Amazon overhaler Alphabet: Haler voldsomt ind på Apple som verdens mest værdifulde selskab

Amazons aktiekurs stiger og stiger. Selskabet er nu for første gang mere værd end Alphabet. Forude venter Apple, som Amazon haler ind på.

Amazon haler kraftigt ind på Apple som verdens mest værdifulde, børsnoterede selskab.

Efter stigninger i aktiekursen i de seneste uger, overhaler Amazon nu Google-moderskibet Alphabet, der hidtil har været det næstmest værdifulde, børsnoterede selskab.

Amazon har nu en markedsværdi på 768 milliarder dollar, mens Alphabet efter et lille fald i kølvandet på Facebooks overvågningskandale nu er ‘blot’ 762 milliarder dollar værd. Det svarer til 4,6 billioner kroner.

Faldet skyldes blandt andet, at eventuelle lovstramninger i kølvandet på Facebook-skandalen kan ramme også Google.

Du kan læse mere om Facebook-overvågningen her: Facebook hårdt ramt af data-skandale: Er der øget kontrol og lov-stramninger på vej efter misbrug af 50 millioner brugeres data?

Amazons aktiekurs er steget næsten 83 procent i det seneste år.

Det er sket i takt med, at selskabet har bredt sin tilstedeværelse ud til mange industrier og områder og samtidig cementeret sin position som den vestlige verdens største e-handlesplatform og verdens største cloud-udbyder med Amazon Web Services.

Apple er fortsat det mest værdifulde, børsnoterede selskab i verden med en markedsværdi på 889 milliarder dollar - 5,4 billioner kroner.

Apples aktiekurs er imidlertid ‘kun’ steget med 24 procent over det seneste år, mens Alphabets er steget med 26 procent.

Kan Amazon fortsætte med samme vækstrate som selskabet har præsenteret i det seneste år, vil selskabet runde en markedsværdi på en billion dollar - altså 1.000 milliarder dollar - engang i august.

Det svarer med dagens dollarkurs til seks billioner kroner og vil gøre Amazon til verdenshistoriens mest værdifulde selskab nogensinde.

Fortsætter Apples markedværdi med at vokse med samme hastighed, som den er vokset med i det seneste år, vil selskabet runde en billion dollar et par uger senere end Amazon.

Alphabet vil med samme vækst-rate runde en markedscap på en billion dollar engang i 2019.

Microsoft er iøvrigt nummer fire på listen med en markedsværdi på 717 milliarder dollar - 4,35 billioner kroner.

Læs også:

Der er ingen vej udenom: Google, Facebook og Amazon skal reguleres

Store fordele for danske e-butikker, hvis Amazon kommer til Danmark: "Slet ikke så tosset," mener Dansk Industri

Med 50 millioner deployments om året har Amazon knækket koden: Sådan får du bedre software - og bedre it-folk

Historien om Amazon Web Services og den hemmelige kode, der har ændret alt: Sådan vandt AWS verdensherredømmet


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
En onsdag i juni bliver DSB's it-systemer ramt af et 48 timer langt nedbrud: "Min første tanke er, at vi må være ramt af et DDoS-angreb"
Få historien om, hvordan DSB fandt løsningen på det to dage lange nedbrud, som selskabet blev ramt af 24. juni klokken 14.45.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Mængden af skyggedata stiger voldsomt – få tips til hvordan du bekæmpe det
Moderne virksomheder er drevet af data. Men for at udnytte de data, skal de være tilgængelige for medarbejderne, kunderne og samarbejdspartnere – og det er bare de data, som it og virksomheden kender. For den eksplosive udvikling i cloud og data betyder også, at de fleste organisationer generer store mængder af ”skyggedata”, data som bliver delt, opbevaret og ofte glemt et sted i virksomhedens mange systemer. I dette whitepaper kan du derfor læse om omfanget af problemet med skyggedata i skyen samt få ideer til, hvordan du kan begrænse og beskytte det.