Artikel top billede

Amazon overhaler Alphabet: Haler voldsomt ind på Apple som verdens mest værdifulde selskab

Amazons aktiekurs stiger og stiger. Selskabet er nu for første gang mere værd end Alphabet. Forude venter Apple, som Amazon haler ind på.

Amazon haler kraftigt ind på Apple som verdens mest værdifulde, børsnoterede selskab.

Efter stigninger i aktiekursen i de seneste uger, overhaler Amazon nu Google-moderskibet Alphabet, der hidtil har været det næstmest værdifulde, børsnoterede selskab.

Amazon har nu en markedsværdi på 768 milliarder dollar, mens Alphabet efter et lille fald i kølvandet på Facebooks overvågningskandale nu er ‘blot’ 762 milliarder dollar værd. Det svarer til 4,6 billioner kroner.

Faldet skyldes blandt andet, at eventuelle lovstramninger i kølvandet på Facebook-skandalen kan ramme også Google.

Du kan læse mere om Facebook-overvågningen her: Facebook hårdt ramt af data-skandale: Er der øget kontrol og lov-stramninger på vej efter misbrug af 50 millioner brugeres data?

Amazons aktiekurs er steget næsten 83 procent i det seneste år.

Det er sket i takt med, at selskabet har bredt sin tilstedeværelse ud til mange industrier og områder og samtidig cementeret sin position som den vestlige verdens største e-handlesplatform og verdens største cloud-udbyder med Amazon Web Services.

Apple er fortsat det mest værdifulde, børsnoterede selskab i verden med en markedsværdi på 889 milliarder dollar - 5,4 billioner kroner.

Apples aktiekurs er imidlertid ‘kun’ steget med 24 procent over det seneste år, mens Alphabets er steget med 26 procent.

Kan Amazon fortsætte med samme vækstrate som selskabet har præsenteret i det seneste år, vil selskabet runde en markedsværdi på en billion dollar - altså 1.000 milliarder dollar - engang i august.

Det svarer med dagens dollarkurs til seks billioner kroner og vil gøre Amazon til verdenshistoriens mest værdifulde selskab nogensinde.

Fortsætter Apples markedværdi med at vokse med samme hastighed, som den er vokset med i det seneste år, vil selskabet runde en billion dollar et par uger senere end Amazon.

Alphabet vil med samme vækst-rate runde en markedscap på en billion dollar engang i 2019.

Microsoft er iøvrigt nummer fire på listen med en markedsværdi på 717 milliarder dollar - 4,35 billioner kroner.

Læs også:

Der er ingen vej udenom: Google, Facebook og Amazon skal reguleres

Store fordele for danske e-butikker, hvis Amazon kommer til Danmark: "Slet ikke så tosset," mener Dansk Industri

Med 50 millioner deployments om året har Amazon knækket koden: Sådan får du bedre software - og bedre it-folk

Historien om Amazon Web Services og den hemmelige kode, der har ændret alt: Sådan vandt AWS verdensherredømmet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere