Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Silkeborg Datas indtjening mere end halveret: Intern it-oprydning koster selskabet kassen

Store produktinvesteringer har kostet Silkeborg Data halvdelen af deres overskud, men selskabet håber på at kunne vende resultatet i 2019

Softwarehuset Silkeborg Data - med hovedkvarter i Aarhus - kan præsentere et regnskab for 2017 med et resultat, der er halveret i forhold til sidste år efter at være blevet opkøbt af it-koncernen EG i 2015.

Omsætningen er dykket fra 280 millioner kroner til 261 millioner, mens indtjeningen er faldet fra 67,3 millioner i 2016 til blot 31,3 millioner kroner i 2017.
Det svarer til et fald i omsætningen på 6,7 procent samt et fald i resultatet på hele 53,5 procent for selskabet, der beskæftiger omkring 150 medarbejdere.

Men det mener divisionsdirektør i Silkeborg Data, Johnny Iversen, er et tilfredsstillende resultat, fordi selskabet har måttet foretage nogle store produktinvesteringer i det forgangne år.

Det drejer sig blandt andet om investeringer i modernisering af selskabets it-platform, som blandt andet skal frigøres fra it-systemerne hos den tidligere ejer, Jyske Bank.

“De her investeringer er jo en bevidst beslutning. Kunderne har været glade for vores produkt, men man har ikke været god nok til også at fremtidssikre det på længere sigt, så de investeringer skulle tages, og det har vi så valgt at gøre i år og til næste år,” siger divisionsdirektør for Silkeborg Data, Johnny Iversen.

Læs mere: EG køber Silkeborg Data: Ruster sig til kamp om kommunale kunder

De store investeringer slutter dog ikke med dette regnskab for Silkeborg Data. Direktøren regner nemlig ikke med at kunne rette op på resultatet til næste år.

“Vi kommer til at fortsætte med at foretage store investeringer i vores produkter i det kommende år. Så regnskabet for 2018 kommer til at være på niveau med i år,” siger han.

Fremtiden ser lysere ud

Til gengæld ser Johnny Iversen lyst på fremtiden og håber på, at de nuværende investeringer kommer til at kunne betale sig på længere sigt.

“Regnskabet for 2019 bliver der, hvor vi kommer til at skulle høste frugterne af de investeringer, som vi har foretaget i 2017 og som vi kommer til at foretage i 2018. Jeg tror på, at vi går en god fremtid i møde. Vi får ryddet op i vores teknologi og vores applikation, så vi har en mere smidig forretning, der kan være med til at sikre os en større markedsandel,” forklarer han.

Læs mere: Efter voldsomt opkøbstogt: Nu vil EG tjene flere penge

It-koncernen EG's opkøb af Silkeborg Data er også en faktor der spiller ind, mener Johnny Iversen.

“Det har været positivt for os at kunne udnytte den muskelmasse EG har i forhold til at stå alene,” siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen
Læs hvordan en koncern satsede på en adoptiv, clouddreven fremtid – med udgangspunkt i standardisering, fleksibiitet og den eksisterende infrastruktur.