og Microsofts løsning rummer da også mange spændende muligheder og konkrete værktøjer, der kan hjælpe din virksomhed. Kom godt i gang med at udnytte Azure ved at deltage på dette formiddagsseminar.

06. juni 2019 | Læs mere


Premium
OnePlus 7 Pro til test: Nu er selskabet i stand til at banke mobilverdenens giganter
Det kinesiske selskab OnePlus vil ind i det fine selskab af topproducenter med OnePlus 7 Pro. Missionen er lykkedes.
Computerworld
Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig
Google begrænser med omgående virkning kinesiske Huaweis brug af Android. Huawei vil ikke længere have adgang til tjenester fra Google.
CIO
CIO Jesper Riis fra DSV: Sådan arbejder jeg med governance så omkostninger og kompleksitet kan begrænses
Der er dømt stram governance hos Jesper Riis, CIO for verdens femtestørste transportvirksomhed. Men det er samtidig en betingelse for innovationen slår han fast. Hør mere om ledelse, performancekultur og vision hos globale DSV med de danske rødder.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Ny undersøgelse blandt detail- og produktionsvirksomheder
En ny stor rapport viser, at 100% af de virksomheder i undersøgelsen, som ikke bruger EDI i dag, mener, at det vil være en fordel for deres forretning, hvis de benyttede EDI. Undersøgelsen er foretaget af Vanson Bourne på vegne af TrueCommerce, som er baseret på besvarelser fra 300 detail- og produktionsvirksomheder. Virksomheder inden for især detail og produktion oplever i dag et marked og en supply chain, som er i konstant udvikling. Forbrugerne stiller stadig større krav til leveringstid, priser, produktudvalg, lagertilgængelighed, m.v., og der kommer hele tiden nye købskanaler til. Det kan være en udfordring for detail- og produktionsvirksomheder at holde sig på forkant med udviklingen, både når det drejer sig om at være til stede i de rette kanaler og - ikke mindst - den teknologi, som understøtter en mere effektiv supply chain. Hent hele rapporten helt gratis her.