Artikel top billede

Små integrerede kredsløb til IoT-brug er blevet en mangelvare

Komponentkrise presser danske virksomheder: Leveringstider er tredoblede

Smart-dimser som intelligente kaffemaskiner og termostater vinder frem. De bygger på komponenter, som er ved at blive en mangelvare. Det giver store udfordringer til danske virksomheder.

Når bilen eller termostaten skal tale med mobilen, for på forhånd at sikre den perfekte temperatur i BMW’en eller sommerhuset, kræver det en bunke elektronik at holde de smarte ting kørende.

De intelligente løsninger breder sig i dag med sådan et hast, at det volder problemer igennem hele forsyningskæden – og de danske virksomheder går ikke fri.

Elektroniske komponenter som i 2016 kunne bestilles og leveres på mellem 10 og 14 uger er nu mellem 28 og 40 uger om at nå frem, skriver Finans.dk.

Hos den Skive-baserede producent af styrings- og instrumenteringsløsninger, DEIF, er komponent-tørken til at tage og føle på. Til Finans.dk fortæller Senior VP Chanette Nyrup Oksborg om drastiske ændringer til de sædvanligt fem uger lange produktionsplaner:

”I dag kigger vi en eller maksimalt to uger frem. Vi arbejder ekstremt kortsigtet, for vi ved simpelthen ikke, hvad det er for nogle komponenter, vi ikke kan få i morgen,” siger hun og fortsætter:

”Vi lægger ordrer ud, som vi plejer, med den horisont, vi plejer, giver kunderne forecasts som vi plejer, og alt ruller. Dagen før komponenterne skal leveres, får vi så at vide, at det kan de ikke blive. Eller vi har måske bestilt 10.000 komponenter, og vi kan kun få 1.000. Vi begynder at mærke forsinkelser, og så udvikler det sig til, at vi slet ikke kan få varer.”

Bilindustrien udpeges som en af de helt store aftagere af de essentielle komponenter. Med en stadig støre brug af elektroniske komponenter i moderne biler, presses markedet.

Se også: Tesla når vigtig milepæl på falderebet: ”Nu er selskabet en rigtig bilproducent”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere