Artikel top billede

Ugen i tech: Spændende processorer og brutale grafikkort fra både Nvidia, AMD og Intel

Under ugens Siggraph-messe kunne grafikkort-producenten Nvidia denne uge præsentere første deres først grafikkort med den nye, lovende Turing-arkitektur: Quadro RTX 8000.

Med en listepris på 10.000 dollar er den tænkt til det allerøverste af det professionelle segment, men byder, som noget unikt, på dedikerede raytracing-enheder ombord. Her lover Nvidia at det ny kort kan klare de regnetunge opgaver op til 25 gange hurtigere end den forrige Pascal-arkitektur.

Ud over sine raytracing-moduler kan RTX 8000 kortet bryste sig af at have hele 48GB GDDR6 VRAM ombord som i selskab med de 4.608 CUDA-kerner vil levere en ydelse på op til 16 teraFLOPS. Det er omtrent 10 procent højere i rå ydelse end Nvidias regerende Quadro GV100 kort fra foråret 2018.

Læs også: Nvidias nyeste grafikkort er et bæst til 65.000 kroner, som kan noget helt unikt

Gaming-entusiaster kan dog se frem til en anden stor nyhed fra Nvidia i næste uge, hvor selskabet forventes at løfte sløret for GeForce RTX 2080 Ti kortet som ifølgende rygterne vil diske op med 11GB GDDR6 VRAM og 4352 CUDA-kerner.

Her forventes ydelsen at være omkring 20 procent højere end den nuværende GTX 1080 Ti topmodel fra selskabet.

Vilde chips fra AMD

Mens Nvidia går et stærkt efterår i møde, har AMD også nogle brutale nyheder på vej.

Denne uge skød AMD forsalget af deres næste generation af Threadripper processorerne i gang. Disse markerer sig ved at byde på afsindigt mange regnekerner i en enkel processor-pakke. Op til 32 kerner i topmodellen 2990WX, 24 i 2970WX og henholdsvis 16, 12 og i lillebrødrene 2950X og 2920X.

Ifølge de første tests af den Threadripper 2 platformen, leverer AMD her så mange kerner, at det kræver særligt og ofte optimeret software at udnytte de mange processor-kerner som topmodellen tilbyder.

Priserne lyder på henholdsvis 1.799, 1.299, 899 og 649 dollar for de fire nye Threadripper 2 CPU’er.

Se også: AMD på gaden med ny vanvittig processor: Slår tidligere verdensrekord

Mens Nvidia løb med overskrifterne denne uge på grafikfronten, fik AMD præsenteret det budgetvenlige Radeon Pro WX8200 grafikkort til arbejdsstationer.

Her bydes på op til 12,3 teraFLOPS fra kortets 3.584 kerner som arbejder sammen med 8GB VRAM. Prisen er dog skarp for den type hardware: 800 dollar, svarende til knap 5.250 kroner.

Intel byder også ind

Chip-kæmpen Intel lød også høre fra sig denne uge, med detaljerede planer for, hvad der skal være selskabets mainstream processor portefølje i efteråret.

Den største nyhed bliver Intels Core i9-serie – otte-kernede processorer som nu vil fungere sammen med eksisterende mainstream-bundkort.

Hele serien tæller i alt ti ny processorer til priser mellem 170 og 450 dollar. De billigste varianter har dog ikke fået oplyst nogen pris endnu.

Du kan læse om samtlige af processorerne i Computerworlds gennemgang her.

Samtidig benyttede Intel også ugen til at minde om, at også de vil byde ind med grafikkort i fremtiden. I 2020 agter selskabet også at være med i spillet om din gaming-PC’s GPU-hjerne.

Læs også: Intel løfter sløret: Giver smugkig på selskabets første grafikkort i 20 år




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere