Artikel top billede

Hver tredje danske SMV har ikke styr på den mest basale it-sikkerhed

39 procent af de danske SMV'er har ikke styr på grundlæggende it-sikkerhed som løbende opdateringer og backup.

Det står sløjt til med sikkerheden for de små og mellemstore virksomheder.

39 procent af virksomhederne har ikke styr på den mest basale it-sikkerhed som systematisk opdateringer og backup.

Det viser en ny rapport, som Deloitte har lavet for Erhvervsstyrelsen.

Ifølge rapporten, har mange virksomheder ikke noget overblik over, hvilken risiko de står over for, og derfor ved de heller ikke, hvordan de kan skærme sig imod den.

Læs også: It-sikkerheden sejler alvorligt i Rigspolitiet: Forsømmer vigtige kontroller og sender data til USA uden tilladelse

Af de kanp 40 procent, der ikke har godt nok styr på sikkerheden, svarer 72 procent af dem, at de behandler forretningskritiske data. Hvis disse virksomheder bliver udsat for et hackerangreb, vil de altså miste data, der er afgørende for, at de kan drive deres forretning.

16 procent må lukke, hvis de bliver hacket

Ifølge rapporten, står det så skidt til med sikkerheden, at 20 procent af de danske SMV'er må dreje nøglen om og lukke, hvis de skulle få stjålet forretningskritiske data.

De lækkede forretningsdata vil nemlig betyde, at virksomhedens forretningsdata ville kunne kopieres af eller sælges til konkurrenter.

Et hackerangreb vil altså betyde langt mere end bare en ekstra udgift for hver femte danske SMV.

Mere lovgivning om it-sikkerhed

Rapporten peger på, at løsningen kan findes i større hjælp fra myndighederne. Større krav fra lovgivningen er et af de parametre, som man, ifølge rapporten, skal kigge på for at få SMV'erne til at styrke it-sikkerheden.

Læs også: Derfor har danske kommuner elendig data-sikkerhed: Kompetencerne forsvandt for 10 år siden

Virksomhederne selv er dog ikke vilde med tanken om, at lovgivningen bliver strammet endnu mere på sikkerhedsområdet.

Ifølge rapporten, foreslår flere virksomheder, at myndighederne skal blive bedre til at lave vejledninger, der kan hjælpe de små og mellemstore virksomheder med at få et overblik over nødvendigheden af en god it-sikkerhed.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere