Artikel top billede

Ingen af Googles 85.000 medarbejdere har været ramt af phishing-angreb i mere end halvandet år: Hemmeligheden er en fysisk nøgle

Siden begyndelsen af 2017 er ingen af Googles mere end 85.000 ansatte blevet ramt af et phishing-angreb på medarbejdernes mail. Det skyldes en fysisk nøgle til at åbne udvalgte programmer.

En kæmpe virksomhed som Google med flere tusinde ansatte er særlig eksponeret for hackere, der forsøger at få en af de mange medarbejdere til at klikke på et inciferet link i en mail.

Alligevel har Google undgået alle forsøg på phishing-mails siden begyndelsen af 2017, ved at indføre fysiske sikkerhedsnøgler, der skal bruges som to-faktor godkendelse i stedet for passwords og engangskoder.

Det skriver krebs on security.

Det betyder, at der er en lang række programmer og informationer man ikke kan åbne medmindre man fysisk sidder foran computeren.

Læs også: Fup med GDPR-besøg er langt fra unikt: Sådan sniger hackerne sig ind i din virksomhed

“Vi har ikke haft en eneste sag om nogen der har overtaget en konto, siden vi inførte sikkerhedsnøglen,” siger en talsperson fra Google til det amerikanske medie.

Når medarbejderne bruger to-faktor godkendelse kræver det nemlig, at hackerne ikke alene får adgang til brugerens primære password, men også adgang til den anden faktor.

Læs også: Hver eneste medarbejder er en afgørende brik: Lad os hjælpe alle vores kolleger til mere sikker it-adfærd

Det kan være en sms med en engangskode, du skal indtaste for at åbne programmet.

To-faktor godkendelse anbefales til alle

To-faktor godkendelse er ellers ikke nogen særlig løsning. Det er faktisk en af rigsrevisionens anbefalinger til god it-sikkerhed, at man sørger for at bruge to-faktor godkendelse på medarbejders mails.

Læs også: Cyberkriminalitet for dummies: Ny generation af gør-det-selv phishing-kit gør det muligt for alle at blive phishere

"Uden 2-faktor login er det nemmere for en hacker at få adgang til institutionernes interne e-mailløsninger, hvis hackeren allerede har fået adgang til én eller flere medarbejderes password," står der i Rigsrevisionens seneste beretningen om beskyttelse mod ransomware angreb.

Men de fleste virksomheder og organisationer bruger altså en digital to-faktor godkendelse, der dermed stadig kan hackes, men som dog besværliggører arbejdet for hackerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere