Stifter bliver arbejdende bestyrelsesformand:Michael Holm stopper som direktør for Systematic

Artikel top billede

Ubers elcykler triller ind i Europa

Uber lancerer sin nyligt købte elcykeltjeneste Jump i Berlin henover i sommeren. I løbet af de kommende måneder skal en række europæiske byer følge trop.

Den tyske hovedstad, Berlin, bliver den første europæiske by til at stifte bekendtskab med Ubers nye elcykeltjeneste Jump.

Onsdag blev det klart, at tjenesten vil være oppe at køre i Berlin, inden sommeren er ovre. Herefter er det planen, at en række andre europæiske byer skal følge efter.

Det skriver Bloomberg.

"Når du stiger på disse cykler, føler du dig som Superman," lød det onsdag fra Ubers administrerende direktør Dara Khosrowshahi, på en teknologikonference i Berlin.

"Det her kan potentielt erstatte turene med Uber, så vi kan blive større end blot at være en biltjeneste. I stedet kan vores service omhandle mobilitet i byer, og vi kan hjælpe med at løse de trafikale udfordringer, som alle byer oplever," lød det videre fra Uber-bossen.

Alt foregår via app

Elcyklerne har indtil videre kun været at finde i de amerikanske byer San Francisco, Washington DC og Sacramento.

Prisen ligger på omkring 1 dollar for et kvarters kørsel.

Tjenesten fungerer ved, at elcyklen findes ved hjælp af en app, som man kender det fra den klassiske Uber-tjeneste.

Herefter kan man reservere elcyklen, ligesom det fremgår, hvor man kan stille elcyklen, når man er færdig med at bruge den.

Uber opkøbte Jump i april for mere end 100 millioner dollar, svarende til over 600 millioner kroner, som et led i strategien om ikke kun at være en tjeneste baseret på bil-service.

Det sker efter Ubers klassiske kørselstjeneste er blevet reguleret i en række europæiske lande, hvilket har resulteret i, at selskabet har trukket sig ud af de pågældende lande, herunder Danmark.

Og det er ikke kun elcyklerne, som Uber forsøger at udbrede.

Onsdag kom det også frem, at Ubergreen, som er Ubers elbilstjeneste, kommer til Berlin senere på året.

Lige nu er den tjeneste kun tilgængelig i Munchen.

Negativ omtale

Udmeldingerne kommer efter nogle måneder med en del negativ omtale for Uber, efter en selvkørende Uber-bil i marts påkørte amerikanske Elaine Herzberg med 63 kilometer i timen i Phoenix-området, hvilket dræbte den 49-årige fodgænger.

Det har efterfølgende fået Uber til at suspendere al kørsel med de selvkørende biler.

Det kan du læse mere om her: Uber suspenderer alle test-kørsler efter første trafikdrab med selvkørende Volvo

Læs også: Alt tyder på, at det var Ubers software, der forårsagede fatal påkørsel
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere