Artikel top billede

Silkeborg Datas indtjening mere end halveret: Intern it-oprydning koster selskabet kassen

Store produktinvesteringer har kostet Silkeborg Data halvdelen af deres overskud, men selskabet håber på at kunne vende resultatet i 2019

Softwarehuset Silkeborg Data - med hovedkvarter i Aarhus - kan præsentere et regnskab for 2017 med et resultat, der er halveret i forhold til sidste år efter at være blevet opkøbt af it-koncernen EG i 2015.

Omsætningen er dykket fra 280 millioner kroner til 261 millioner, mens indtjeningen er faldet fra 67,3 millioner i 2016 til blot 31,3 millioner kroner i 2017.
Det svarer til et fald i omsætningen på 6,7 procent samt et fald i resultatet på hele 53,5 procent for selskabet, der beskæftiger omkring 150 medarbejdere.

Men det mener divisionsdirektør i Silkeborg Data, Johnny Iversen, er et tilfredsstillende resultat, fordi selskabet har måttet foretage nogle store produktinvesteringer i det forgangne år.

Det drejer sig blandt andet om investeringer i modernisering af selskabets it-platform, som blandt andet skal frigøres fra it-systemerne hos den tidligere ejer, Jyske Bank.

“De her investeringer er jo en bevidst beslutning. Kunderne har været glade for vores produkt, men man har ikke været god nok til også at fremtidssikre det på længere sigt, så de investeringer skulle tages, og det har vi så valgt at gøre i år og til næste år,” siger divisionsdirektør for Silkeborg Data, Johnny Iversen.

Læs mere: EG køber Silkeborg Data: Ruster sig til kamp om kommunale kunder

De store investeringer slutter dog ikke med dette regnskab for Silkeborg Data. Direktøren regner nemlig ikke med at kunne rette op på resultatet til næste år.

“Vi kommer til at fortsætte med at foretage store investeringer i vores produkter i det kommende år. Så regnskabet for 2018 kommer til at være på niveau med i år,” siger han.

Fremtiden ser lysere ud

Til gengæld ser Johnny Iversen lyst på fremtiden og håber på, at de nuværende investeringer kommer til at kunne betale sig på længere sigt.

“Regnskabet for 2019 bliver der, hvor vi kommer til at skulle høste frugterne af de investeringer, som vi har foretaget i 2017 og som vi kommer til at foretage i 2018. Jeg tror på, at vi går en god fremtid i møde. Vi får ryddet op i vores teknologi og vores applikation, så vi har en mere smidig forretning, der kan være med til at sikre os en større markedsandel,” forklarer han.

Læs mere: Efter voldsomt opkøbstogt: Nu vil EG tjene flere penge

It-koncernen EG's opkøb af Silkeborg Data er også en faktor der spiller ind, mener Johnny Iversen.

“Det har været positivt for os at kunne udnytte den muskelmasse EG har i forhold til at stå alene,” siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere