Artikel top billede

Morgen-briefing: Nianets CTO skifter til Rigspolitiet / Lovændring måske på vej om nøgenbilleder på internettet / Tårevædet Musk: Jeg slider mig selv op

Nianets CTO skifter til Rigspolitiet. Lovændring måske på vej om nøgenbilleder på internettet. Tårevædet Musk: Jeg slider mig selv op. Københavns Kommune klar med parkeringsdata. Robotfirma får kæmpeordrer efter 15 år.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Nianets CTO skifter til Rigspolitiet

Nianets CTO gennem de seneste syv år, Per Skovgaard Rosen, har i dag første arbejdsdag som chef for Rigspolitiets Center for Drift.

Han har tidligere været CTO i ComX og Medianet, ligesom han for en del år siden var driftsdirektør i Telia.

Som ny chef hos Rigspolitiet drifts-center med omkring 100 medarbejdere får han med kontorplads i Hvidovre blandt andet ansvaret for, at it-systemerne er tilgængelige døgnet rundt.

Nianet blev i sommer solgt til GlobalConnect.

Du kan læse et interview med politiets øverste CIO, Lars Ole Dybdahl, her: CIO Lars Ole Dybdal har taget kæmpe-opgøret med CSC's evighedskontrakter: "Den måde, som et moderne politi fungerer og i højere grad kommer til at fungere på, er dybt afhængigt af it"

Lovændring måske på vej om nøgenbilleder på internettet

Justitsministeriet har sendt et udkast til en lovændring i høring om reglerne for offentliggørelse af nøgenbilleder på internettet.

Det drejer sig om en ændrinng i reglerne for ‘freds- og ærekrænkelser,’ hvor Justitsministeriet foreslår, at der indføjes et enkelt ord, som imidlertid kan have stor betydning, nemlig ordet ‘bredere.’

Konkret foreslår ministeriet, at ordet ‘offentlighed’ i straffelovens § 264 d ændres til ‘bredere offentlighed.’

I dag står der, at det er ulovligt uberettiget at videregive ‘meddelelser eller billeder vedrørende en andens private forhold eller i øvrigt billeder af den pågældende under omstændigheder, der åbenbart kan forlanges unddraget offentligheden.’

Den nuværende formulering kan nemlig betyde, at det kan være lovligt at dele nøgenbilleder, hvis de er taget i det offentlige rum.

“Den omstændighed, at man har sat sig selv i en sitation, hvor andre kan se og tage billeder af en uden tøj, bør ikke i sig selv indebære, at man skal tåle, at billederne videregives til en potentielt ubegrænset kreds af personer, der ikke var til stede det pågældende sted,” hedder det i høringsmaterialet.

Lovudkastet skal præsenteres for Folketinget til oktober.

Tårevædet Musk: Jeg slider mig selv op

I et opsigtsvækkende interview med New York Times fortæller Tesla-chef Elon Musk - flere gange på grådens rand - at han er voldsomt presset af jobbet. Musk meddelte fornylig, at han vil forsøge at afnotere Tesla fra børsen.

Han siger til avisen, at han i den seneste periode har haft arbejdsuger på 120 timer, og at han siden 2001 stort set ikke har haft ferie.

Han siger, at næsten gik glip af sin brors bryllup, hvor han var forlover, og at han tilbragte sin fødselsdag med næsen begravet i papirer på sit kontor.

“Der har været periode, hvor jeg ikke har været uden for fabrikken i tre eller fire dage. Det har betydet, at jeg ikke har set mine børn eller mine venner.”

Du kan læse det meget åbne interview med Elon Musk her.

Københavns Kommune klar med parkeringsdata

Københavns Kommune melder sig klar til at udsende parkerings-data til virksomheder og andre, som så kan anvende disse data til services i for eksempel parkerings- eller navigationsapps.

Algoritmen er baseret på såkaldte parkeringstællinger og har en præcision på omkring 80 procent.

“Der er trængsel på vejene i København, men ved at vi stiller disse data til rådighed, håber vi, at virksomheder kan hjælpe med at lette trængselsproblemerne. Det kan de gøre ved at videreudvikle disse data til services, der på sigt kan hjælpe bilisterne hurtigere frem til en parkeringsplads i København,” lyder det fra Anne Schou Johansen, stabschef i Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune.

Robotfirma får kæmpeordrer efter 15 år

Det odensianske robotfirma Egatech har inden for kort tid fået to millionordrer i en størrelse, som selskabet med 24 ansatte ikke er vant til, skriver Børsen.

Ordrerne er til en britisk æbleproducent samt det fynske græsfrøfirma DLF.

“Det er vores største eksport- ordre nogensinde. Vi startede med at eksportere for godt to år siden, og her når vi en milepæl i vores forhåbentligt store fremtidige eksporteventyr," siger direktær Mads Nychel til avisen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere