Interne mails:Netcompany har kendt til datatyveri lang tid før offentligheden fik det at vide

Artikel top billede

Datatilsynet langer ud efter region: Region Syddanmark sløser med kontrol af persondata

Der har ikke været god nok kontrol med sikkerheden hos Region Syddanmark. Regionen har nemlig ikke levet op til persondataloven har Datatilsynet afgjort.

Region Syddanmark har ikke haft styr på sikkerheden hos Rambøll, der håndterer regionens persondata.

Sådan lyder det i en afgørelse fra Datatilsynet, der ikke mener at regionen lever op til persondataloven.

“Datatilsynet finder det meget beklageligt, at Region Syddanmark ikke har levet op til persondatalovens krav om indgåelse af en databehandleraftale og kontrol med databehandleren Rambøll. Region Syddanmark har efter Datatilsynets opfattelse derfor ikke levet op til kravene i persondatalovens § 42, stk. 1, og stk. 2.,” står der i afgørelsen.

Læs også: Region Nordjylland aner ikke om den overholder vigtig del af persondataloven: "Vi tager det ud fra almindelig sund fornuft"

Region Syddanmark har nemlig indgået en aftale med Rambøll om, at konsulentvirksomheden skal håndtere persondata for regionen.

Men Region Syddanmark har ikke haft en skriftelig aftale fra 2012 til 2016 med Rambøll eller ført kontrol med sikkerheden hos konsulentfirmaet.

Og det er ikke godt nok, lyder det nu fra Datatilsynet.

I afgørelsen forklarer Region Syddanmark at efter afgørelsen overvejer regionen at oprette en stilling, der skal sikre, at der i fremtiden bliver ført tilsyn med de parter, der håndterer personoplysninger for Region Syddanmark.

Sikkerheden halter også hos andre regioner

Region Syddanmark er dog ikke den eneste region, hvor det kniber med at overholde persondataloven.

I marts måned i år kom der nemlig en afgørelse fra Datatilsynet, hvor Region Hovedstaden fik kritik af tilsynet, fordi ansatte på Rigshospitalet Glostrup brugte en google-kalender til at dele oplysninger om flere patienter.

Det kan du læse mere om her: Region Hovedstaden fanget i brud på persondataloven: Brugte Google-kalender til at håndtere oplysninger om kræftpatienter

Læs også: Danske regioners it-sikkerhed sejler: 27.000 medarbejdere har admin-rettigheder i en af regionerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere