Artikel top billede

Små integrerede kredsløb til IoT-brug er blevet en mangelvare

Komponentkrise presser danske virksomheder: Leveringstider er tredoblede

Smart-dimser som intelligente kaffemaskiner og termostater vinder frem. De bygger på komponenter, som er ved at blive en mangelvare. Det giver store udfordringer til danske virksomheder.

Når bilen eller termostaten skal tale med mobilen, for på forhånd at sikre den perfekte temperatur i BMW’en eller sommerhuset, kræver det en bunke elektronik at holde de smarte ting kørende.

De intelligente løsninger breder sig i dag med sådan et hast, at det volder problemer igennem hele forsyningskæden – og de danske virksomheder går ikke fri.

Elektroniske komponenter som i 2016 kunne bestilles og leveres på mellem 10 og 14 uger er nu mellem 28 og 40 uger om at nå frem, skriver Finans.dk.

Hos den Skive-baserede producent af styrings- og instrumenteringsløsninger, DEIF, er komponent-tørken til at tage og føle på. Til Finans.dk fortæller Senior VP Chanette Nyrup Oksborg om drastiske ændringer til de sædvanligt fem uger lange produktionsplaner:

”I dag kigger vi en eller maksimalt to uger frem. Vi arbejder ekstremt kortsigtet, for vi ved simpelthen ikke, hvad det er for nogle komponenter, vi ikke kan få i morgen,” siger hun og fortsætter:

”Vi lægger ordrer ud, som vi plejer, med den horisont, vi plejer, giver kunderne forecasts som vi plejer, og alt ruller. Dagen før komponenterne skal leveres, får vi så at vide, at det kan de ikke blive. Eller vi har måske bestilt 10.000 komponenter, og vi kan kun få 1.000. Vi begynder at mærke forsinkelser, og så udvikler det sig til, at vi slet ikke kan få varer.”

Bilindustrien udpeges som en af de helt store aftagere af de essentielle komponenter. Med en stadig støre brug af elektroniske komponenter i moderne biler, presses markedet.

Se også: Tesla når vigtig milepæl på falderebet: ”Nu er selskabet en rigtig bilproducent”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere