Artikel top billede

Telenor og Telia: Piratdom er en stor sejr for danske telekunder

Telenor og Telia er godt tilfredse med, at Østre Landsret har sat punktum i den kontroversielle sag om advokatfirmaers udsendelse af trusselsbreve til deres kunder.

“En sejr for de danske telekunder.”

Sådan lyder det fra Telia, efter Østre Landsret mandag formiddag afgjorde, at Telia og Telenor ikke er forpligtet til at udlevere personoplysninger om deres kunder.

Det har selskaberne ellers været tvunget til, hvilket forskellige advokatfirmaer har udnyttet til at sende trusselsbreve med beskyldning om pirateri til flere tusinder navngivne kunder.

Men det er altså slut nu, har Østre Landsret afgjort.

“Vi er glade for dommen. Set fra et data-beskyttelses perspektiv er det en vigtig sejr for Telias kunder,” siger Telias administrerende direktør, Morten Bentzen

Teleselskaberne er i Danmark forpligtet til at logge en række personlige data om alle kunder.

Ifølge Telia er det derfor afgørende, at der er klare linier for, hvem disse data skal udleveres til

“ Det er et meget stort ansvar, som vi i Telia tager meget seriøst. Vi udleverer kun data om vores kunder til politiet og kun, hvis der foreligger en dommerkendelse,” lyder det fra Morten Bentzen

Samme melding kommer fra Telenor.

"Dette er en vigtig sejr for vores ret til at beskytte vores kunders data. I Telenor værner vi om vores kunders data og tillid - derfor har det været os magtpåliggende, at vi ikke kan blive pålagt, nærmest per automatik at udlevere stakkevis af persondata om vores kunder, blot for at understøtte nogle private aktører, der er drevet af kommercielle interesse," lyder det fra selskabets juridiske direktør, Mette Eistrøm Krüger.

Også Dansk Erhverv er godt tilfreds.

"Det er helt ude i skoven at tvinge teleselskaber til at masseudlevere kundeoplysninger, der er indsamlet til terrorbekæmpelse, på grundlag af en svag formodning om, at kunderne kunne have anvendt en ulovlig filmtjeneste. Der skal naturligvis slås hårdt ned på ulovlige filmtjenester og brugen af disse, men udlevering af kundeoplysninger er et alvorligt indgreb i den personlige frihed, der kræver en helt særlig begrundelse som terrorbekæmpelse,” lyder det fra Poul Noer, chefkonsulent for rådgivning og videnservice i Dansk Erhverv.

Læs også: Østre Landsret: Telefirmaer skal ikke udlevere kundeadresser til advokater - slut med trusselbreve om pirateri
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere