Artikel top billede

Ingen af Googles 85.000 medarbejdere har været ramt af phishing-angreb i mere end halvandet år: Hemmeligheden er en fysisk nøgle

Siden begyndelsen af 2017 er ingen af Googles mere end 85.000 ansatte blevet ramt af et phishing-angreb på medarbejdernes mail. Det skyldes en fysisk nøgle til at åbne udvalgte programmer.

En kæmpe virksomhed som Google med flere tusinde ansatte er særlig eksponeret for hackere, der forsøger at få en af de mange medarbejdere til at klikke på et inciferet link i en mail.

Alligevel har Google undgået alle forsøg på phishing-mails siden begyndelsen af 2017, ved at indføre fysiske sikkerhedsnøgler, der skal bruges som to-faktor godkendelse i stedet for passwords og engangskoder.

Det skriver krebs on security.

Det betyder, at der er en lang række programmer og informationer man ikke kan åbne medmindre man fysisk sidder foran computeren.

Læs også: Fup med GDPR-besøg er langt fra unikt: Sådan sniger hackerne sig ind i din virksomhed

“Vi har ikke haft en eneste sag om nogen der har overtaget en konto, siden vi inførte sikkerhedsnøglen,” siger en talsperson fra Google til det amerikanske medie.

Når medarbejderne bruger to-faktor godkendelse kræver det nemlig, at hackerne ikke alene får adgang til brugerens primære password, men også adgang til den anden faktor.

Læs også: Hver eneste medarbejder er en afgørende brik: Lad os hjælpe alle vores kolleger til mere sikker it-adfærd

Det kan være en sms med en engangskode, du skal indtaste for at åbne programmet.

To-faktor godkendelse anbefales til alle

To-faktor godkendelse er ellers ikke nogen særlig løsning. Det er faktisk en af rigsrevisionens anbefalinger til god it-sikkerhed, at man sørger for at bruge to-faktor godkendelse på medarbejders mails.

Læs også: Cyberkriminalitet for dummies: Ny generation af gør-det-selv phishing-kit gør det muligt for alle at blive phishere

"Uden 2-faktor login er det nemmere for en hacker at få adgang til institutionernes interne e-mailløsninger, hvis hackeren allerede har fået adgang til én eller flere medarbejderes password," står der i Rigsrevisionens seneste beretningen om beskyttelse mod ransomware angreb.

Men de fleste virksomheder og organisationer bruger altså en digital to-faktor godkendelse, der dermed stadig kan hackes, men som dog besværliggører arbejdet for hackerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere