Artikel top billede

Amazon Web Services har åbnet selskabets første danske kontor, men noget tyder på, at selskabet kan øge tilstedeværelsen i Danmark yderligere i de kommende år. (Foto: Kim Stensdal)

AWS nu på dansk jord: Åbner for at bygge dansk datacenter

Amazon Web Services er flyttet ind på selskabets nye kontor i København, men kan den danske tilstedeværelse på sigt føre til åbningen af et AWS-datacenter i landet? "Vi lytter til vores kunder, og vi udvider, hvis vores kunder fortæller os, at de ønsker den udvidelse," lyder det fra AWS.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Historien om udsigterne til et dansk AWS-datacenter
  • Baggrunden for de tre AWS-datacentre i Stockholm
  • Indsigt i hvorfor AWS' datacentre ikke kan sammenlignes med Facebooks, Apples og Googles danske datacentre
687
3:30 min
De internationale teknologigiganter har i den grad fået øjnene op for Danmark: Apple bygger datacentre i Aabenraa og Viborg, Facebook er i gang med at opføre et datacenter i Odense, og Google har købt grunde til lignende formål i Fredericia og Aabenraa.

Torsdag melder Amazon Web Services (AWS) så også sin ankomst på dansk grund.

Det kan du læse mere om her: Amazons kæmpe cloud-forretning åbner i Danmark: Her er selskabets planer med AWS i Danmark

I første omgang er der tale om et kontor i det ikoniske Codanhus i København, mens verdens største cloud-udbyder bygger tre datacentre i Stockholm.

Men virksomheden, der omsatte for mere end fem milliarder dollar i sidste kvartal af 2017, vil på ingen måde afvise, at der også kan bygges AWS-datacentre i Danmark.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter