Artikel top billede

Løfter sløret på nyt site: Her kan du se og downloade alle de data, som Apple har på dig

Apple har oprettet et helt nyt privacy-website, hvor brugerne får let adgang til at downloade, slette og redigere i deres data.

For at imødekomme kravene i EU’s nye persondata-forordning, GDPR, har Apple nu lanceret et nyt privacy-site, der gør, at du på simpel vis får adgang til alle de data, som den amerikanske gigant har om dig.

Det skriver Apple-mediet 9to5mac.

På den nye side kan du blandt andet downloade data, der relaterer sig til din aktivitet i App Store, dine enheders købs- og support-historik og oplysninger om de data, som du gennem tiden har haft gemt på Apples iCloud.

Du skal dog være opmærksom på, at især filerne, der vedrører dine data i iCloud kan være ganske store og derfor vil tage lang tid at downloade.

Læs også: Apple rydder op i App Store: Fjerner apps der deler dine lokationsdata med tredjeparter

Få let adgang til at slette data

Den nye privacy-side giver dig desuden let adgang til at slette eller deaktivere din Apple-konto, og du får ligeledes adgang til at redigere i de data, som Apple opbevarer om dig.

En sletning betyder, at Apple permanent fjerner alle data om dig, mens en deaktivering betyder, at du lukker ned for alle dine Apple-relaterede tjenester, men Apple beholder dine data, og du vil således fortsat have muligheden for at genoprette din konto.

I første omgang er den nye side kun tilgængelig for borgere i Europa, men de nye privacy-muligheder vil i de kommende måneder også blive udrullet til borgere i resten af verden.

Apples privacy-side har adressen privacy.apple.com, og du skal logge ind med dit Apple-id for at få adgang til mulighederne.

Læs også: Facebook vil udrulle EU's skrappe GDPR-regler til alle Facebook-brugere i verden




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere