Artikel top billede

Ubers elcykler triller ind i Europa

Uber lancerer sin nyligt købte elcykeltjeneste Jump i Berlin henover i sommeren. I løbet af de kommende måneder skal en række europæiske byer følge trop.

Den tyske hovedstad, Berlin, bliver den første europæiske by til at stifte bekendtskab med Ubers nye elcykeltjeneste Jump.

Onsdag blev det klart, at tjenesten vil være oppe at køre i Berlin, inden sommeren er ovre. Herefter er det planen, at en række andre europæiske byer skal følge efter.

Det skriver Bloomberg.

"Når du stiger på disse cykler, føler du dig som Superman," lød det onsdag fra Ubers administrerende direktør Dara Khosrowshahi, på en teknologikonference i Berlin.

"Det her kan potentielt erstatte turene med Uber, så vi kan blive større end blot at være en biltjeneste. I stedet kan vores service omhandle mobilitet i byer, og vi kan hjælpe med at løse de trafikale udfordringer, som alle byer oplever," lød det videre fra Uber-bossen.

Alt foregår via app

Elcyklerne har indtil videre kun været at finde i de amerikanske byer San Francisco, Washington DC og Sacramento.

Prisen ligger på omkring 1 dollar for et kvarters kørsel.

Tjenesten fungerer ved, at elcyklen findes ved hjælp af en app, som man kender det fra den klassiske Uber-tjeneste.

Herefter kan man reservere elcyklen, ligesom det fremgår, hvor man kan stille elcyklen, når man er færdig med at bruge den.

Uber opkøbte Jump i april for mere end 100 millioner dollar, svarende til over 600 millioner kroner, som et led i strategien om ikke kun at være en tjeneste baseret på bil-service.

Det sker efter Ubers klassiske kørselstjeneste er blevet reguleret i en række europæiske lande, hvilket har resulteret i, at selskabet har trukket sig ud af de pågældende lande, herunder Danmark.

Og det er ikke kun elcyklerne, som Uber forsøger at udbrede.

Onsdag kom det også frem, at Ubergreen, som er Ubers elbilstjeneste, kommer til Berlin senere på året.

Lige nu er den tjeneste kun tilgængelig i Munchen.

Negativ omtale

Udmeldingerne kommer efter nogle måneder med en del negativ omtale for Uber, efter en selvkørende Uber-bil i marts påkørte amerikanske Elaine Herzberg med 63 kilometer i timen i Phoenix-området, hvilket dræbte den 49-årige fodgænger.

Det har efterfølgende fået Uber til at suspendere al kørsel med de selvkørende biler.

Det kan du læse mere om her: Uber suspenderer alle test-kørsler efter første trafikdrab med selvkørende Volvo

Læs også: Alt tyder på, at det var Ubers software, der forårsagede fatal påkørsel




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

SAP Project Manager

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

IAM-medarbejder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere