Artikel top billede

Uber stopper udviklingen af selvkørende lastbiler

Uber melder ud, at selskabet vil stoppe udviklingen af selvkørende lastbiler og nu kun vil fokusere teknologien mod biler.

Det har længe set ud som om Uber ville kaste sig aggressivt ind i kampen om markedet for selvkørende lastbiler og godstransport.

I 2016 betalte Uber blandt andet 4,7 milliarder kroner for den californiske opstartsvirksomhed Otto, der udvikler teknologi til selvkørende lastbiler.

Men ifølge Reuters.com melder selskabet nu, at det trækker sig ud af markedet for selvkørende lastbiler og i stedet vil fokusere sin teknologi mod biler.

"Vi mener, at vores teams samlede energi og ekspertise med fokus på (selvkørende biler) er den bedste vej fremad," udtaler Eric Meyhofer, head of Uber Advanced Technologies Group.

Kursændring

Stifteren af det Uber-ejede Otto, Lior Ron, har ellers tidligere til Wired, udtrykt, at Uber ville være en betydelig spiller på markedet for lastbiler og godstransport, hvor han dengang forudsagde, at det kunne udvikle sig til at blive selvkørende tog, der cruiser på motorvejene på et sæt skinner af software.

I 2016 gjorde Uber sig også bemærket, da selskabet sendte en selvkørende Volvo-lastbil på gaden, udstyret med virksomhedens teknologi, som tilbagelagde 190 kilometer med 2.000 kasser Budweiser-øl i lasten.

Du kan læse mere om det og se videoen af noget af turen her: Uber sender selvkørende lastbil på gaden: Leverer 2.000 kasser bajere

Medarbejdere flytter til andre afdelinger

Men nu vælger Uber altså at drosle ned på sine ambitioner om for alvor at sende selvkørende lastbiler på gaden og markedet.

Det sker, selvom markedet for selvkørende biler og lastbiler er i rivende udvikling med andre konkurrenter som Tesla, Aphabets Waymo såvel som traditionelle bilfabrikanter som General Motors og Ford.

Uber oplyser at selskabet vil flytte medarbejdere, der arbejder med selvkørende lastbiler til andre interne roller indenfor udviklingen af selvkørende teknologi.

Uber har allerede appen, Uber Freight, der forbinder lastbilchauffører og shipping. Uber Freight bliver ikke berørt af beslutningen, melder Uber.

Læs også: Uber suspenderer alle test-kørsler efter første trafikdrab med selvkørende Volvo
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere