Artikel top billede

Morgen-briefing: Spotify bliver børsnoteret 3. april / Dankort-svindel ved at forsvinde / TDC vinder retssag i Norge

Spotify bliver børsnoteret 3. april. Dankort-svindel ved at forsvinde. TDC vinder retssag i Norge. Hesehus øger omsætningen med 25 procent. Infinidat på vej til at åbne i Danmark. Ny Raspberry Pi lanceret.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Spotify bliver børsnoteret 3. april

Svenske Spotify får første handelsdag på fondsbørsen i New York 3. april, meddelte selskabet torsdag på sin investor-day.

Svenskerne har lidt usædvanligt valgt den direkte vej fremfor at lade turen gå gennem en investeringsbank, som man normalt gør.

Den lidt usædvanlige tilgang til tingene understreges af, at Spotify live-streamede fra investor day. Sådan noget foregår normalt bag lukkede døre.

Spotify har haft stor vækst stort set siden etableringen og omsatte sidste år for 30,5 milliarder kroner.

Selskabet har til gengæld aldrig tjent en krone. I fjor tabte selskabet 2,8 milliarder kroner. Året før 2,6 milliarder kroner.

Spotify har 71 millioner betalende brugere og 159 millioner gratister.

Dankort-svindel ved at forsvinde

Omfanget af dankort-svindel er faldet markant i de seneste år i takt, selv om antallet af svindelforsøge er steget. Det er sket, fordi Nets er ved at bevæge betalingsløsningerne væk fra det fysiske kort, skriver Børsen 

Næste skridt er ifølge Nets den såkaldte Finger Vein-teknologi, hvor man bliver identificeret ved at skanne sit vene-aftryk i fingeren, hvorefter der trækkes penge fra kontoen.

“Hvis man betaler med fingeren, så er det meget hårde metoder, man skal tage i brug, hvis man skal stjæle "kortet,” siger vicedirektør i Nets, Jeppe Juul-Andersen, til avisen.

TDC vinder retssag i Norge

Oslo Tingrett har dømt Telenor for i 00’erne at have forlangt en højere pris af TDC for brug af selskabets norske mobilnetværk, end Telenor forlangte af netværksselskabet Network Norway og mobilselskabet Ventelo.

Telenor blev i 2015 dømt til at betale TDC mere end 16 millioner kroner norske kroner i sagen, men nu er nu blevet dømt til også at betale sagsomkostningerne, skriver Finans.

Hesehus øger omsætningen med 25 procent

Fynske Hesehus, der står bag forskellige web-shopløsninger, har godt gang i forretningen. 

Selskabets omsætning steg i 2017 med 25 procent og overskuddet før skat med 168 procent(!) til 8,6 millioner kroner, meddeler det.

Hesehus blev etableret i 2017 og har i dag 85 medarbejdere.

“Det er et udtryk for et fantastisk teamwork, hvor vi med succes har videreudviklet vores eksisterende kunders løsninger og samtidig har fået nye spændende kunder. Der er ingen tvivl om, at e-handel i dag er blevet et helt centralt ben i de fleste virksomheders strategi og nu er en afgøre,” lyder det fra administrerende direktør Lars Hedahl.

Infinidat på vej til at åbne i Danmark

Storage-firmaet Infinidat er på vej til at åbne kontor i Danmark og har indtil videre ansat en medarbejder til formålet.

Selskabet står bag forskellige storageløsninger.

“Vi har optimeret vores hardware gennem intelligent software, der giver lynende hurtige servere, som samtidig er billigere og fylder mindre i deres datacenter end tilsvarende rene flash-løsninger,” siger Fredrik Arveskär, der er nordisk salgsdirektør i Infinidat, i en meddelelse.

Ny Raspberry Pi lanceret

Raspberry Pi har lanceret en ny Raspberry Pi, nemlig Raspberry Pi 3 Model B+. Det skete faktisk for et par dage siden på den såkaldte Pi-dag.

“Raspberry Pi 3 Model B+ kommer med dual-band 2,4 GHz / 5 GHz WiFi, quad core 1,4 GHz processor, hurtigere ethernet, Bluetooth 4.2/BLE og mulighed for PoE via ekstern PoE HAT,” lyder det fra folkene bag den lille computer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere