Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Borgere raser over konsekvenser af nyt Esbjerg-datacenter: Vil kæmpe imod med næb og klør

Det kommende mega-datacenter i Esbjerg får betydning for den lokale infrastruktur, og det skaber utilfredshed hos en række borgere.

Et nyt stort datacenter, der efter planen skal opføres ved byen Andrup udenfor Esbjerg, betyder, at en stor vej i lokalområdet vil blive nedlagt.

Det skriver JyskeVestkysten, der kan berette, at planerne om at nedlægge vejen har skabt stor utilfredshed i en lokal Facebook-gruppe, hvor en række borgere nu forbereder en indsigelse til kommunen.

”Den vej skal bare ikke lukkes. Så der må kæmpes med næb og klør her," skriver Nanna Christensen i en debattråd i Facebook-gruppen "For os der bor i Andrup og Skads."

Læs også: Nyt gigant-datacenter kan være på vej til Danmark: Stor aktivitet på grund ved Esbjerg

Hun får opbakning fra flere borgere, men med til historien hører dog også, at flere borgere udtrykker deres glæde over udsigten til, at datacenteret kan skabe arbejdspladser i området.

Datacentre mødes af nabo-protester

Det er ikke første gang, at et datacenter skaber utilfredshed hos naboerne.

I forbindelse med Apples datacenter i Aabenraa talte Computerworld med adskillige naboer, der frygtede, at de i forbindelse med opførelsen af datacenteret vil komme til at leve i et mangeårigt støjhelvede, der vil gøre deres boliger usælgelige.

Læs også: Naboer til nyt Apple-datacenter i Aabenraa frygter larm, støj og tung trafik: "Det er jo en katastrofe, og vores huse bliver umulige at sælge"

“Vi kommer til at bo midt på en enorm byggeplads, hvor der vil blive bygget 24 timer i døgnet i 365 dage om året. Det er jo ikke bare et parcelhus, der skal opføres. Vi har fået at vide, at der kan komme op mod 500 lastvogne forbi om dagen, mens der bliver bygget på grunden. Samtidig kan vi forvente, at der vil gå 10 - 15 år før datacenteret er fuldt udbygget. Det er jo en katastrofe, og vores huse bliver umulige at sælge,” sagde Claus Lorentzen, der bliver nabo til Apples datacenter i Aabenraa, til Computerworld sidste år.

I den irske by Athenry i Galway i det vestlige Irland blev Apples planer om at anlægge et datacenter mødt af voldsomme protester, der endte i den irske højesteret og førte til så store forsinkelser af byggeprojektet, at Apple endte med at skrinlægge sine datacenter planer.

Læs også:
Apple dropper byggeri af kæmpe datacenter i Irland efter flere års juridisk tovtrækkeri
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere