Morgen-briefing: Spotify bliver børsnoteret 3. april / Dankort-svindel ved at forsvinde / TDC vinder retssag i Norge

Spotify bliver børsnoteret 3. april. Dankort-svindel ved at forsvinde. TDC vinder retssag i Norge. Hesehus øger omsætningen med 25 procent. Infinidat på vej til at åbne i Danmark. Ny Raspberry Pi lanceret.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Spotify bliver børsnoteret 3. april
Svenske Spotify får første handelsdag på fondsbørsen i New York 3. april, meddelte selskabet torsdag på sin investor-day.

Svenskerne har lidt usædvanligt valgt den direkte vej fremfor at lade turen gå gennem en investeringsbank, som man normalt gør.

Den lidt usædvanlige tilgang til tingene understreges af, at Spotify live-streamede fra investor day. Sådan noget foregår normalt bag lukkede døre.

Spotify har haft stor vækst stort set siden etableringen og omsatte sidste år for 30,5 milliarder kroner.

Selskabet har til gengæld aldrig tjent en krone. I fjor tabte selskabet 2,8 milliarder kroner. Året før 2,6 milliarder kroner.

Spotify har 71 millioner betalende brugere og 159 millioner gratister.

Dankort-svindel ved at forsvinde
Omfanget af dankort-svindel er faldet markant i de seneste år i takt, selv om antallet af svindelforsøge er steget. Det er sket, fordi Nets er ved at bevæge betalingsløsningerne væk fra det fysiske kort, skriver Børsen 

Næste skridt er ifølge Nets den såkaldte Finger Vein-teknologi, hvor man bliver identificeret ved at skanne sit vene-aftryk i fingeren, hvorefter der trækkes penge fra kontoen.

“Hvis man betaler med fingeren, så er det meget hårde metoder, man skal tage i brug, hvis man skal stjæle "kortet,” siger vicedirektør i Nets, Jeppe Juul-Andersen, til avisen.

TDC vinder retssag i Norge
Oslo Tingrett har dømt Telenor for i 00’erne at have forlangt en højere pris af TDC for brug af selskabets norske mobilnetværk, end Telenor forlangte af netværksselskabet Network Norway og mobilselskabet Ventelo.

Telenor blev i 2015 dømt til at betale TDC mere end 16 millioner kroner norske kroner i sagen, men nu er nu blevet dømt til også at betale sagsomkostningerne, skriver Finans.


Hesehus øger omsætningen med 25 procent
Fynske Hesehus, der står bag forskellige web-shopløsninger, har godt gang i forretningen. 

Selskabets omsætning steg i 2017 med 25 procent og overskuddet før skat med 168 procent(!) til 8,6 millioner kroner, meddeler det.

Hesehus blev etableret i 2017 og har i dag 85 medarbejdere.

“Det er et udtryk for et fantastisk teamwork, hvor vi med succes har videreudviklet vores eksisterende kunders løsninger og samtidig har fået nye spændende kunder. Der er ingen tvivl om, at e-handel i dag er blevet et helt centralt ben i de fleste virksomheders strategi og nu er en afgøre,” lyder det fra administrerende direktør Lars Hedahl.

Infinidat på vej til at åbne i Danmark
Storage-firmaet Infinidat er på vej til at åbne kontor i Danmark og har indtil videre ansat en medarbejder til formålet.

Selskabet står bag forskellige storageløsninger.

“Vi har optimeret vores hardware gennem intelligent software, der giver lynende hurtige servere, som samtidig er billigere og fylder mindre i deres datacenter end tilsvarende rene flash-løsninger,” siger Fredrik Arveskär, der er nordisk salgsdirektør i Infinidat, i en meddelelse.

Ny Raspberry Pi lanceret
Raspberry Pi har lanceret en ny Raspberry Pi, nemlig Raspberry Pi 3 Model B+. Det skete faktisk for et par dage siden på den såkaldte Pi-dag.

“Raspberry Pi 3 Model B+ kommer med dual-band 2,4 GHz / 5 GHz WiFi, quad core 1,4 GHz processor, hurtigere ethernet, Bluetooth 4.2/BLE og mulighed for PoE via ekstern PoE HAT,” lyder det fra folkene bag den lille computer.
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Optimer din forretning med Microsofts splinternye Dynamics 365 Business Central

Microsofts nye generation af intelligente forretningsapplikationer indeholder med blandt andet Microsoft Dynamics 365 Business Central enorme muligheder for at høste værdi af virksomhedens komplekse it-miljø ved øget indsigt, optimering af processer og drift og automatisering. Kom og hør hvordan du høster størst værdi med Microsoft nye, sammenhængende administrations-system ved at optimerer virksomheden mange steder.

28. marts 2019 | Læs mere


Premium
Midt i spionage-rygter og mediestorm: Computerworld besøger Huawei i Kina - tag med på besøg hos det måske mest omstridte tech-firma lige nu
Reportage, Shenzhen: “Exacting, rigorous, tests drive learning, all for real battles.” Computerworld er taget på besøg i det gigantiske hovedkvarter for verdens måske mest omtalte tech-selskab lige nu
Computerworld
Nvidias nyeste GTX 1660 kort beviser, at det igen er blevet interessant at købe grafikkort
Nvidia giver gamere i mainstream-segmentet et stærkt kort til en rimelig pris.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Gratis e-bog: Mister du pusten på BI-bjergetapen? Tag den lige vej i stedet!
Denne e-bog er relevant for dig der sidder i en virksomhed, der allerede arbejder med Dynamics 365 for Finance & Operations, eller som overvejer at få det. Det er din genvej til at komme tilbage på BI-motorvejen, hurtigt og på den rigtige måde. Du finder ud af hvordan du kommer ud over bumpene og uden om hullerne på bjergvejen med CBI Plugin, så du igen kommer tilbage på motorvejen og kan køre direkte mod målet. Læs videre og bliv klogere på, hvordan du kommer over – eller helt undgår – de største bump på bjergetapen.