Artikel top billede

Telenor og Telia: Piratdom er en stor sejr for danske telekunder

Telenor og Telia er godt tilfredse med, at Østre Landsret har sat punktum i den kontroversielle sag om advokatfirmaers udsendelse af trusselsbreve til deres kunder.

“En sejr for de danske telekunder.”

Sådan lyder det fra Telia, efter Østre Landsret mandag formiddag afgjorde, at Telia og Telenor ikke er forpligtet til at udlevere personoplysninger om deres kunder.

Det har selskaberne ellers været tvunget til, hvilket forskellige advokatfirmaer har udnyttet til at sende trusselsbreve med beskyldning om pirateri til flere tusinder navngivne kunder.

Men det er altså slut nu, har Østre Landsret afgjort.

“Vi er glade for dommen. Set fra et data-beskyttelses perspektiv er det en vigtig sejr for Telias kunder,” siger Telias administrerende direktør, Morten Bentzen

Teleselskaberne er i Danmark forpligtet til at logge en række personlige data om alle kunder.

Ifølge Telia er det derfor afgørende, at der er klare linier for, hvem disse data skal udleveres til

“ Det er et meget stort ansvar, som vi i Telia tager meget seriøst. Vi udleverer kun data om vores kunder til politiet og kun, hvis der foreligger en dommerkendelse,” lyder det fra Morten Bentzen

Samme melding kommer fra Telenor.

"Dette er en vigtig sejr for vores ret til at beskytte vores kunders data. I Telenor værner vi om vores kunders data og tillid - derfor har det været os magtpåliggende, at vi ikke kan blive pålagt, nærmest per automatik at udlevere stakkevis af persondata om vores kunder, blot for at understøtte nogle private aktører, der er drevet af kommercielle interesse," lyder det fra selskabets juridiske direktør, Mette Eistrøm Krüger.

Også Dansk Erhverv er godt tilfreds.

"Det er helt ude i skoven at tvinge teleselskaber til at masseudlevere kundeoplysninger, der er indsamlet til terrorbekæmpelse, på grundlag af en svag formodning om, at kunderne kunne have anvendt en ulovlig filmtjeneste. Der skal naturligvis slås hårdt ned på ulovlige filmtjenester og brugen af disse, men udlevering af kundeoplysninger er et alvorligt indgreb i den personlige frihed, der kræver en helt særlig begrundelse som terrorbekæmpelse,” lyder det fra Poul Noer, chefkonsulent for rådgivning og videnservice i Dansk Erhverv.

Læs også: Østre Landsret: Telefirmaer skal ikke udlevere kundeadresser til advokater - slut med trusselbreve om pirateri
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere