Artikel top billede

Foto: Jesse Darland / Unsplash

Ticketmaster skifter papirbilletten ud med ansigtsgenkendelse

Den amerikanske billetvirksomhed ticketmaster, har indgået et samarbejde med et ansigtsgenkendelsesfima med henblik på at skrotte papirbilletten.

Den amerikanske billetdistributør, Ticketmaster, der blandt andet sælger billetter til det nuværende Ishockey VM i Danmark, vil skifte de gamle papirbilletter ud med ansigtsgenkendelse.

Live Nation, der er virksomheden bag Ticketmaster, skriver i sit seneste regnskab, at der er indgået et samarbejde med Blink Identety, der producerer udstyr til ansigtsgenkendelse.

“Vi er glade for at kunne fortælle, at vi har indledt et samarbejde med Blink Identity, der arbejde med førsteklasses teknologi inden for ansigtsgenkendelses. Det giver os mulighed for at matche din billet med et billede af dig, og giver dig mulig for at gå direkte ind til showet," skriver Live Nation i meddelelsen.

Du kan læse hele meddelelsen her.

Gå direkte igennem

Ifølge Blink Identety behøver deres kunder hverken at stoppe op eller kigge ind i kameraet. Fremtidige koncertgæster kan altså gå direkte ind til arrangementet uden at skulle stå i kø for at vise sin billet.

Herefter matcher Blink Identety billedet med en stor database, der kan se, om du har købt billet til arrangementet.

Det er endnu uvist om ansigtsgenkendelsen bliver oblikatorisk for alle Live Nations kunder eller, om det i første omgang kun er en service til de kunder, der ønsker at skrotte papirbilletten.

Ansigtsgenkendelse bliver stadig større

Brugen af ansigtsgensgenkendels er stadig stigende. De store techgiganter som Facebook, Apple og Google bruger allerede teknologien i et vist omfang.

Også mange af verdens lufthavne bruger man allerede ansigtsgenkendelse til at registrere passagerer, der rejser igennem lufthavnen. Det bliver blandt andet brugt i Københavns Lufthavn Kastrup, hvor det blev indviget i 2016.

Læs også: Video: Sikkerhedsekspert hacker ansigtsgenkendelsen i iPhone X med en maske

Læs også: Sådan fungerer Apples nye Face ID: Skal erstatte den velkendte fingerskanner med ansigtsgenkendelse

Læs også: Automatisk paskontrol i Kastrup Lufthavn er klar til påske
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere