Artikel top billede

Morgen-briefing: Værdiansættelse af Happy Helper ‘under beskydning’ / Ransagninger i 28 danske ejendomme / Danske cBrain forventer fordobling af eksporten / Amazon Prime runder 100 millioner medlemmer

Værdiansættelse af Happy Helper ‘under beskydning.’ Ransagninger i 28 danske ejendomme. Danske cBrain forventer fordobling af eksporten. Amazon Prime runder 100 millioner medlemmer. Mobilfirma med 85 millioner kunder på vej mod konkurs

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne torsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Værdiansættelse af Happy Helper ‘under beskydning.’

Rengøringsplatformen Happy Helper er på vej mod børsnotering. Men værdiansættelsen på 120 millioner får investorer ‘til at springe op ad stolen,’ skriver Børsen.

“Når jeg kigger på Happy Helper, så tænker jeg, hvad er det lige, der sker? De er knap nok startet, de har 6.700 kunder, hvor mange, der er brugere ved man ikke, og så omsætter de for 1,2 millioner kroner. Jeg kan ikke få det til at hænge sammen, at virksomheden skulle være 120 millioner kroner værd. Det er der, filmen knækker," siger Michael Stausholm, som er stifter og bestyrelsesformand i virksomheden Sprout, til avisen.

Selskabet finder dog stadig værdiansættelsen ‘fair’.

Ransagninger i 28 danske ejendomme

En sag om pirat-adgang til forskellige tv-pakker førte onsdag til ransagninger af 28 huse, beslagslæggelse af udstyr samt anholdelse af en 60-årig mand fra Augustenborg på Als.

“Alt tyder på, at bagmanden har distribueret ulovligt tv til en lang række husstande. Nu skal efterforskningen vise, om han også har tjent penge på distributionen. Uanset hvad vil det få konsekvenser for både bagmand og brugere,” lyder det i en meddelelse fra Anklagemyndigheden.

Ransagningerne fandt sted i Augustenborg, Tinglev, Bylderup-Bov, Toftlund og Videbæk.

Danske cBrain forventer fordobling af eksporten

Danske cBrain forventer en fordobling af eksporten af eksporten i 2018 og en generel omsætningsvækst på 15-18 procent, lyder det i selskabets kvartalsmeddelelse.

“Dette forudsætter, at cBrain fortsat formår at tiltrække og uddanne de nødvendige medarbejdere. Men det er samtidig cBrains mål at accelerere væksten, dels gennem videreudvikling af selskabets egen konsulentafdeling, dels ved at uddanne partnere,” lyder det fra selskabet.

Selskabet omsatte uden for Danmark i 2017 for 3,7 millioner kroner ud en total omsætning på godt 80 millioner kroner.

Amazon Prime runder 100 millioner medlemmer

Antallet af betalende brugere af Amazon Prime har nu rundet 100 millioner, meddeler selskabet.

Amazon Prime er det fremadstormende selskabs medlemsklub, hvor medlemmerne loves hurtig og gratis levering af varer, har adgang til Amazon Prime Video, kan bruge online storage, hente musik, ligesom de amerikanske medlemmer får rabat i supermarkedskæden Whole Foods, som Amazon købte i fjor.

Ifølge Amazon lægger Prime-medlemmerne langt flere penge hos Amazon end ikke-medlemmer.

Mobilfirma med 85 millioner kunder på vej mod konkurs

Det er ganske vist omme på den anden side af jorden, men alligevel vækker det nogen opsigt, når et mobilselskab med 85 millioner kunder indleverer konkursbegæring.

Det er sket for indiske Aircel, som leverer mobiltelefoni i primært det sydlige og østlige Indien.

Firmaet er blevet trukket ned af blandt andet hård konkurrence, faldende indtjening samt en for selskabets nærmest ubetalelig gæld på 17 milliarder kroner, som selskabet har til især Bank of India.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere