Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Spotify går på børsen i dag / Medieboss: “TDC har et stort problem” / EU godkender opkøb af TDC / CPR-nummeret kan blive knyttet til din Facebook-profil

Spotify går på børsen i dag. Medieboss: “TDC har et stort problem”. EU godkender opkøb af TDC. CPR-nummeret kan blive knyttet til din Facebook-profil. Konflikt udskudt.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Spotify går på børsen i dag

Svenske Spotify har første handelsdag på Nasdaq-børsen i dag, hvor selskabet for første gang åbner for salg af selskabets aktier.

Spotify har ganske usædvanligt valgt at skride direkte til salg af aktierne på New York Stock Exchange uden om den traditionelle kanaler via investeringsbanker og lignende.

Medstifter og direktør Daniel Ek har sagt, at Spotify ikke bliver noteret for at rejse kapital, og at selskabets medarbejdere og nuværende aktionærer har haft mulighed for at købe og sælge aktier i årevis.

“Noteringen giver os en større scene, men ændrer ikke, hvem vi er, hvad selskabet handler om, eller hvordan vi arbejdere. Normalt ringer virksomheder med en klokke [når de børsnoteres, red] og giver interviews om, hvorfor aktien er så god. Men Spotify har aldrig været et normalt firma,” siger han.

Han vurderes til at eje aktier for omkring 12 milliarder kroner. Sammen med den anden stifter, Martin Lorentzon, ejer han omkring 80 procent af aktierne i Spotify.

Læs også: Spotify børsnoteres: Så rige bliver stifterne

Medieboss: “TDC har et stort problem”

Tidligere Disney-direktør Rene Rechtman ‘begræder’ TDC’s beslutning om at lægge planerne om en fusion med TV3-ejeren MTG i graven, skriver Børsen.

“To af de store trends, som er alle steder i øjeblikket, er dels konvergensstrategien, som det drejer sig om, når man kigger på TDC og MTG, og den anden er konsolideringstrenden, som for eksempel Disney laver,” siger han til avisen.

TDC præsenterede med pomp og pragt i begyndelsen af februar sin plan om at fusionere med MTG, hvilket du kan læse mere om her: TDC fusionerer med MTG's nordiske forretning i milliardhandel: TV3-ejere overtager 28 procent af TDC

Kort tid efter blev selskabets imidlertid overtrumfet af et bud fra et pensionskasse-konsortium, der nu står til at overtage TDC.

Det kan du læse mere om her: Få overblikket: Her er op og ned i balladen om TDC's fremtid

EU godkender opkøb af TDC

EU-Kommissionen gav op til påske grønt lys til salget af TDC til selskabet DK Kommunikation, som ejes af pensionskasserne ATP, PFA og PKA samt australske Macquarie.

Kommissionen godkender, at DK Kommunikation køber samtlige aktier i TDC. Også det danske Finanstilsynet har givet grønt lys.

Skal handlen gå igennem, ska stemmerne bag to tredjedele af aktiekapitalen acceptere det inden i morgen, 4. april.

DK Kommunikation har planer om at splitte TDC op i to selskaber, hvis handlen går igennem.

Det kan du læse mere om her: Se tilbuds-dokumentet: Her er pensionskassernes tilbud på TDC - kan trække alle TDC's frie reserver ud i udbytte

CPR-nummeret kan blive knyttet til din Facebook-profil

CPR-nummeret kan i fremtiden bliver knyttet til din Facebook-profil, siger professor på CBS til Ritzau, skriver Finans.

CPR-registeret fyldte i går 50 år, men Kim Normann Andersen mener, at man i fremtiden vil se et ekstra register på de digitale medier, som bliver tilknyttet CPR-registreret.

Professoren peger på, at der er store muligheder for svindel i det digitale univers. Men samtidig vil de store mængder data, som vi frivilligt afgiver til de sociale medier, kunne være med til at forebygge terrorplaner.

“Det offentlige ved ufatteligt meget om os, og vi accepterer det, så længe vi får velfærdsydelser igen,” siger han til Ritzau.

Konflikt udskudt

Forligsmand Mette Christensen udsatte lige før påske den varslede konflikt på det offentlige område med to uger.

Det betyder, at der nu tidligst kan finde arbejdsnedlæggelser sted 22. april og lockout tidligst 28. april.

Konflikten står ellers til også at ramme it-området alvorligt, i det Statens IT, der leverer it til 12 ministerier og mange tusinder offentligt ansatte, vil blive lagt ned af konflikten.

Statens IT var i sidste uge påfaldende tavs om konsekvenserne af, at 50 it-folk  vil nedlægge arbejdet.

Det kan du læse mere om her: Vil strejkende it-folk kunne lægge hele Statens It ned? "Det har vi ingen kommentarer til," lyder den kryptiske melding fra Statens It

Forligsmanden udskyder typisk konflikterne på denne måde, hvis der er fremdrift i forhandlingerne, og det har der angiveligt været over påsken.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere