Artikel top billede

Datatilsynet langer ud efter region: Region Syddanmark sløser med kontrol af persondata

Der har ikke været god nok kontrol med sikkerheden hos Region Syddanmark. Regionen har nemlig ikke levet op til persondataloven har Datatilsynet afgjort.

Region Syddanmark har ikke haft styr på sikkerheden hos Rambøll, der håndterer regionens persondata.

Sådan lyder det i en afgørelse fra Datatilsynet, der ikke mener at regionen lever op til persondataloven.

“Datatilsynet finder det meget beklageligt, at Region Syddanmark ikke har levet op til persondatalovens krav om indgåelse af en databehandleraftale og kontrol med databehandleren Rambøll. Region Syddanmark har efter Datatilsynets opfattelse derfor ikke levet op til kravene i persondatalovens § 42, stk. 1, og stk. 2.,” står der i afgørelsen.

Læs også: Region Nordjylland aner ikke om den overholder vigtig del af persondataloven: "Vi tager det ud fra almindelig sund fornuft"

Region Syddanmark har nemlig indgået en aftale med Rambøll om, at konsulentvirksomheden skal håndtere persondata for regionen.

Men Region Syddanmark har ikke haft en skriftelig aftale fra 2012 til 2016 med Rambøll eller ført kontrol med sikkerheden hos konsulentfirmaet.

Og det er ikke godt nok, lyder det nu fra Datatilsynet.

I afgørelsen forklarer Region Syddanmark at efter afgørelsen overvejer regionen at oprette en stilling, der skal sikre, at der i fremtiden bliver ført tilsyn med de parter, der håndterer personoplysninger for Region Syddanmark.

Sikkerheden halter også hos andre regioner

Region Syddanmark er dog ikke den eneste region, hvor det kniber med at overholde persondataloven.

I marts måned i år kom der nemlig en afgørelse fra Datatilsynet, hvor Region Hovedstaden fik kritik af tilsynet, fordi ansatte på Rigshospitalet Glostrup brugte en google-kalender til at dele oplysninger om flere patienter.

Det kan du læse mere om her: Region Hovedstaden fanget i brud på persondataloven: Brugte Google-kalender til at håndtere oplysninger om kræftpatienter

Læs også: Danske regioners it-sikkerhed sejler: 27.000 medarbejdere har admin-rettigheder i en af regionerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere