Artikel top billede

Razer nye Blade (2018) klemmer en fuld 15,6 tommers gamer-maskine ned i et 14 tommers format

Ugen i tech: Verdens mindste power-laptop, MacBook Pro kræfter til mobilen og nyheder fra Apples WWDC lige om hjørnet

De nyeste gamer-laptops fra Razer og HP ser lovende ud, mens der ser ud til at ske interessante udviklinger i tablet og smartphonemarkedet.

En proper gaming-laptop har nærmest altid været synonym med en krabat af en maskine, som gør opmærksom på sig med et stort kabinet, en masse blinkende LED’er kombineret med en masse regnekraft.

Razers nyeste inkarnation af Blade-laptopen trækker dog tingene i en anden retning, ved at koge et 15,6 tommer stort display ned i en 14-tommers laptop-kabinet.

Det lille mirakel sker ved, at kanterne omkring displayet er barberede ned til det minimale. Selve displayet kommer i to varianter 4K (60Hz) eller Full HD (144Hz).

Som maskine vil den dog yde som en af de bedre laptops i gaming-genren. Razer Blade kan konfigureres med op til seks processorkerner, et Nvidia 1070 MaxQ grafikkort, 32GB RAM og op til 2TB SSD.

Maskinen vejer i alt 2 kilogram, byder på et 80Wh stort batteri og kan udvides via sine tre USB-porte, heraf en USB-C port med Thunderbolt 3 support.

Den bliver ikke billig, for priserne debuterer ved 1.899 amerikanske dollar, mens dyreste konfiguration løber op i 2.999 amerikanske dollar. Det svarer til henholdsvis 12.100 og 19.100 kroner før eventuel told og moms.

HP Omen 15 (2018)

Lyder det for dyrt, har HP denne uge præsenteret et billigere alternativ med sine nye Omen 15 serie.

Her diskes der også op med både Quad-core og hexa-core processorer fra Intel, op til 32GB RAM og et Nvidia 1070 Max-Q grafik i et kabinet der har fået klemt et 15,6 tommers display i et markant mindre kabinet end sidste år.

Displayet her kan ligeledes vælges i enten fulde 4K (60Hz) eller Full HD (144Hz).

Prisen bliver til gengæld en anden, med debutpriser fra 980 amerikanske dollars – godt 6.400 kroner før afgifter.

Flere kræfter til mobilen

Britiske ARM, som i dag designer nogle af de processorer-komponenter der i dag finder vej til blandt andre Samsungs toptelefoner, kunne denne uge præsentere deres mest ambitiøse arkitektur nogensinde: Cortex A76 processor-designet.

Ydelsen vil, ifølge ARM selv, bringe laptop-lignende performance til mobilmarkedet.

Her anslår chef-udvikler Mike Filippo til Ars Technica, at Cortex A76-baserede processorer vil matche eksisterende laptops med Core i5-7300 processorer fra Intel.

Det er selvsamme processorer som i dag findes i Apples billigste MacBook Pro variant. Intel har siden lanceret den kraftigere 8. generation Core-processorer, men disse er ikke at finde i Apples line-up endnu.

Apple WWDC 2018

For Apple-entusiaster er selskabets årlige udviklermesse en af årets store begivenheder fra selskabet. Og nu er der kun få timer til, at Tim Cook og Co. Introducerer omverdenen for det nyeste software fra selskabet.

Som tidligere messer, kan der forventes introduktioner af nye versioner af henholdsvis iOS til iPhone og iPad, MacOS til Mac-linjen samt en opdatering af både WatchOS og tvOS.

Messen kickstartes klokken 19.00 dansk tid mandag den 4. juni, hvor hele Keynoten vil kunne livestreames her på Apples hjemmeside.

Mens Apple utvivlsomt vil byde på ny software, er det altid mere usikkert, hvorvidt selskabet også vil benytte lejligheden til at udvide produktporteføljen.

Ved tidligere udgaver af WWDC-messe har Apple slet ikke lanceret noget hardware, men ved sidste års WWDC-messe var producenten rundhåndet med nyhederne. Der fik selskabet præsenteret deres spritnye HomePod samt iMac Pro, mens der samtidig kom store opdateringer af både iPad Pro, MacBoook og MacBook Pro.

Verserende rygter, som netmediet Macworld har samlet op, går på, at en ny iPad Pro generation er i støbeskeen, mens en afløser til den kompakte iPhone SE også nævnes som en mulighed. Apples laptops står også overfor en stor opdatering, med opgraderet quad-core og hexa-core processorer og endda en mulig introduktion af en større MacBook med 13 tommer display til eventet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere