Artikel top billede

Foto: Jesse Darland / Unsplash

Ticketmaster skifter papirbilletten ud med ansigtsgenkendelse

Den amerikanske billetvirksomhed ticketmaster, har indgået et samarbejde med et ansigtsgenkendelsesfima med henblik på at skrotte papirbilletten.

Den amerikanske billetdistributør, Ticketmaster, der blandt andet sælger billetter til det nuværende Ishockey VM i Danmark, vil skifte de gamle papirbilletter ud med ansigtsgenkendelse.

Live Nation, der er virksomheden bag Ticketmaster, skriver i sit seneste regnskab, at der er indgået et samarbejde med Blink Identety, der producerer udstyr til ansigtsgenkendelse.

“Vi er glade for at kunne fortælle, at vi har indledt et samarbejde med Blink Identity, der arbejde med førsteklasses teknologi inden for ansigtsgenkendelses. Det giver os mulighed for at matche din billet med et billede af dig, og giver dig mulig for at gå direkte ind til showet," skriver Live Nation i meddelelsen.

Du kan læse hele meddelelsen her.

Gå direkte igennem

Ifølge Blink Identety behøver deres kunder hverken at stoppe op eller kigge ind i kameraet. Fremtidige koncertgæster kan altså gå direkte ind til arrangementet uden at skulle stå i kø for at vise sin billet.

Herefter matcher Blink Identety billedet med en stor database, der kan se, om du har købt billet til arrangementet.

Det er endnu uvist om ansigtsgenkendelsen bliver oblikatorisk for alle Live Nations kunder eller, om det i første omgang kun er en service til de kunder, der ønsker at skrotte papirbilletten.

Ansigtsgenkendelse bliver stadig større

Brugen af ansigtsgensgenkendels er stadig stigende. De store techgiganter som Facebook, Apple og Google bruger allerede teknologien i et vist omfang.

Også mange af verdens lufthavne bruger man allerede ansigtsgenkendelse til at registrere passagerer, der rejser igennem lufthavnen. Det bliver blandt andet brugt i Københavns Lufthavn Kastrup, hvor det blev indviget i 2016.

Læs også: Video: Sikkerhedsekspert hacker ansigtsgenkendelsen i iPhone X med en maske

Læs også: Sådan fungerer Apples nye Face ID: Skal erstatte den velkendte fingerskanner med ansigtsgenkendelse

Læs også: Automatisk paskontrol i Kastrup Lufthavn er klar til påske
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere