Artikel top billede

Uber stopper udviklingen af selvkørende lastbiler

Uber melder ud, at selskabet vil stoppe udviklingen af selvkørende lastbiler og nu kun vil fokusere teknologien mod biler.

Det har længe set ud som om Uber ville kaste sig aggressivt ind i kampen om markedet for selvkørende lastbiler og godstransport.

I 2016 betalte Uber blandt andet 4,7 milliarder kroner for den californiske opstartsvirksomhed Otto, der udvikler teknologi til selvkørende lastbiler.

Men ifølge Reuters.com melder selskabet nu, at det trækker sig ud af markedet for selvkørende lastbiler og i stedet vil fokusere sin teknologi mod biler.

"Vi mener, at vores teams samlede energi og ekspertise med fokus på (selvkørende biler) er den bedste vej fremad," udtaler Eric Meyhofer, head of Uber Advanced Technologies Group.

Kursændring

Stifteren af det Uber-ejede Otto, Lior Ron, har ellers tidligere til Wired, udtrykt, at Uber ville være en betydelig spiller på markedet for lastbiler og godstransport, hvor han dengang forudsagde, at det kunne udvikle sig til at blive selvkørende tog, der cruiser på motorvejene på et sæt skinner af software.

I 2016 gjorde Uber sig også bemærket, da selskabet sendte en selvkørende Volvo-lastbil på gaden, udstyret med virksomhedens teknologi, som tilbagelagde 190 kilometer med 2.000 kasser Budweiser-øl i lasten.

Du kan læse mere om det og se videoen af noget af turen her: Uber sender selvkørende lastbil på gaden: Leverer 2.000 kasser bajere

Medarbejdere flytter til andre afdelinger

Men nu vælger Uber altså at drosle ned på sine ambitioner om for alvor at sende selvkørende lastbiler på gaden og markedet.

Det sker, selvom markedet for selvkørende biler og lastbiler er i rivende udvikling med andre konkurrenter som Tesla, Aphabets Waymo såvel som traditionelle bilfabrikanter som General Motors og Ford.

Uber oplyser at selskabet vil flytte medarbejdere, der arbejder med selvkørende lastbiler til andre interne roller indenfor udviklingen af selvkørende teknologi.

Uber har allerede appen, Uber Freight, der forbinder lastbilchauffører og shipping. Uber Freight bliver ikke berørt af beslutningen, melder Uber.

Læs også: Uber suspenderer alle test-kørsler efter første trafikdrab med selvkørende Volvo
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere